Zakoni i propisi - Pravni savjeti 93 8.7.1998 Odluka o tehničkim pravilima Hrvatskog registra brodova - strojni uređaj i automatizacija (1999)
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

HRVATSKI REGISTAR BRODOVA

Na temelju članka 15. stavak 1. druga alineja Zakona o Hrvatskom registru brodova ("Narodne novine" br. 81/96), Upravno vijeće Hrvatskog registra brodova donosi

ODLUKU

O TEHNIČKIM PRAVILIMA HRVATSKOG REGISTRA BRODOVA - STROJNI UREĐAJ I AUTOMATIZACIJA (1999)

1. Donose se Pravila za tehnički nadzor brodova unutrašnje plovidbe, Dio 6. - STROJNI UREĐAJ I AUTOMATIZACIJA(1999), koja sadrže ova poglavlja:

A. Opći zahtjevi,

B. Vodovi vratila,

C. Brodski vijci,

D. Torzijske vibracije,

E. Rezervni dijelovi,

F. Automatizacija.

2. Tehnička pravila iz točke 1. ove odluke sastavni su dio ove odluke, a objavljuju se u posebnom izdanju Hrvatskog registra brodova.

3. Tehnička pravila donesena ovom odlukom stupaju na snagu 1. siječnja 1999. godine.

4. Stupanjem na snagu ovih tehničkih pravila prestaju vrijediti odgovarajuća tehnička pravila iz 1985. godine, uključujući i sve dopune i izmjene donijete do 1990. godine.

Broj 3008/21-5/AA/JJ
Split, 25. lipnja 1998.

Predsjednik Upravnog vijeća
Mario Babić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.