Zakoni i propisi - Pravni savjeti 156 7.12.1998 Naredba o zabrani uvoza u Republiku Hrvatsku i provoza preko teritorija Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz Talijanske Republike - regije Napoli, Calabria, Trentino Alto Adi
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

Na temelju članka 11. stavka 1. točke 18. Zakona o veterinarstvu ("Narodne novine", broj 70/97), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi

NAREDBU

O ZABRANI UVOZA U REPUBLIKU HRVATSKU I PROVOZA PREKO TERITORIJA REPUBLIKE HRVATSKE DOMAĆIH I DIVLJIH SVINJA I PROIZVODA PODRIJETLOM OD NAVEDENIH ŽIVOTINJA IZ TALIJANSKE REPUBLIKE - REGIJE NAPOLI, CALABRIA, TRENTINO ALTO ADIGE, VENETO, LAZIO I LOMBARDIA

I.

Radi sprečavanja unošenja u Republiku Hrvatsku vezikularne bolesti svinja, zabranjuje se uvoz u Republiku Hrvatsku i provoz preko teritorija Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz Talijanske Republike - regije Napoli, Calabria, Trentino Alto Adige, Veneto, Lazio i Lombardia.

Navedena zabrana odnosi se i na pošiljke živih domaćih i divljih svinja koje potječu iz drugih zemalja ako se prevoze preko teritorija Talijanske Republike - regije Napoli, Calabria, Trentino Alto Adige, Veneto, Lazio i Lombardia.

Zabrana iz točke 1. stavka I. ove Naredbe ne odnosi se na proizvode domaćih i divljih svinja namijenjene ljudskoj prehrani koji su prije ili tijekom proizvodnje podvrgnuti toplinskoj obradi s postizanjem temperature u središtu proizvoda od najmanje 700C ili su podvrgnuti toplinskoj obradi u hermetički zatvorenoj ambalaži sa Fo vrijednosti 3 i više.

II.

Danom stupanja na snagu ove Naredbe, prestaje važiti Naredba o zabrani uvoza u Republiku Hrvatsku i provoza preko teritorija Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz Italije - regija Napoli, Calabria, Trentino Alto Adige i Veneto ("Narodne novine", br. 110/98).

III.

Sva izdana rješenja o veterinarsko-zdravstvenim uvjetima za uvoz i provoz pošiljki iz točke I. ove Naredbe stavljaju se van snage.

IV.

Ova Naredba stupa na snagu danom donošenja.

Klasa: 322-01/98-01/87
Urbroj: 525-01-98-1/DL
Zagreb, 30. studenoga 1998.

Ministar
poljoprivrede i šumarstva
mr. Zlatko Dominiković, v. r