Zakoni i propisi - Pravni savjeti 63 29.4.1998 Odluka o dodjeli koncesije na vodama u svrhu uzgoja riba u zatvorenim vodama Dioničkom društvu za proizvodnju ribe i riblje mlađi "Riba", Garešnica
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 145. stavka 2. točke 2. i članka 209. Zakona o vodama ("Narodne novine", broj 107/95), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. travnja 1998. godine, donijela

ODLUKU

O DODJELI KONCESIJE NA VODAMA U SVRHUUZGOJA RIBA U ZATVORENIM VODAMA DIONIČKOM DRUŠTVU ZA  PROIZVODNJU RIBE I RIBLJE MLAĐI "RIBA", GAREŠNICA

I.

Vlada Republike Hrvatske daje koncesiju na vodama Dioničkom društvu za proizvodnju ribe i riblje mlađi "Riba", Garešnica (u daljnjem tekstu: korisnik koncesije).

Koncesija se daje u svrhu uzgoja riba u zatvorenim vodama ribnjaka "Garešnica" i "Hrastovac" ukupne površine 561 ha.

II.

Za uzgoj ribe u zatvorenim vodama prema ovoj Odluci korisnik stječe pravo korištenja voda iz vodotoka Ilova, Garešnica, Bršljanica i Toplica i iz vlastitog zdenca u količini 11.300.000 m3 godišnje.

III.

Koncesija se dodjeljuje na vremensko razdoblje od 14 (četrnaest) godina, računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji.

IV.

Za korištenje voda iz točke II. ove Odluke korisnik koncesije dužan je plaćati godišnju naknadu za koncesiju.

Visina godišnje naknade iznosi 1% procijenjene vrijednosti ukupnog ulova u pojedinoj godini korištenja koncesije izraženog u tržišnim cijenama.

Dinamika plaćanja godišnje naknade odredit će se ugovorom.

V.

Na temelju ove Odluke, sukladno članku 146. stavku 3. Zakona o vodama, Državna uprava za vode sklapa s korisnikom koncesije ugovor o koncesiji, kojim će se podrobnije urediti koncesijski odnos.

Ako korisnik koncesije u roku 15 dana od dana primitka ove Odluke ne potpiše ugovor o koncesiji, gubi sva prava određena ovom Odlukom.

VI.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Narodnim novinama".

Klasa: 325-01/98-01/28
Urbroj: 5030116-98-1
Zagreb, 23. travnja 1998.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.