Zakoni i propisi - Pravni savjeti 101 28.7.1998 Odluka o izmjeni Odluke o sanaciji i restrukturiranju Privredne banke Zagreb, dioničko društvo, Zagreb
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 11., a u svezi sa člancima 12. do 17. Zakona o sanaciji i restrukturiranju banaka ("Narodne novine", broj 44/94), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 24. srpnja 1998. godine, donijela

ODLUKU

O IZMJENI ODLUKE O SANACIJI I RESTRUKTURIRANJU PRIVREDNE BANKE ZAGREB, DIONIČKO DRUŠTVO, ZAGREB

I.

U točki II. Odluke o sanaciji i restrukturiranju Privredne banke Zagreb, dioničko društvo, Zagreb ("Narodne novine", br. 106/96 i 8/97), mijenja se stavak 1. pod točkom 1. alineje 1. i 2. tako da glase:

"U postupku sanacije i restrukturiranja banke provodi se sljedeće:

1. Na Državnu agenciju za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (u daljnjem tekstu: Agencija) prenose se:

- potraživanje od komitenata banke po refinanciranim inozemnim kreditima u iznosu od 4.707 mln kuna, sa pripadajućim kamatama i eventualnim tečajnim razlikama;

- obveze prema inozemnim vjerovnicima u svezi potraživanja pod alinejom 1. ove točke u iznosu od 4.453 mln kuna, sa pripadajućim kamatama i eventualnim tečajnim razlikama".

II.

U točki II. mijenja se stavak 1. pod točkom 2. alineja 2. tako da glasi:

"- izvršiti zamjenu preostalih obveznica izdanih po Zakonu iz alineje 1. ove točke za utržive obveznice u iznosu od 714.705.602,82 kuna. Obveznice se izdaju uz valutnu klauzulu - protuvrijednost u DEM po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan 1. lipnja 1998. godine, rok od 15 godina i amortiziraju se u 30 polugodišnjih rata od kojih prva rata dospijeva 1. kolovoza 1997. godine. Kamatna stopa na obveznice iznosi 7,2% godišnje i obračunava se i isplaćuje svakog 1. kolovoza i 1. veljače, s tim da prva isplata dospijeva 1. kolovoza 1997. godine;".

III.

U točki V. mijenja se stavak 2. alineje 2. i 3. tako da glase:

"- na iznos od 725.324.750,12 kuna uz valutnu klauzulu - protuvrijednost u DEM po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan 1. lipnja 1998., na rok od 15 godina koje se amortiziraju u 30 polugodišnjih rata od kojih prva rata dospijeva 1. kolovoza 1997. godine. Kamatna stopa na obveznice iznosi 7,2% godišnje i obračunava se i isplaćuje svakog 1. kolovoza i 1. veljače, s tim da prva isplata dospijeva 1. kolovoza 1997. godine;

- na iznos od 399.467.986,57 kuna uz valutnu klauzulu - protuvrijednost u DEM po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan 1. lipnja 1998., na rok od 15 godina koje se amortiziraju u 30 polugodišnjih rata od kojih prva rata dospijeva 1. kolovoza 1997. godine. Kamatna stopa na obveznice iznosi 5% godišnje i obračunava se i isplaćuje svakog 1. kolovoza i 1. veljače, s tim da prva isplata dospijeva 1. kolovoza 1997. godine;".

IV.

Iza točke V. dodaje se točka Va. koja glasi:

"Va.

Za slučaj da za vrijeme amortizacije obveznica dođe do zamjene valute koja se koristi za valutnu klauzulu za neku drugu valutu (DEM u EURO), izvršit će se i obračunska zamjena neamortiziranog dijela obveznica sa klauzulom protuvrijednosti u toj valuti i obračunom na dan zamjene po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke."

V.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 450-02/96-01/10
Urbroj: 5030115-98-5
Zagreb, 24. srpnja 1998.

Potpredsjednik
mr. Borislav Škegro, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.