Zakoni i propisi - Pravni savjeti 158 10.12.1998 Odluka o stopi i osnovici za obračunavanje doprinosa Hrvatskoj gospodarskoj komori u 1999. godini
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Na temelju članka 20. stavak 2. Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori ("Narodne novine", br. 66/91. i 73/91.), i članka 76. Statuta Hrvatske gospodarske komore ("Narodne novine" br. 11/94 - pročišćeni tekst, 108/95. i 19/96.) Skupština Hrvatske gospodarske komore, na 7. sjednici 26. studenoga 1998. donosi

ODLUKU

O STOPI I OSNOVICI ZA OBRAČUNAVANJE DOPRINOSA HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI U 1999. GODINI

Članak 1.

Ovom odlukom utvrđuje se stopa i osnovica za obračunavanje i plaćanje doprinosa Hrvatskoj gospodarskoj komori u 1999. godini.

Obveznici doprinosa su pravne osobe - članice Hrvatske gospodarske komore.

Članak 2.

Stopa doprinosa je 0,357% a primjenjuje se na osnovicu koju čini masa plaća isplaćena u mjesecu za koji se uplaćuje doprinos.

Plaća, u smislu ove odluke, sastoji se od plaće ostvarene u skladu s propisima o radu, uvećane za zakonom propisane obveze iz plaća.

Članak 3.

Obveznici doprinosa koji nemaju iskazane obračunate i isplaćene plaće, a iskazuju prihod, uplaćuju doprinos u visini 0,10% od ostvarenog prihoda.

Članak 4.

Doprinos se uplaćuje mjesečno, na dan uplate zakonom propisanih obveza iz plaća, na račun Hrvatske gospodarske komore broj 30102-637-6100- kod Zavoda za platni promet.

Kontrolu uplate doprinosa provodi Zavod za platni promet.

Članak 5.

Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se od 1. siječnja 1999.

Broj: I-55/276/3-1998.
Zagreb, 26. studenoga 1998.

Predsjednik
Nadan Vidošević, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.