Zakoni i propisi - Pravni savjeti 152 24.11.1998 Obvezatne upute broj OLS-I za pripremu i provođenje izbora za članove predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave Općinskog vijeća Općine Mače koja se nalazi u Županiji Krapinsko--zagorskoj na izborima za dan 20. prosinca 19
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE

Na osnovu članka 29. stavka 1. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i jedinica lokalne uprave i samouprave ("Narodne novine", broj 90/92, 69/95, 59/96 i 63/96, Izborno povjerenstvo Republike Hrvatske propisuje

OBVEZATNE UPUTE BROJ OLS-I

Pripreme i provođenje izbora za članove predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave Općinskog vijeća Općine Mače koja se nalazi u Županiji Krapinsko-zagorskoj na izborima za dan 20. prosinca 1998. godine vršit će se primjenom Obvezatnih uputa Izbornog povjerenstva Republike Hrvatske i to:

1. Obvezatne upute OLS-I obrascima za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave ("Narodne novine", broj 16/97 i 19/97).

2. Obvezatne upute OLS-III o obrascima za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave ("Narodne novine", broj 17/97 i 25/97).

3. Obvezatne upute OLS-IV o promatračima i načinu promatranja rada tijela za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave ("Narodne novine", broj 19/97, 36/97).

4. Obvezatne upute OLS-V o korištenju stručnih naziva i akademskih stupnjeva kandidata ("Narodne novine", broj 21/97).

5. Obvezatne upute OLS-VI o odustanku od kandidature za izbor članova predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave ("Narodne novine", broj 21/97).

6. Obvezatne upute OLS-VII o načinu glasovanja nepismenih osoba, osoba s tjelesnom manom, te osoba koje se nalaze u bolnici, invalidnih, bolesnih i nepokretnih osoba ("Narodne novine", broj 21/97).

7. Obvezatne upute OLS-VIII o načinu rada biračkog odbora za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave ("Narodne novine", broj 21/97).

Klasa: 013-01/98-01/01
Urbroj: 599-01/98-3
Zagreb, 16. studenoga 1998.

Predsjednik
Ivan Mrkonjić,
v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.