Zakoni i propisi - Pravni savjeti 21.8.1998 Pravilnik o sudjelovanju i načinu plaćanja korisnika i drugih obveznika uzdržavanja u troškovima smještaja izvan vlastite obitelji
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE SKRBI

Na temelju članka 195. Zakona o socijalnoj skrbi ("Narodne novine", broj 73/97) ministar rada i socijalne skrbi donosi

PRAVILNIK

O SUDJELOVANJU I NAČINU PLAĆANJA KORISNIKA I DRUGIH OBVEZNIKA UZDRŽAVANJA U TROŠKOVIMA SMJEŠTAJA IZVAN VLASTITE OBITELJI

Članak 1.

Ovim Pravilnikom propisuje se sudjelovanje i način plaćanja korisnika i drugih obveznika uzdržavanja u troškovima smještaja izvan vlastite obitelji ovisno o njihovom imovnom stanju i drugim okolnostima.

Članak 2.

Ako je prihod odrasle osobe koja je korisnik tjednog smještaja temeljem rješenja centra za socijalnu skrb, veći od cijene smještaja za najmanje 30% pomoći za uzdržavanje utvrđene za samca prema članku 16. stavak 2. i 3. Zakona o socijalnoj skrbi, korisnik plaća punu cijenu smještaja.

Ako je prihod korisnika tjednog smještaja manji od prihoda iz prethodnog stavka, korisnik sudjeluje u plaćanju cijene svim svojim prihodom umanjenim za 30% pomoći za uzdržavanje samca.

Članak 3.

Ako je prihod odrasle osobe koja je korisnik cjelodnevnog boravka temeljem rješenja centra za socijalnu skrb, veći od cijene boravka za najmanje 50% pomoći za uzdržavanje utvrđene za samca prema članku 16. stavku 2. i 3. Zakona o socijalnoj skrbi, korisnik plaća punu cijenu cjelodnevnog boravka.

Ako je prihod korisnika cjelodnevnog boravka manji od prihoda iz prethodnog stavka, korisnik sudjeluje u plaćanju cijene svim svojim prihodima umanjenim za 50% pomoći za uzdržavanje samca.

Članak 4.

Ako je prihod odrasle osobe koja je korisnik poludnevnog boravka temeljem rješenja centra za socijalnu skrb, veći od cijene boravka za najmanje 65% pomoći za uzdržavanje utvrđene za samca prema članku 16. stavku 2. i 3. Zakona o socijalnoj skrbi, korisnik plaća punu cijenu poludnevnog boravka.

Ako je prihod korisnika poludnevnog boravka manji od prihoda iz prethodnog stavka, korisnik sudjeluje u plaćanju cijene svim svojim prihodima umanjenim za 65% pomoći za uzdržavanje samca.

Članak 5.

Malodobna osoba koja je korisnik tjednog smještaja, a ima redovite mjesečne prihode, sudjeluje u plaćanju cijene smještaja do visine od 40% tih prihoda.

Malodobna osoba koja je korisnik cjelodnevnog boravka, a ima redovite mjesečne prihode, sudjeluje u plaćanju cijene boravka do visine od 25% tih prihoda.

Malodobna osoba koja je korisnik poludnevnog boravka, a ime redovite mjesečne prihode, sudjeluje u plaćanju cijene boravka do visine od 10% tih prihoda.

Članak 6.

Kod privremenog smještaja prema članku 67. Zakona o socijalnoj skrbi korisnik ne sudjeluje u plaćanju tog smještaja.

Članak 7.

Pri sklapanju sporazuma iz članka 191. stavka 1. Zakona o socijalnoj skrbi centar za socijalnu skrb će voditi računa o prihodima obveznika uzdržavanja, njegovom imovnom stanju, sposobnosti za rad, mogućnosti zaposlenja, zdravstvenom stanju, njegovim potrebama i članovima njegove obitelji te drugim značajnim okolnostima.

Način plaćanja

Članak 8.

Centar za socijalnu skrb rješenjem o pružanju skrbi izvan vlastite obitelji utvrđuje iznos sudjelovanja korisnika u plaćanju cijene skrbi izvan vlastite obitelji.

Rješenjem iz stavka 1. ovog članka centar za socijalnu skrb unosi u izreku iznos sudjelovanja obveznika uzdržavanja u plaćanju cijene skrbi izvan vlastite obitelji utvrđenog temeljem propisa o obiteljskim odnosima ili utvrđenog temeljem sporazuma.

Sporazum iz stavka 2. ovog članka o sudjelovanju obveznika uzdržavanja u plaćanju cijene smještaja korisnika izvan vlastite obitelji, unosi se u zapisnik kod centra za socijalnu skrb i predstavlja ispravu podesnu za ovrhu potraživanja za slučaj da obveznici uzdržavanja ne izvršavaju ili neredovito izvršavaju svoju obvezu.

Članak 9.

Korisnik koji je rješenjem centra za socijalnu skrb smješten u dom socijalne skrbi kojeg je osnivač Republika Hrvatska i njegovi obveznici uzdržavanja izvršavaju svoju obvezu sudjelovanja u plaćanju troškova smještaja na način utvrđen ugovorom o međusobnim pravima i obvezama između korisnika ili njegovog zakonskog zastupnika, obveznika uzdržavanja i ustanove socijalne skrbi.

Dom socijalne skrbi dužan je voditi mjesečnu evidenciju i obračun plaćanja, te naplaćena sredstva od korisnika i njihovih obveznika uzdržavanja uplatiti na račun ministarstva nadležnog za poslove socijalne skrbi u roku 7 dana od dana naplate tih sredstava, a višak doznačenih sredstava isplatiti korisniku u roku 3 dana.

Članak 10.

Korisnik smješten rješenjem centra za socijalnu skrb u domu socijalne skrbi kojeg je osnivač Republika Hrvatska i njegovi obveznici uzdržavanja dužni su izvršiti svoju obvezu sudjelovanja u plaćanju cijene smještaja do kraja tekućeg mjeseca.

Ako korisnik ili njegov zakonski obveznik i njegovi obveznici uzdržavanja ne izvrše svoju obvezu iz stavka 1. ovog članka, dom socijalne skrbi dužan ih je pismeno opomenuti.

Ukoliko korisnik ili njegov zakonski zastupnik i njegovi obveznici uzdržavanja ni nakon pismene opomene ne izvrše uplatu domu u roku 15 dana, dom socijalne skrbi dužan je o tome obavijestiti nadležni centar za socijalnu skrb i dostaviti mu potrebnu dokaznu dokumentaciju.

Članak 11.

Centar za socijalnu skrb je dužan u svezi neredovitog izvršavanja ili neizvršavanja obveza u smislu članka 9. ovog Pravilnika pokrenuti postupak kod nadležnog suda radi naplate potraživanja.

Članak 12.

Korisnik smješten rješenjem centra za socijalnu skrb u domu socijalne skrbi kojeg osnivač nije Republika Hrvatska i njegovi obveznici uzdržavanja izvršavaju svoju obvezu sudjelovanja u plaćanju cijene smještaja uplatom centru za socijalnu skrb koji je donio rješenje o smještaju.

Članak 13.

Korisnik smješten u udomiteljskoj obitelji i njegovi obveznici uzdržavanja izvršavaju svoju obvezu sudjelovanja u plaćanju cijene smještaja uplatom centru za socijalnu skrb koji je donio rješenje o smještaju.

Članak 14.

Odredbe članka 10. stavka 1. i 2. i članka 11. ovog Pravilnika na odgovarajući se način primjenjuju prema korisnicima smještenim rješenjem centra za socijalnu skrb u domu socijalne skrbi kojeg osnivač nije Republika Hrvatska ili u udomiteljskoj obitelji, te njihovim obveznicima uzdržavanja.

Centar za socijalnu skrb dužan je voditi mjesečnu evidenciju uplata te naplaćena sredstva od korisnika i obveznika uzdržavanja uplatiti na račun ministarstva nadležnog za poslove socijalne skrbi u roku 7 dana od dana naplate tih sredstava.

Članak 15.

Danom početka primjene ovog Pravilnika prestaju važiti članci 58., 59., 60., 61., 62. i 63. Pravilnika o ostvarivanju socijalne zaštite ("Narodne novine", broj 10/91, 38/92, 5/93, 113/93).

Članak 16.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 550-01/98-01/111
Urbroj: 524-01-98-3
Zagreb, 20. travnja 1998.

Ministar
Joso Škara, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.
  INTERNET USLUGE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA - IZRADA WEB STRANICA ZA TVRTKE - IZRADA CMS STRANICA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge za poduzetnike
Poslovni Forum d.o.o. pokrenut je od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način.
Poslovni Forum omogućuje prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analizu tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata, te financiranje novih ulaganja, savjete i konzultacije u svezi trgovačkog, građanskog, radnog i upravnog prava, poreza i drugih oblasti. Kada netko putem Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i Vašu detaljnu i ažuriranu ponudu! Zašto tisuće posjetitelja prepuštati konkurenciji!

Naručite CMS web stranice - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA, PREGLED POSLOVNIH INFORMACIJA  

Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. Bero i lako kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, plaćanje karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>