Zakoni i propisi - Pravni savjeti 81 10.6.1998 Odluka o odlikovanju Redom kneza Branimira s ogrlicom broj: 01-051-98-6-5/1 od 26. svibnja 1998.
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske i članka 2., stavak 1., Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske ("Narodne novine" broj 20/95), a na prijedlog Državnog povjerenstva za odlikovanja i priznanja, donosim

ODLUKU

kojom se odlikuju

REDOM KNEZA BRANIMIRA S OGRLICOM

za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezinih odnosa s drugim državama.

 1. DARINKO BAGO

 2. dr. SVJETLAN BERKOVIĆ

 3. SPOMENKA CEK

 4. dr. IVICA FUĆEK

 5. ANTE-ŽIVKO KUSTIĆ

 6. NIKOLA OBULJEN

 7. fra. JANKO ŠAGI

 8. HRVOJE ŠOŠIĆ

 9. DRAGO ŠTAMBUK

10. DAVORIN TEPEŠ

11. dr. IVICA TOMIĆ

12. ŽELIMIR URBAN

13. dr. MARKO ŽAJA

Broj: 01-051-98-6-5/1
Zagreb, 26. svibnja 1998.

Predsjednik
Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.