Zakoni i propisi - Pravni savjeti 154 30.11.1998 Rješenje o odobrenju izmjene zajedničkog prospekta i pojedinačnih statuta za tri (3) otvorena investicijska fonda
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

KOMISIJA ZA VRIJEDNOSNE PAPIRE REPUBLIKE HRVATSKE

Komisija za vrijednosne papire Republike Hrvatske sukladno odredbama članka 2., 3., 4., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34. i 35. Zakona o investicijskim fondovima ("Narodne novine", br. 107/95) i odredbi članka 12. stavak 1. točka 2. Zakona o izdavanju i prometu vrijednosnim papirima ("Narodne novine" br. 107/95.), rješavajući o zahtjevu FONDINVEST društvo za upravljanje investicijskim fondovima d.o.o. Zagreb, Miramarska 40/V, za odobrenje izmjene prospekta i statuta za tri otvorena investicijska fonda GalileiFond, OrbisFond i VictoriaFond, donosi

RJEŠENJE

O ODOBRENJU IZMJENE ZAJEDNIČKOG PROSPEKTA I POJEDINAČNIH STATUTA ZA TRI (3) OTVORENA INVESTICIJSKA FONDA

1. Odobrava se društvu za upravljanje investicijskim fondovima Fondinvest d.o.o. izmjena zajedničkog prospekta i pojedinačnog statuta za tri (3) otvorena investicijska fonda: GalileiFond, OrbisFond i VictoriaFond, Zagreb, Miramarska 40/V, na temelju predočenih izmijenjenih statuta i zajedničkog prospekta fondova.

2. Odobrava se izmjena zajedničkog prospekta za sva tri (3) otvorena investicijska fonda: GalileiFond, OrbisFond i VictoriaFond, na način da se članak 7. zajedničkog prospekta briše u cijelosti. Odobrava se izmjena pojedinačnih statuta za sva tri (3) otvorena investicijska fonda: GalileiFond, OrbisFond i VictoriaFond, na način da se članak 16. stavak 2. pojedinačnih statuta briše u cijelosti. Sve ostale odredbe zajedničkog prospekta i pojedinačnih statuta ostaju neizmijenjene.

3. Odobrava se društvu za upravljanje investicijskim fondovima Fondinvest d.o.o. da rok od 3 mjeseca za prikupljanje novčanih sredstava u ukupnom iznosu od najmanje 1.000.000,00 kn, a u smislu članka 36. stavak 4. počne teći od dana objave izmjena zajedničkog prospekta i pojedinačnih statuta za tri (3) otvorena investicijska fonda: GalileiFond, OrbisFond i VictoriaFond.

4. FONDINVEST društvo za upravljanje investicijskim fondovima d.o.o. Zagreb, Miramarska 40/V, kao upravljač tri (3) otvorena investicijska fonda GalileiFond, OrbisFond i VictoriaFond, ima obvezu objaviti izmjenu statuta i zajedničkog prospekta fondova u roku od sedam dana od dana donošenja ovog rješenja u "Narodnim novinama" i jednim dnevnim novinama.

5. Ovo rješenje objavljuje se u "Narodnim novinama".

Klasa: 450-08/98-01/343
Urbroj: 567-02/98-3
Zagreb, 18. studenoga 1998.

Predsjednik Komisije
Ivica Smiljan, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.