Zakoni i propisi - Pravni savjeti 104 31.7.1998 Pravilnik o uvijetima koje mora ispunjavati Županijski odnosno Gradski zavod za prostorno uređenje za obavljanje poslova izrade prostornih planova
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA, GRADITELJSTVA I STANOVANJA

Na temelju odredbe članka 7. stavka 5. Zakona o prostornom uređenju ("Narodne novine", broj 30/94 i 68/98), ministar prostornog uređenja, graditeljstva i stanovanja donosi

PRAVILNIK

O UVJETIMA KOJE MORA ISPUNJAVATI ŽUPANIJSKI ODNOSNO GRADSKI ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE ZA OBAVLJANJE POSLOVA IZRADE PROSTORNIH PLANOVA

Članak 1.

Ovim pravilnikom utvrđuju se uvjeti koje mora ispunjavati županijski, odnosno Gradski zavod za prostorno uređenje za obavljanje stručnih poslova izrade prostornih planova.

Članak 2.

Županijski odnosno Gradski zavod za prostorno uređenje (u daljnjem tekstu: Zavod) može obavljati stručne poslove izrade prostornih planova pod uvjetom tehničke opremljenosti i stručne osposobljenosti osoba koje obavljaju stručne poslove izrade prostornih planova.

Članak 3.

Zavod mora raspolagati radnim prostorom koji omogućuje smještaj radnih stolova s odgovarajućom informatičkom opremom za izradu prostornih planova za najmanje 5 stručnih djelatnika.

Članak 4.

U Zavodu mora biti stalno zaposleno najmanje 5 djelatnika visoke stručne spreme s položenim stručnim ispitom, od kojih su 3 djelatnika diplomirana inženjera arhitekture i 2 djelatnika diplomirani stručnjaci drugih tehničkih znanosti (građevinarstvo, promet, geodezija, geografija, ekologija i slične znanosti) ili društvenih znanosti (ekonomija, sociologija i slične znanosti), od kojih najmanje 2 djelatnika moraju imati radno iskustvo od najmanje 5 godina u struci na obavljanju stručnih poslova izrade prostornih planova.

Osim uvjeta iz stavka 1. ovoga članka stručni djelatnici Zavoda moraju ispunjavati i uvjete iz Zakona o državnim službenicima i namještenicima o plaćama nositelja pravosudnih dužnosti ("Narodne novine", broj 74/94, 86/94 i 7/95.)

Članak 5.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i stanovanja (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) vodi evidenciju o Zavodu i evidenciju o djelatnicima zaposlenim u Zavodu.

Evidencija o Zavodu iz stavka 1. ovog članka sadržava datum objave Odluke o osnivanju i početku rada Zavoda, datum donošenja Pravilnika o unutarnjem redu te podatke o ustrojstvu Zavoda.

Evidencija o djelatnicima Zavoda iz stavka 1. ovoga članka sadražva broj djelatnika Zavoda s podacima o stručnoj spremi, ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu u Zavodu te položenim stručnim i državnim stručnim ispitom.

Članak 6.

Županijski odnosno Gradski zavod dužni su Ministarstvu dostaviti opće akte Zavoda u roku od 15 dana od dana objave u službenom glasilu.

Članak 7.

Županija i Grad Zagreb dužni su u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika uskladiti opće akte Zavoda sa odredbama ovog Pravilnika.

Članak 8.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 350-01/98-03/02
Urbroj: 531-01/98-2
Zagreb, 27. srpnja 1998.

Ministar
mr. sc. Marko Širac, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.