Zakoni i propisi - Pravni savjeti 76 29.5.1998 Odluka o davanju koncesije za korištenje vodne snage radi proizvodnje električne energije ŻHrvatskoj elektroprivrediŽ d.d., Zagreb, za hidroenergetski sustav HE Orlovac
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

ZASTUPNIČKI DOM HRVATSKOGA DRŽAVNOG SABORA

Na temelju članka 145. stavka 2. točke 1. i članka 209. Zakona o vodama ("Narodne novine", br. 107/95.), Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora na sjednici 22. svibnja 1998., donio je

ODLUKU

O DAVANJU KONCESIJE ZA KORIŠTENJE VODNE SNAGE RADI PROIZVODNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE "HRVATSKOJ ELEKTROPRIVREDI" d.d., ZAGREB, ZA HIDROENERGETSKI SUSTAV HE ORLOVAC

I.

Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora daje "Hrvatskoj elektroprivredi" d.d., Zagreb, Ul. grada Vukovara 37, koncesiju za korištenje vodne snage radi proizvodnje električne energije u hidroenergetskom sustavu HE Orlovac snage 237 MW.

II.

Voda na koju se odnosi ova Odluka zahvaćat će se iz kompenzacijskog bazena Lipa na horizontu Livanjskog polja i Buškog blata u ukupnoj količini do 69.9 mł/s.

III.

Korisnik koncesije je dužan zahvaćati vodu i koristiti je radi proizvodnje električne energije sukladno Zakonu o vodama, posebnim propisima donesenim na temelju toga Zakona i vodopravne dozvole.

IV.

Koncesija se daje na razdoblje od trideset tri (33) godine, računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji.

V.

Korisnik koncesije dužan je plaćati godišnju naknadu u iznosu od 1% ostvarene prosječne cijene proizvedene električne energije na pragu elektrane u svakoj godini korištenja.

Rokovi i način plaćanja naknade za koncesiju utvrdit će se ugovorom o koncesiji.

VI.

Na temelju ove Odluke, sukladno članku 146. stavku 3. Zakona o vodama, Državna uprava za vode sklopit će s korisnikom koncesije ugovor o koncesiji iz točke I. ove Odluke, kojim će se utvrditi ovlaštenja davatelja koncesije te prava i obveze korisnika koncesije.

Ako korisnik koncesije u roku od 15 dana od dana donošenja ove Odluke ne potpiše ugovor o koncesiji, gubi sva prava utvrđena ovom Odlukom.

VII.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u "Narodnim novinama".

Klasa: 325-01/98-01/49
Zagreb, 22. svibnja 1998.

ZASTUPNIČKI DOM
HRVATSKOGA DRŽAVNOG SABORA

Predsjednik
Zastupničkog doma
Hrvatskoga državnog sabora
akademik Vlatko Pavletić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.