Zakoni i propisi - Pravni savjeti 39 20.3.1998 Odluka o dodjeli koncesije za crpljenje termalnih voda Ugostiteljsko turističkom poduzeću "Ivančica" d.d., Zlatar
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 145. stavka 2. točke 2. i članka 209. Zakona o vodama ("Narodne novine", broj 107/95), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 12. ožujka 1998. godine, donijela

ODLUKU

O DODJELI KONCESIJE ZA CRPLJENJE TERMALNIH VODA UGOSTITELJSKO TURISTIČKOM PODUZEĆU "IVANČICA" D.D., ZLATAR

I.

Vlada Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: Davatelj koncesije), dodjeljuje Ugostiteljsko turističkom poduzeću "Ivančica" d.d., Zlatar, Trg slobode 2 (u daljnjem tekstu: Korisnik koncesije) koncesiju za crpljenje termalnih voda.

II.

Termalne vode koje su predmet ove Odluke crpit će se iz bunara S-8 i SUT-1 na lokaciji u Sutinskim toplicama, u ukupnoj količini do 104.000 mł/god, odnosno najviše 20,0 l/sec.

III.

Korisnik koncesije će koristiti koncesiju iz točke I. ove Odluke u razdoblju od dvadeset (20) godina počev od stupanja na snagu Ugovora o koncesiji.

IV.

Korisnik koncesije će plaćati koncesijsku naknadu u godišnjem iznosu od 10% naknade za korištenje voda što je dužan plaćati prema Zakonu o financiranju vodnog gospodarstva, za godinu u kojoj je sklopljen Ugovor o koncesiji, u korist Proračuna Republike Hrvatske.

Dinamika plaćanja naknade za koncesiju odredit će se Ugovorom o koncesiji.

Ugovorom o koncesiji ugovorit će se rok dospijeća koncesijske naknade za 1997. godinu.

V.

Državna uprava za vode i Korisnik koncesije će u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke sklopiti Ugovor o koncesiji kojim će se podrobnije urediti koncesijski odnos.

Korisnik koncesije koji propusti sklopiti Ugovor o koncesiji u roku iz prethodnog stavka gubi istekom tog roka prava određena ovom Odlukom.

VI.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Narodnim novinama".

Klasa: 325-01/98-01/07
Urbroj: 5030115-98-2
Zagreb, 12. ožujka 1998.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v.r.