Zakoni i propisi - Pravni savjeti 59 23.4.1998 Rješenje o izmjenama i dopunama Rješenja o utvrđivanju cijene obrtnice
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA

Na temelju članka 9. stavka 5. Zakona o obrtu ("Narodne novine" br. 77/93 i 90/96), ministar gospodarstva donosi

RJEŠENJE

O IZMJENAMA I DOPUNAMA RJEŠENJA O UTVRĐIVANJU CIJENE OBRTNICE

Članak 1.

U Rješenju o utvrđivanju cijene obrtnice ("Narodne novine", br. 11/96) u članku 2. iza stavka 1. dodaju se novi stavci 2. i 3. koji glase:

"U slučaju zajedničkog obavljanja obrta za jednu izdanu obrtnicu plaća se iznos iz stavka 1. ovog članka, a za svaku sljedeću izdanu obrtnicu iznos od 60,00 kn.

U slučaju potrebe naknadnog unosa podataka u obrtnicu, zbog promjene podataka o obrtu ili obrtniku, za novu izdanu obrtnicu, obrtnik plaća iznos od 60,00 kn."

Stavak 2. postaje stavak 4.

Članak 2.

Članak 4. mijenja se i glasi:

"Novčana sredstva prikupljena temeljem ovog Rješenja Ministarstvo gospodarstva upotrijebit će za podmirenje troškova nastalih u svezi s tiskanjem i izdavanjem obrtnica.

Preostala sredstva koristit će se u svrhu nabavke informatičke i druge opreme potrebne za uspostavu i održavanje obrtnog registra i jedinstvenog informacijskog sustava."

Članak 3.

Ovo Rješenje stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 311-01/97-01/960
Urbroj: 526-02-98-03
Zagreb, 17. travnja 1998.

Ministar
mr. Nenad Porges, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.