Zakoni i propisi - Pravni savjeti 84 16.6.1998 Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o naknadi za uporabu radijskih frekvencija i načinu plaćanja
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POMORSTVA, PROMETA I VEZA

Na temelju članka 23. stavka 7. Zakona o telekomunikacijama ("Narodne novine", br. 53/94) ministar pomorstva, prometa i veza, donosi

PRAVILNIK

O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O NAKNADI ZA UPORABU RADIJSKIH FREKVENCIJA I NAČINU PLAĆANJA

Članak 1.

U Pravilniku o naknadi za uporabu radijskih frekvencija i načinu plaćanja ("Narodne novine", br. 75/97 i 6/98) u članku 2. stavku 1. u točki 2. brišu se riječi: "(TFTS, TETRA, DECT, TETRAPOL i sl.)".

U točki 3. brišu se riječi: "(TETRA, DECT, TETRAPOL i sl.)".

Točka 4. mijenja se i glasi:

"4. Nepokretna radijska postaja kao krajnja postaja u govornoj mreži u frekvencijskom rasteru 12,5 kHz i 25kHz i/ili u telemetrijskoj mreži kapaciteta Ł 64 kbit/s 250 kn/god."

Članak 2.

U članku 3. stavku 1. točka 1. mijenja se i glasi:

"Pokretna radijska postaja u javnim telekomunikacijama u pokretnoj mreži za određene korisnike i u javnim telekomunikacijama u pokretnoj mreži u sustavu za pozivanje osoba (ERMES i sl.) 60 kn/god."

U točki 2. brišu se riječi: "TFTS, TETRA, DECT i TETRAPOL".

U točki 3. brišu se riječi: "TETRA, DECT, TETRAPOL i sl.)", a brojka "200" zamjenjuje se brojkom "120".

Članak 3.

Naslov: "Frekvencije dodijeljene samo određenom korisniku" mijenja se i glasi: "Frekvencije dodijeljene samo pojedinom korisniku"

U članku 4. stavak 1. mijenja se i glasi:

"Naknada za uporabu radijskih frekvencija dodijeljenih samo pojedinom korisniku određuje se prema vrsti radijske postaje i mreže radijskih postaja".

Točka 1. mijenja se i glasi:

"1. Za pokretne telekomunikacije, kada je uporaba dopuštena na cijelom području Republike Hrvatske, za jednu frekvenciju u simpleksnom načinu rada, 5000,00 kn/god."

Iza točke 1. dodaje se nova točka 2. koja glasi:

"2. Za pokretne telekomunikacije, kada je uporaba dopuštena na određenom, ograničenom području jedne županije i njoj susjednih županija, za jednu frekvenciju u simpleksnom načinu rada 2000,00 kn/god."

Članak 4.

U članku 7. stavku 1. brojka "150 000" zamjenjuje se brojkom "300 000".

Iza stavka 1. dodaje se novi stavak 2. koji glasi:

"Ako radijska postaja iz stavka 1. radi povremeno naknada se određuje u iznosu od 50% naknade iz stavka 1. ovog članka".

Dosadašnji stavci 2. i 3. postaju stavci 3. i 4.

Članak 5.

U članku 12. u točki 3. brojka "1000" zamjenjuje se brojkom "350".

Članak 6.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osam dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 011-01/98-02/16
Urbroj: 530-07-98-2
Zagreb, 11. lipnja 1998.

Ministar
mr. Željko Lužavec, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.