Zakoni i propisi - Pravni savjeti 159 14.12.1998 Program o uređenju tržišta šećera u Republici Hrvatskoj za 1998/99. godinu
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 30. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 101/98), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 26. studenoga 1998. godine donijela

PROGRAM

O UREĐENJU TRŽIŠTA ŠEĆERA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA 1998/99. GODINU

Članak 1.

Polazeći od strateškog značenja proizvodnje šećera unutar hrvatskog poljoprivredno-prehrambenog sektora i jednog od najvažnijih općih ciljeva strategije razvitka hrvatske poljoprivrede koji predmnijeva poticanje učinkovitije proizvodnje i marketinga poljoprivrednih proizvoda uz prihvatljivu i stabilnu razinu cijena, na način koji poboljšava dobrobit proizvođača i potrošača, Vlada Republike Hrvatske ovim Programom o privremenom uređenju tržišta šećera utvrđuje temeljne okvire nužne za funkcioniranje tržišta šećera u Republici Hrvatskoj. Program će se primjenjivati na sljedeće proizvode:

  Tar.  
  broj  
   Tarifna
   oznaka   

              Naziv               

17.01

      Šećer od šećerne trske i šećerne repe i
   kemijski čista saharoza, u krutom stanju   

  1701.9
1701.99
1701.991

  - ostalo:
  -- ostalo:
  --- šećer od šećerne trske ili repe,
  rafinirani

Članak 2.

Program se primjenjuje na sljedeće hrvatske tvornice šećera:

a) IPK Tvornica šećera Osijek

bI) Sladorana d.d., Županja

c) Tvornica šećera Virovitica d.d.

(dalje u tekstu: Tvornice šećera).

Članak 3.

Za Tvornice šećera utvrđuje se godišnja priozvođačka kvota unutar koje će domaće šećerane proizvoditi i prodavati bijeli šećer na hrvatskom tržištu. Visinu proizvođačkih kvota i njihov raspored po šećeranama utvrđuju Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva i Ministarstvo gospodarstva na temelju cjelovitih proizvodno-potrošnih bilanci šećera uzimajući u obzir nominalne kapacitete pojedinih Tvornica šećera za preradu šećerne repe.

Članak 4.

Za razdoblje primjene ovoga Programa utvrđuje se ukupna proizvođačka kvota na razini Republike Hrvatske u količini od 146.000 tona sa sljedećim rasporedom:

- IPK Tvornica šećera Osijek 56.000 tona bijelog šećera

- Sladorana d.d., Županja 45.000 tona bijelog šećera

- Tvornica šećera
Virovitica d.d. 45.000 tona bijelog šećera.

Bijeli šećer iz stavka 1. ovoga članka odnosi se na rafinirani šećer bez dodatka arome, boje i drugih dodataka, sa sastojkom saharoze od najmanje 99,5% na bazi polimetrijske metode, vezano na sadržaj suhe tvari.

Članak 5.

Programom se također određuju:

- zajamčena cijena bijelog šećera;

- količina bijelog šećera na koju se može, kao i razdoblje u kojem se može, primijeniti sustav zajamčenih cijena.

Članak 6.

Ukoliko Tvornice šećera na mogu prodati bijeli šećer na domaćem tržištu po cijeni višoj od zajamčene cijene, Vlada će putem Ministarstva gospodarstva - Ravnateljstva za robne zalihe (u daljnjem tekstu: Ravnateljstvo) preuzeti ponuđeni šećer Tvornica šećera po zajamčenim cijenama pod uvjetima utvrđenim člankom 9. ovoga Programa.

Maksimalna količina koju je Vlada obvezna preuzeti u bilo kojem trenutku za vrijeme primjene ovoga Programa iznosi jednu dvanaestinu od utvrđene godišnje proizvođačke kvote. Za svako iduće preuzimanje šećera po zajamčenim cijenama mora proteći vremensko razdoblje od najmanje 30 dana.

Članak 7.

Zajamčenu cijenu bijelog šećera utvrđuje Vlada Republike Hrvatske na usklađeni prijedlog Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i Ministarstva gospodarstva na temelju:

- cijene šećerne repe domaćih proizvođača

- proizvodnih troškova u skladu sa uobičajenim tehnološkim normativima europskih tvornica šećera

- troškova financiranja zaliha prema prosječnim kamatnim stopama.

Članak 8.

Za vrijeme trajanja ovoga Programa utvrđuje se zajamčena cijena za bijeli šećer sukladno članku 5. ovoga Programa u iznosu 4,00 kune/kg.

Zajamčena cijena za bijeli šećer standardne kakvoće odnosi se na nepakirani šećer, izravno iz tvornice, natovaren na prijevozno sredstvo po odabiru kupca.

Članak 9.

Utvrđuje se ukupna količina proizvedenog bijelog šećera Tvornica šećera na koju se može primijeniti sustav zajamčenih cijena u iznosu od 40.000 tona.

Raspored za Tvornice šećera je sljedeći:

- IPK Tvornica šećera Osijek 15.000 tona šećera

- Sladorana d.d., Županja 12.500 tona šećera

- Tvornica šećera Virovitica d.d. 12.500 tona šećera

Razdoblje u kojem se može primijeniti sustav zajamčenih cijena je od 10. siječnja 1999. godine do 31. kolovoza 1999. godine.

Članak 10.

Ukoliko iz bilo kojih razloga, za utvrđeno vrijeme primjene ovoga Programa, Tvornice šećera ne budu u mogućnosti ponuditi na domaćem tržištu svu količinu šećera iz godišnje proizvođačke kvote (iz članka 4. ovoga Programa), Vlada Republike Hrvatske može intervenirati na tržištu šećera sukladno odredbama Zakona o državnim robnim zalihama, odnosno Zakona o carinskoj tarifi.

Interventne količine iz stavka 1. ovoga članka mogu samo pokriti nedostajuće količine iz godišnje proizvođačke kvote iz članka 4. ovoga Programa.

Članak 11.

Ravnateljstvo za robne zalihe moći će prodavati bijeli šećer na domaćem tržištu iz utvrđene proizvođačke kvote (članak 4. ovoga Programa) u količini ne većoj od zbroja:

- količina šećera kupljenog od Tvornica šećera na temelju članka 6. ovoga Programa,

- količina šećera preuzetog od Tvornica šećera na ime podmirenja obveza prema državnim robnim zalihama i

- interventnih količina iz stavka 2. članka 10. ovoga Programa.

Ravnateljstvo za robne zalihe može prodavati bijeli šećer iz stavka 1. ovoga članka u razdoblju od 15. travnja do 30. rujna 1999. godine.

Prodajna cijena bijelog šećera iz stavka 1. ovoga članka mora biti veća od zajamčene cijene utvrđene člankom 8. ovoga Programa.

Članak 12.

Tvornice šećera će za vrijeme primjene ovoga Programa prodavati bijeli šećer iz utvrđene proizvođačke kvote po cijenama višim od zajamčene cijene.

Tvornice šećera neće sklapati nikakve pravne poslove na temelju kojih bi postojala mogućnost preuzimanja šećera iz kampanje 1998. godine od strane bilo kojih pravnih ili fizičkih osoba po cijenama nižim od zajamčene cijene utvrđene člankom 8. ovoga Programa.

Ukoliko se za vrijeme primjene ovoga Programa i u bilo kojoj šećerani utvrdi kršenje uvjeta iz stavka 1. i 2. ovoga članka, ne mogu se primjenjivati odredbe ovoga Programa.

Članak 13.

Provedbu ovoga Programa nadzirat će Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

Članak 14.

Ovaj Program će se primjenjivati za razdoblje od dana njegovog objavljivanja u Narodnim novinama do 31. kolovoza 1999. godine.

Članak 15.

Ovaj Program objavit će se u "Narodnim novinama".

Klasa: 310-26/98-01/03
Urbroj: 5030116-98-1
Zagreb, 26. studenoga 1998.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.
  INTERNET USLUGE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA - IZRADA WEB STRANICA ZA TVRTKE - IZRADA CMS STRANICA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge za poduzetnike
Poslovni Forum d.o.o. pokrenut je od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način.
Poslovni Forum omogućuje prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analizu tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata, te financiranje novih ulaganja, savjete i konzultacije u svezi trgovačkog, građanskog, radnog i upravnog prava, poreza i drugih oblasti. Kada netko putem Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i Vašu detaljnu i ažuriranu ponudu! Zašto tisuće posjetitelja prepuštati konkurenciji!

Naručite CMS web stranice - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA, PREGLED POSLOVNIH INFORMACIJA  

Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. Bero i lako kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, plaćanje karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>