Zakoni i propisi - Pravni savjeti 59 23.4.1998 Pravilnik o osposobljavanju kandidata za vozače vozila na motorni pogon iz nastavnog predmeta Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Na temelju članka 321. stavka 4. točke 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine" br. 59/96 - pročišćeni tekst) ministar zdravstva uz suglasnost ministra unutarnjih poslova donosi

PRAVILNIK

O OSPOSOBLJAVANJU KANDIDATA ZA VOZAČE VOZILA NA MOTORNI POGON IZ NASTAVNOG PREDMETA PRUŽANJE PRVE POMOĆI OSOBAMA OZLIJEĐENIM U PROMETNOJ NEZGODI

Članak 1.

Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti i način osposobljavanja kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi, nastavni plan i program tog nastavnog predmeta, prostorni uvjeti, nastavna sredstva, pomagala i oprema koja omogućuje izvođenje tog nastavnog predmeta, razlozi, uvjeti i postupak utvrđivanja privremene ili trajne zabrane izvođenja tog nastavnog predmeta, evidencija i dokumentacija koju vode organizacije koje osposobljavaju kandidate za vozače iz tog nastavnog predmeta, te novčane kazne za prekršaje utvrđene ovim Pravilnikom.

I. UVJETI I NAČIN OSPOSOBLJAVANJA KANDIDATA ZA VOZAČE IZ NASTAVNOG PREDMETA PRUŽANJE PRVE POMOĆI OSOBAMA OZLIJEĐENIM U PROMETNOJ NEZGODI

1. Uvjeti za osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi

Članak 2.

Osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi obavlja se na temelju nastavnog plana i programa koji je sastavni dio ovoga Pravilnika.

Članak 3.

Osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi organizira i provodi Hrvatski Crveni križ, zdravstvene ustanove za pružanje prve pomoći, koje za to ovlasti ministar zdravstva te organizacije iz članka 333. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Članak 4.

Organizacije iz članka 3. ovoga Pravilnika mogu provoditi osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi ako imaju:

1. godišnji plan i program osposobljavanja utvrđen na temelju nastavnog plana i programa iz članka 2. ovoga Pravilnika

2. potreban broj osposobljenih liječnika za uspješno ostvarivanje nastavnog plana i programa

3. prostor, nastavna sredstva, pomagala i opremu u skladu s ovim Pravilnikom.

Članak 5.

Osposobljavanje liječnika za predavače iz predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi obavlja se na temelju nastavnog programa koji je sastavni dio ovoga Pravilnika.

2. Uvjeti za izvođenje nastave

Članak 6.

Učionica za izvođenje nastave iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi mora ispunjavati slijedeće uvjete:

1. da je izgrađena po normativima za izgradnju objekata,

2. da nije dio ugostiteljskog objekta ili stambenog prostora odnosno da nije neposredno povezana s ugostiteljskim objektom,

3. da ima vlastiti ulaz koji ne služi kao prolaz u druge prostorije,

4. da ima radnu površinu po osobi 1,5 m˛,

5. da ima zapremninu po osobi najmanje 3 m˛,

6. da ima radnu površinu najmanje 8 m˛ za nastavnike,

7. da ima ukupnu površinu ne manju od 25 m˛,

8. da ima odgovarajući namještaj i opremu i to:

- školsku ploču ili odgovarajućuju plohu za pisanje s mogućnošću okretanja, veličine najmanje 1 m˛ ili bez mogućnosti okretanja veličine 2 m˛ ili više,

- ormare za nastavni pribor, opremu i dokumentaciju,

- radne stolove ili školske klupe,

- stolice s naslonom, odnosno

- stolice s podlogom za pisanje.

Pored učionice u istom građevinskom objektu mora postojati prijamni ured, prostorija sa sanitarnim čvorom s najmanje jednim muškim WC-om s umivaonikom i jednim ženskim WC-om s umivaonikom.

Članak 7.

U procesu izvođenja nastave iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi, organizacija iz članka 3. ovoga Pravilnika obvezuje se koristiti priručnik iz navedenog nastavnog predmeta.

Priručnik iz stavka 1. ovoga članka odobrava ministar zdravstva uz suglasnost ministra unutarnjih poslova.

Članak 8.

Za izvođenje nastave iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi obvezno se koriste sljedeća nastavna sredstva i pomagala:

1. kutija prve pomoći                1 komplet

2. individualni prvi zavoj:

    - tip I                                              10 komada

    - tip II                                             10 komada

    - tip III                                            10 komada

3. zavoj 4x5                                         30 komada

4. zavoj 8x5                                         30 komada

5. zavoj 12x5                                       30 komada

6. trokutni rubac                                   40 komada

7. hidrofilna gaza 1/4                             15 komada

8. hidrofilna gaza 1/2                             10 komada

9. hidrofilna gaza 1/1                             10 komada

10. igle sigurnice                                    40 komada

11. ljepljiva traka (flaster) 2x5                  2 komada

12. komprese od gaze                            10 kutija

13. priručni materijal (prometni trokut, kravata,
      letvica, novine, karton za izradu ovratnika
      i dr.)

14. lutka za izvođenje umjetnog disanja     1 komad

15. daska za imobilizaciju kralježnice        1 komad

16. pokrivač                                           10 komada

17. plastične vrećice za spremanje amputiranih
     dijelova tijela                                       2 komada

18. škare                                                 1 komad

19. gumene rukavice                               10 pari

Osim nastavnih sredstava iz točke 1.-18. stavka 1. ovoga članka mora biti osigurano iz sredstva za čišćenje i dezinfekciju lutke za izvođenje umjetnog disanja.

Članak 9.

Nastavna sredstva i pomagala iz članka 8. ovoga Pravilnika moraju biti na raspolaganju nastavniku za nastavu u učionici, moraju biti čista i uredna, a po potrebi se zamjenjuju novima.

Nastavna sredstva i pomagala iz stavka 1. ovoga članka moraju biti u vlasništvu Hrvatskog Crvenog križa ili druge organizacije iz članka 3. ovoga Pravilnika.

3. Zahtjev za utvrđivanje uvjeta za osposobljavanje kandidata za vozače

Članak 10.

Zahtjev za utvrđivanje uvjeta za osposobljavanje kandidata za vozače iz predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi podnosi se Ministarstvu zdravstva.

Uz zahtjev se obvezno prilaže:

1. popis liječnika koji izvode nastavu iz predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi s dokazima o njihovoj stručnoj spremi i osposobljenosti za predavača,

2. opis prostora za izvođenje nastave prema članku 6. ovoga Pravilnika,

3. popis nastavnih sredstava i pomagala prema članku 8. ovoga Pravilnika,

4. izvedbeni nastavni plan i program,

5. rješenje o upisu u registar nadležnog tijela.

Članak 11.

U osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći mogu se uključiti osobe koje:

1. imaju uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije ili vrste vozila,

2. najduže za šest mjeseci pune godine života kao uvjet za izdavanje vozačke dozvole za upravljanje vozilom određene kategorije.

Iznimno, odredba točke 2. stavka 1. ovoga članka ne odnosi se na redovne učenike koji se školuju za zanimanje vozač motornog vozila.

U osposobljavanju kandidata za vozače iz stavka 1. ovoga članka mogu se uključiti i osobe koje nemaju hrvatsko državljanstvo pod uvjetima da imaju odobren privremeni ili produženi boravak ili su trajno nastanjeni u Republici Hrvatskoj.

Članak 12.

Međusobna prava i obveze između organizacija Hrvatskog Crvenog križa i drugih organizacija koje realiziraju osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi i kandidata uređuju se ugovorom.

4. Izvođenje nastave

Članak 13.

Nastava iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi je obvezna, a može započeti s kandidatom koji je upisan u autoškolu.

Nastava iz predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi organizira se u obrazovnim grupama od najviše 20 kandidata.

U tijeku dnevnog radnog vremena u jednoj obrazovnoj grupi iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi mogu se održati najviše dva nastavna sata.

Članak 14.

Nastavni sat traje 45 minuta, a blok sat 90 minuta. Nakon održanog nastavnog sata obvezan je odmor od 10 minuta.

Članak 15.

Kandidatu koji je otpočeo program osposobljavanja iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi organizacija je dužna omogućiti završavanje programa osposobljavanja u roku od petnaest dana od početka osposobljavanja.

Kandidat koji je prekinuo osposobljavanje za vozača iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi ima pravo nastaviti osposobljavanje u istoj ili drugoj organizaciji, ako od dana početka osposobljavanja iz nastavnog predmeta Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi do dana nastavljanja osposobljavanja nije prošlo više od dva mjeseca.

Organizacija je dužna kandidatu koji nastavlja osposobljavanje u drugoj autoškoli izdati potvrdu o završenom dijelu programa.

5. Evidencija i dokumentacija

Članak 16.

O osposobljavanju kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi organizacije vode sljedeću evidenciju:

1. matičnu knjigu,

2. dnevnik rada s imenikom,

3. evidenciju izdanih potvrda o osposobljenosti liječnika

Matična knjiga čuva se u arhivu organizacije Hrvatskog Crvenog križa ili druge organizacije koja obavlja osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi trajno, a ostali dokumenti dvije godine.

Članak 17.

Dokumentaciju o osposobljavanju kandidata čini:

1. ugovor o osposobljavanju kandidata za vozača vozila na motorni pogon,

2. potvrda iz članka 16. ovoga Pravilnika.

Obrasce evidencije iz stavka 1. članka 16. ovoga Pravilnika i dokumentacije iz stavka 1. ovoga članka utvrđuje i tiska organizacija Hrvatskog Crvenog križa.

Članak 18.

U slučaju prestanka djelovanja organizacije Hrvatskog Crvenog križa ili zdravstvene ustanove za pružanje prve pomoći, matična knjiga se pohranjuje kod pravnog slijednika, odnosno Hrvatskog Crvenog križa.

Ministarstvo zdravstva vodi evidenciju o organizacijama Hrvatskog Crvenog križa i drugim organizacijama koje osposobljavaju kandidate za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi.

II. RAZLOZI, UVJETI I POSTUPAK ZABRANE OBAVLJANJA DJELATNOSTI OSPOSOBLJAVANJA KANDIDATA ZA VOZAČE

Članak 19.

Ministarstvo zdravstva privremeno će zabraniti rad organizaciji Hrvatskog Crvenog križa odnosno drugoj organizaciji koja obavlja nastavu iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi i odrediti rok za otklanjanje utvrđenih nedostataka ako Hrvatski Crveni križ utvrdi da:

1. izvodi osposobljavanje kandidata protivno odredbi članka 2., 3., 5., 6., 7., 8., 9. i 15. ovoga Pravilnika,

2. uključi kandidata u osposobljavanje protivno odredbama članka 11. i 12. ovoga Pravilnika,

3. ne vodi evidenciju i dokumentaciju iz članka 16. i 17. ovoga Pravilnika,

4. ne izvodi nastavu u skladu s odredbama članka 13. i 14. ovoga Pravilnika.

Ako organizacija iz stavka 1. ovoga članka ne otkloni nedostatke u roku iz stavka 1. ovoga članka zabranit će joj se rad.

III. KAZNENE ODREDBE

Članak 20.

Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj organizacija Hrvatskog Crvenog križa ili druga organizacija koja obavlja nastavu iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi ako:

1. koristi nastavna sredstva i pomagala protivno odredbama članka 9. ovoga Pravilnika;

2. uključi kandidata u nastavu iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom na motorni pogon protivno članku 11. ovoga Pravilnika;

3. ako izvodi nastavu protivno odredbama članka 12., 13. i 14. ovoga Pravilnika;

4. ako kandidatu koji nastavlja osposobljavanje u drugoj organizaciji ne izda potvrdu o završenom dijelu programa (članak 15.);

5. ako ne omogući kandidatu završavanje propisanog programa osposobljavanja sukladno odredbi članka 15. stavka 2. ovoga Pravilnika.

Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka i odgovorna osoba u organizaciji.

U slučaju ponovnog prekršaja iz stavka 1. ovoga članka organizaciji će se zabraniti rad.

IV. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 21.

Organizacije Hrvatskog Crvenog križa i druge organizacije koje obavljaju nastavu iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi obvezne su uskladiti svoju djelatnost, ustrojstvo, poslovanje i opće akte s odredbama ovoga Pravilnika u roku od tri mjeseca od njegovog donošenja.

Članak 22.

Donošenjem ovoga Pravilnika prestaju važiti odredbe Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače vozila na motorni pogon ("Narodne novine" br. 89/94) koje se odnose na organizaciju, uvjete, program i izvođenje nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi.

Članak 23.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 011-01/97-01/0117
Urbroj: 534-02-30-98-0001
Zagreb, 5. ožujka 1998.

Ministar unutarnjih poslova Ministar zdravstva
Ivan Penić,
v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.
prof. dr. sc.
Andrija Hebrang,
v. r.
Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.

NASTAVNI PROGRAM IZ PREDMETA PRUŽANJE PRVE POMOĆI OSOBAMA OZLIJEĐENIM U PROMETNOJ NEZGODI ZA KANDIDATE ZA VOZAČE

Cilj osposobljavanja osoba za vozače u pružanju prve pomoći je spašavanje života ozlijeđenih osoba u cestovnom prometu, sprečavanje komplikacija koje mogu nastati zbog nepružanje prve pomoći ili neodgovarajućeg transporta, a za posljedicu mogu imati invaliditet ili nepotrebno dugotrajnije liječenje.

Zadaća je osposobljavanja razvijanje svijesti o međusobnoj ovisnosti i solidarnosti sudionika u prometu, te razvijanje svijesti svakog sudionika o važnosti pravovremeno i pravilno pružene prve pomoći.

Nastavni program iz predmeta pružanja prve pomoći sadrži slijedeće nastavne jedinice:

______________________________________________________________________

                                                                                           Sati                       Praktični
                                                                                           teorije                   rad
______________________________________________________________________

1. Uvod                                                                                  1                          0

    - opći postupak u prometnoj nezgodi s
       unesrećenim osobama

    - postupak s unesrećenim
      (izvlačenje ozlijeđenih iz vozila,
      otklanjanje odjeće, pregled ozlijeđenih
       osoba)

     - kutija prve pomoći i priručni materijal
       za pružanje prve pomoći

2. Gubitak svijesti                                                                    1/2                       0

    - prva pomoć (bočni položaj,
      položaj na trbuhu)

3. Prva pomoć kod prestanka disanja                                     1/2                        1

- uzroci i znakovi prestanka disanja
- umjetno disanje upuhivanjem zraka
   i po Holger-Nielsenu; indikacije,
   kontraindikacije, postupak

4. Prva pomoć kod prestanka rada srca                                 1/2                         1

5. Krvarenje                                                                        1 1/2                        1

   - uzroci i znakovi
   - zaustavljanje krvarenja
     (pritiskom prsta, kompresivnim
     zavojem, metodom podvezivanja
     udova)
-    unutarnje krvarenje: znakovi i prva
     pomoć
-    iskrvarenje: znakovi i prva pomoć
-    postupak s amputiranim dijelom tijela

6. Opekline
    Smrzotine
    Zavoji
    Ozljede kostiju i zglobova
    Imobilizacija
    Ozljede po regijama tijela                                                    1                          1/2

7. Nezgode                                                                          1/2                          1/2
    Strujni udar
    Ozljede toplinom
    Utapanje
    Gnječne ozljede
    Ozljede udarnim valom
    Vješanje
    Akutna otrovanja: otrovi
                                ugrizi
                                ubodi

8. Temelji i načela vanbolničke hitne
    medicinske pomoći                                                           1/2                           0

UKUPNO:                                                                             6                           4

NASTAVNI PROGRAM IZ PREDMETA PRUŽANJE PRVE POMOĆI OSOBAMA OZLIJEĐENIM U PROMETNOJ NEZGODI ZA PREDAVAČE IZ NASTAVNOG PREDMETA PRUŽANJA PRVE POMOĆI

Cilj osposobljavanja osoba za vozače u pružanju prve pomoći je spašavanje života ozlijeđenih osoba u cestovnom prometu, sprečavanje komplikacija koje mogu nastati zbog nepružanja prve pomoći ili neodgovarajućeg transporta, a za posljedicu mogu imati invaliditet ili nepotrebno dugotrajnije liječenje.

Zadaća je osposobljavanja razvijanje svijesti o međusobnoj ovisnosti i solidarnosti sudionika u prometu, te razvijanje svijesti svakog sudionika o važnosti pravovremeno i pravilno pružene prve pomoći.

Nastavni program sadrži slijedeće nastavne jedinice:

____________________________________________________________________

                                                                                           Sati                Praktični
                                                                                            teorije            rad
____________________________________________________________________

1. Pravni aspekti                                                                   1/2                   0

2. Načela metodologije i komunikologije                               1/2                   0

3. Načela Prve pomoći                                                         1/2                   0

4. Prva pomoć                                                                     1/2                    0
    Definicija
    Zadaće i osobitosti prve pomoći
    Oprema za pružanje prve pomoći
    Uočavanje promjena na ozlijeđenom i procjena stanja
    Načela transporta

5. Po život opasna stanja                                                        1                   2

    (po život opasna stanja - ugroženost vitalnih funkcija)
    Poremećaji svijesti - nesvjesno stanje
    Poremećaji disanja
    Prestanak rada srca
    Krvarenje
    Šok

6. Ozljede i stanja koja neposredno ne ugrožavaju život         1/2                 1
    Općenito o ozljedama
-   vrste
-   hitni postupci u prvoj pomoći
    Rane

7. Otvorene ozljede (rane, opekline ozljede od
    sumporne kiseline)                                                            1/2                1

- pokrivanje otvorenih ozljeda sterilnim materijalom

- učvršćivanje sterilnog materijala zavojem i trokutnim
  rupcem (tipični zavoji)

8. Imobilizacija                                                                      1/2               1

- utvrđivanje potreba imobilizacije

- imobilizacija udova, kralježnice i zdjelice

9. Transport ozlijeđenih                                                         1/2               0

- izbor i priprema vozila za transport ozlijeđenih

- prijenos ozlijeđenih do transportnog vozila i stavljanje u vozilo

- položaj ozlijeđenih u toku transporta

UKUPNO:                                                                              5                5

________________________________
Hrvatski Crveni križ, zdravstvena ustanova
Društvo Crvenog križa


MATIČNA KNJIGA

Svezak___________


Redni broj od ______________ do ________________

Godina od _________________do ________________


Odgovorna osoba:
       _______________________        

________________________________
Hrvatski Crveni križ, zdravstvena ustanova
Društvo Crvenog križa

DNEVNIK RADA S IMENIKOM

                                      Redni broj obrazovne grupe ______________/ _____________god.

                                      Vrijeme održavanja nastave:

od ______________ do ______________

                                                   Odgovorna osoba:                     Nastavnik:

                                                __________________        ___________________

IMENIK I EVIDENCIJA POHAĐANJA NASTAVE

Red.
broj
Matični
broj
PREZIME I IME I IME OCA Dan mjesec
   i godina
   rođenja
Zanimanje Prisustvovao nastavi
          datum
             

1

2

3

4

5

6

1

                   

2

                    

3

                    

4

                    
                       
                       
                       

29

                      

30

                    

REALIZACIJA IZVEDBENOG PROGRAMA

Datum Nastavne jedinice Broj sati Potpis

1

2

3

4

      
  

  

     
Vrijeme održavanja nastave od ___________sati do ___________sati
     
  

  

 

     
Vrijeme održavanja nastave od ___________sati do ___________sati
     
  

  
  

     
Vrijeme održavanja nastave od ___________sati do ___________sati


Postignut uspjeh
na ispitu
Red.
broj
Prezime, ime i ime oca Dan,
mjesec i . godina rođenja
Mjesto
rođenja i općina
Adresa
boravišta
Vrijeme
pohađanja
nastave
od - do
Nije Položio (datum) Položio (datum) Datum izdavanja

potvrde i

Potpis osobe

koja se

osposobljavala

Primjedbe

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                                                                                                                                                                                                 



                  

                    Ovaj svezak matične knjige počinje rednim brojem ________________________________

                   a završava rednim brojem _____________________________









                                                                                                              Potpis odgovorne osobe

                                                                                                      ___________________________