Zakoni i propisi - Pravni savjeti 107 11.8.1998 Odluka o davanju suglasnosti Hrvatskim željeznicama za inozemstvo zaduženje kreditom EUROFIMA u visini do 40 mil. CHF
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO FINANCIJA

Temeljem zaključka Vlade Republike Hrvatske klasa: 341-02/97-01/01; urbroj: 5030116-98-8 od 24. srpnja 1998. godine i sukladno članku 7. st. 2. Zakona o kreditnim poslovima s inozemstvom ("Narodne novine", br. 43 od 31. svibnja 1996. godine) Ministarstvo financija donosi sljedeću

ODLUKU

O DAVANJU SUGLASNOSTI HRVATSKIM ŽELJEZNICAMA ZA INOZEMNO ZADUŽENJE KREDITOM EUROFIMA U VISINI DO 40 MIL. CHF

I.

Uvjeti kredita: Standardni EUROFIMA

(rok otplate 5-7 godina, kamata i troškovi oko 4% godišnje)

Namjena: Financiranje rekonstrukcije vagona i lokomotiva prema planu prioritetnih investicija HŽ (1998.-2002.) usklađenom u okviru Programa modernizacije i restrukturiranja HŽ (Svjetska banka i EBRD).

Korištenje: Plaćanje za ugovorene poslove prema dinamici obavljenih poslova rekonstrukcije vagona i lokomotiva tijekom 1998. i 1999. godine.

II.

Sukladno zaključku Vlade Republike Hrvatske Hrvatske željeznice su zadužene što prije provesti pripreme i ugovaranje poslova sukladno Zakonu o nabavi roba, radova i usluga, a prema najpovoljnijim načinima i uvjetima nabave i bez izravnog ugovaranja s povezanim poduzećima. O tijeku priprema i svim važnijim postupcima HŽ izvješćuju nadležna ministarstva.

III.

Ovlašćuje se gosp. Marijan Klarić, generalni direktor HŽ ili po njemu i nadzornom tijelu HŽ ovlaštena osoba za potpisivanje ugovora o kreditu EUROFIMA.

IV.

Ova suglasnost stupa na snagu danom donošenja.

V.

Odluka će se objaviti u "Narodnim novinama".

Klasa: 441-01/98-01/37
Urbroj: 513-14/98-12
Zagreb, 31. srpnja 1998.

Zamjenik ministra financija
Mijo Jukić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.