Zakoni i propisi - Pravni savjeti 63 29.4.1998 Odluka o dodjeli koncesije za crpljenje termalnih voda Lječilištu Topusko
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 145. stavka 2. točke 2. i članka 209. Zakona o vodama (»Narodne novine«, broj 107/95), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. travnja 1998. godine, donijela

ODLUKU

O DODJELI KONCESIJE ZA CRPLJENJE TERMALNIH VODA LJEČILIŠTU TOPUSKO

I.

Vlada Republike Hrvatske dodjeljuje Lječilištu Topusko (u daljnjem tekstu: korisnik koncesije) koncesiju za crpljenje termalnih voda za potrebe medicinske rehabilitacije i zdravstvenog turizma.

II.

Termalne vode koje su predmet ove Odluke crpit će se iz bušotina TEB-1, TEB-2, TEB-3, i TEB-4 na lokaciji u Topuskom, u ukupnoj količini od 4.762.000 m3/god, odnosno najviše 151,0 l/sec i to:

- iz bušotine TEB-1          630.720 m3/god, odnosno 20 l/sec,

- iz bušotine TEB-2          473.040 m3/god, odnosno 15 l/sec,

- iz bušotine TEB-3          504.640 m3/god, odnosno 16 l/sec i

- iz bušotine TEB-4        3.153.600 m3/god, odnosno 100 l/sec.

III.

Korisnik koncesije će koristiti koncesiju iz točke I. ove Odluke razdoblju od dvadeset (20) godina, počev od stupanja na snagu ugovora o koncesiji.

IV.

Korisnik koncesije će plaćati koncesijsku naknadu u godišnjem iznosu od 10% naknade za korištenje takvih voda što je dužan plaćati prema Zakonu o financiranju vodnog gospodarstva za godinu u kojoj je sklopljen ugovor o koncesiji u korist Proračuna Republike Hrvatske.

Dinamika plaćanja naknade za koncesiju odredit će se ugovorom o koncesiji.

Ugovorom o koncesiji ugovorit će se rok dospijeća koncesijske naknade za 1997. godinu.

V.

Državna uprava za vode i korisnik koncesije će u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke sklopiti ugovore o koncesiji za pojedine namjene kojim će se podrobnije urediti koncesijski odnosi.

Korisnik koncesije koji propusti sklopiti ugovor o koncesiji u roku iz prethodnog stavka gubi istekom tog roka prava određena ovom Odlukom.

VI.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u »Narodnim novinama«.

Klasa: 325-01/98-01/60
Urbroj: 5030116-98-2
Zagreb, 23. travnja 1998.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.
Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.