Zakoni i propisi - Pravni savjeti 29 4.3.1998 Odluka o proglašenju vrta zgrade u Zagrebu, Prilaz Gjure Deželića 14, spomenikom parkovne arhitekture
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

GRADSKA SKUPŠTINA GRADA ZAGREBA

Na temelju članka 13. stavka 3. Zakona o zaštiti prirode ("Narodne novine" 30/94 i 72/94) i članka 21. podstavka 2. Privremenog statuta Grada Zagreba ("Službeni glasnik Grada Zagreba" 9/93), a uz prethodnu suglasnost Državne uprave za zaštitu prirode i okoliša Klasa: 612-07/97-1/742, Urbroj: 542/1-10-3/6-97-02 od 12. siječnja 1998., Gradska skupština Grada Zagreba na 10. sjednici, 24. veljače 1998., donijela je

ODLUKU

O PROGLAŠENJU VRTA ZGRADE U ZAGREBU, PRILAZ GJURE DEŽELIĆA 14, SPOMENIKOM PARKOVNE ARHITEKTURE

Članak 1.

Ovom se Odlukom proglašava zaštićenim dijelom prirode - spomenikom parkovne arhitekture vrt zgrade u Zagrebu, Prilaz Gjure Deželića 14, koji se nalazi na dijelu k.č.br. 2038, k.o. Centar.

Članak 2.

Na spomeniku parkovne arhitekture i u njegovoj neposrednoj blizini nisu dopušteni zahvati i radnje kojima bi se promijenile ili narušile njegove vrijednosti, ili takve radnje koje bi ih mogle prouzročiti.

Spomenik parkovne arhitekture ne smije se oštećivati, onečišćavati bilo kakvim otpadom ili zapustiti.

Članak 3.

Na spomeniku parkovne arhitekture dopuštene su one radnje i djelatnosti koje ga ne oštećuju i ne mijenjaju svojstva zbog kojih je proglašen zaštićenim.

Radnje iz stavka 1. ovog članka dopuštene su samo na temelju uvjeta zaštite prirode koje utvrđuje Državna uprava za zaštitu prirode i okoliša.

Članak 4.

Spomenik parkovne arhitekture treba njegovati i održavati suglasno uvjetima i mjerama zaštite prirode, te se na njega primjenjuju odredbe Zakona o zaštiti prirode i drugi propisi ili opći akti donijeti na temelju zakona.

Članak 5.

Na temelju ove Odluke spomenik parkovne arhitekture - vrt u Zagrebu, Prilaz Gjure Deželića 14, k.č.br. 2038, k.o. Centar upisat će se u Upisnik zaštićenih dijelova prirode koji vodi Državna uprava za zaštitu prirode i okoliša.

Članak 6.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama" i bit će objavljena u "Službenom glasniku Grada Zagreba".

Klasa: 351-01/98-01/5
Urbroj: 251-11-04-98-5
Zagreb, 24. veljače 1998.

Predsjednik
Gradske skupštine
Zlatko Canjuga, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.