Zakoni i propisi - Pravni savjeti 53 15.4.1998 Ispravak Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače vozila na motorni pogon

Nakon izvršenog uspoređivanja s izvornim tekstom utvrđene su pogreške u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače vozila na motorni pogon, objavljenom u "Narodnim novinama" broj 30 od 5. ožujka 1998. godine, te se daje sljedeći

ISPRAVAK

PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O OSPOSOBLJAVANJU KANDIDATA ZA VOZAČE VOZILA NA MOTORNI POGON

1. U preambuli Pravilnika, iza riječi "suglasnosti s" dodaju se riječi: "ministrom unutarnjih poslova i".

2. U članku 9. stavku 1. točki 6. iza brojke: "1,8" dodaje se riječ "metara".

3. U članku 14. iza riječi: "stavak 3." dodaju se riječi "i 4.".

4. U Nastavnom planu i programu osposobljavanja kandidata za vozača iza teksta pod naslovom CILJ I ZDADAĆE pogrešno je otisnuta tablica, pa se ova tablica zamjenjuje tablicom s ispravnim sadržajem koji glasi:

"Tablica"

5. U poglavlju "I. NASTAVNI PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA KANDIDATA ZA VOZAČA VOZILA "A" KATEGORIJE" u stavku 2. brišu se riječi: "ili vrsta".

6. U poglavlju "II. NASTAVNI PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA KANDIDATA ZA VOZAČA "B" KATEGORIJE" u stavku 2. brišu se riječi: "ili vrsta vozila G i H".

7. U tablici Temeljnog programa osposobljavanja kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom na motorni pogon i tramvajem, naslov cjeline pod točkom 13. umjesto: "Predispitna uvjetima" treba glasiti: "Predispitna vožnja".

Klasa: 602-10/98-01/60
Urbroj: 532-07/3-98-01
Zagreb, 8. travnja 1998.

Ministar
mr. sc. Božidar Pugelnik, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.