Zakoni i propisi - Pravni savjeti 95 14.7.1998 Naredba o izmjenama i dopunama Naredbe o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 1998. godini
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

Na temelju članka 12. stavka 1. Zakona o veterinarstvu ("Narodne novine" br.70/97), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi

NAREDBU

O IZMJENAMA I DOPUNAMA NAREDBE O MJERAMA ZAŠTITE ŽIVOTINJA OD ZARAZNIH I NAMETNIČKIH BOLESTI I NJIHOVOM FINANCIRANJU U 1998. GODINI

I.

U Naredbi o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 1998. godini ("Narodne novine" br. 142/97), u točki II., podtočki 2., stavku 4. brojka "30101-607-1002918", zamjenjuje se brojkom "30101-637-1002918".

U točki II. podtočki 3. stavak 1. mijenja se i glasi:

"Sve svinje starije od 90 dana moraju biti vakcinirane protiv klasične svinjske kuge, vakcinom pripremljenom od atenuiranog virusa (K-soj), tako da su stalno imune."

U točki II., podtočki 3., stavak 2. se briše.

U točki II. podtočki 3. stavak 3. mijenja se i glasi:

"Na farmama sa cjelovitim proizvodnim ciklusom prasad se može vakcinirati najranije u dobi od 45 dana, nazimice i krmače prije pripusta, a nerastove dva puta godišnje."

U točke II., podtočki 3., stavak 4. mijenja se i glasi:

"U obiteljskim gospodarstvima u razdoblju rujan-listopad moraju se vakcinirati sve rasplodne krmače koje nisu vakcinirane u razdoblju ožujak-lipanj, kao i prinovljeni podmladak stariji od 3 mjeseca."

II.

U točki III., podtočki 1., stavak 4 mijenja se i glasi:

"Radi utvrđivanja proširenosti bolesti obavit će se jednokratno pretraživanje svih rasplodnih junica starijih od 12 mjeseci i rasplodnih krava na područjima županija: Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogoske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Grada Zagreba, te na bivšim okupiranim područjima županija: Sisačko-moslavačke, Zadarske, Ličko-senjske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Karlovačke, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske. Na navedenim bivšim okupiranim područjima obavit će se i jednokratno pretraživanje rasplodnih krmača, nerastova, ovnova i jarčeva."

U točki III. podtočki 2. dodaje se stavak 4. koji glasi:

"Radi utvrđivanja proširenosti bolesti obavit će se jednokratno pretraživanje svih rasplodnih goveda starijih od 24 mjeseca na područjima županija: Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Grada Zagreba, te na bivšim okupiranim područjima županije Sisačko-moslavačke, Zadarske, Ličko-senjske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Karlovačke, Vukovarsko-srijemske i Osiječko-baranjske."

U točki III. podtočka 7. se briše.

III.

U točki VI., stavku 1. dodaje se novi podstavak 10. koji glasi:

"- tuberkulinizacija goveda sukladno odredbama točke III. podtočke 12. Naredbe."

U točki VI. stavak 2. mijenja se i glasi:

"Financiranje mjera iz stavka 1. podstavka 1., 2. i 10. ove točke ne odnosi se na: pravne osobe koja imaju vlastitu veterinarsku službu, pravne osobe koje se bave organiziranom stočarskom proizvodnjom, Centre za reprodukciju i umjetno osjemenjivanje, uvezene životinje i životinje u karanteni, pravne i fizičke osobe koje se bave prometom životinja a nemaju vlastitu proizvodnju, te vlasnike koji u propisanim rokovima nisu obavili naređene mjere."

IV.

Ova naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 322-1/98-1/599
Ur.broj: 525-06-98-01
Zagreb, 8. srpnja 1998.

Ministar
mr. Zlatko Dominiković, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.