Zakoni i propisi - Pravni savjeti 141 27.10.1998 Ispravak Naredbe o homologaciji vozila u pogledu emisije štetnih spojeva u skladu s gorivom koje koristi motor
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

Nakon izvršenog uspoređivanja s izvornim tekstom utvrđene su pogreške u Naredbi o homologaciji vozila u pogledu emisije štetnih spojeva u skladu s gorivom koje koristi motor koja je objavljena u "Narodnim novinama" broj 95 od 14. srpnja 1998. godine te se daje

ISPRAVAK

NAREDBE O HOMOLOGACIJI VOZILA U POGLEDU EMISIJE ŠTETNIH SPOJEVA U SKLADU S GORIVOM KOJE KORISTI MOTOR

U točki 9.1.1.2. umjesto "dopuštene granice su navedene u točki 3.3.1.4.1.1." treba biti "dopuštene granice su navedene u točki 9.1.1.1"

Iza točke: 11. Pravilnik ECE R 83.02 u izvorniku dostupan je u Normoteci Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo, treba dodati sljedeći tekst:

"V. HOMOLOGACIJA VOZILA

12. Državni zavod za normizaciju i mjeriteljstvo vrši homologaciju vozila u smislu ove naredbe prema Pravilniku ECE R 83.02."

Pod naslovom V1. PROVJERA SUKLADNOSTI točka broj 14. mijenja se u točku broj 13.

Pod naslovom V11. PRIMJENA točka broj 15. mijenja se u točku broj 14.

 

Klasa: 011-02/98-02/15
Urbroj: 558-04/7-98-3
Zagreb, 19. listopada 1998.

Ravnatelj
Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo
dr. sc. Jakša Topić, dipl. ing., v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.