Zakoni i propisi - Pravni savjeti 53 15.4.1998 Ispravak Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu polaganja vozačkog ispita
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

Nakon izvršenog uspoređivanja s izvornim tekstom utvrđene su pogreške u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu polaganja vozačkog ispita objavljenom u "Narodnim novinama", broj 30 od 5. ožujka 1998. godine, te se daje sljedeći

ISPRAVAK

PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O UVJETIMA I NAČINU
POLAGANJA VOZAČKOG ISPITA

1. U preambuli Pravilnika, iza riječi: "prometa i veza" dodaje se zarez i riječi: "te s ministrom zdravstva".

2. U članku 4. stavku 1. umjesto brojke: "205" treba stajati brojka: "208".

3. U članku 26. stavku 1. točki 2. umjesto riječi: "Prometna i sigurnosna vozila" trebaju stajati riječi: "Prometna i sigurnosna pravila".

4. U Programu vozačkog ispita u točki 2. Kriteriji za ocjenjivanje kandidata iz nastavnog predmeta Prometna i sigurnosna pravila u stavku 4. alineji 3. iza riječi: "odgovorio" treba dodati riječi: "ili je netočno odgovorio".

Klasa: 602-10/98-01/59
Urbroj: 532-07/3-98-01
Zagreb, 8. travnja 1998.

Ministar
mr. sc. Božidar Pugelnik, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.