Zakoni i propisi - Pravni savjeti 10 28.1.1998 Odluka o dodjeli koncesije za zahvaćanje voda za potrebe javne vodoopskrbe Gradskom komunalnom poduzeću "Komunalac" d.o.o., Koprivnica
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 145. stavka 2. točke 2. i članka 209. Zakona o vodama ("Narodne novine", broj 107/95), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 22. siječnja 1998. godine donijela

ODLUKU

O DODJELI KONCESIJE ZA ZAHVAĆANJE VODA ZA POTREBE JAVNE VODOOPSKRBE GRADSKOM KOMUNALNOM PODUZEĆU "KOMUNALAC" d.o.o., KOPRIVNICA

I.

Vlada Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: Davatelj koncesije), dodjeljuje Gradskom komunalnom poduzeću "Komunalac" d.o.o. iz Koprivnice, Mosna 15 (u daljnjem tekstu: Korisnik koncesije) koncesiju za zahvaćanje voda za potrebe javne vodoopskrbe.

II.

Korisnik koncesije će zahvaćati podzemnu vodu na području postojećeg crpilišta "Ivanščak", smještenog sjeverno od grada Koprivnice između ceste za Koprivnički Ivanec i željezničke pruge Koprivnica - Botovo, putem 6 bunara: B-1, B-2, B-3, B-4, B-5 i novoizgrađenog B-0, sa sljedećim količinama crpljenja iz pojedinih bunara:

- B-1                   24 l/sec, 

- B-2                   58 l/sec, 

- B-3                   58 l/sec, 

- B-4                   90 l/sec, 

- B-5                   90 l/sec, 

- B-0 (novoizgrađeni)    70 l/sec. 

Korisnik koncesije će zahvaćati vodu iz pojedinih navedenih objekata (bunara) postojećeg crpilišta "Ivanščak" u količinama navedenim u stavku 1. ove točke, do najveće ukupne količine crpljenja od 390 l/sec, odnosno najviše do 5.500.000 mł/godišnje.

III.

Korisnik koncesije će koristiti koncesiju iz točke I. ove Odluke u razdoblju od dvadeset (20) godina počev od stupanja na snagu Ugovora o koncesiji.

IV.

Korisnik koncesije će plaćati koncesijsku naknadu u godišnjem iznosu od 10% naknade za korištenje voda koju je dužan plaćati prema Zakonu o financiranju vodnog gospodarstva za godinu u kojoj je sklopljen Ugovor o koncesiji u korist proračuna Republike Hrvatske.

Dinamika plaćanja naknade za koncesiju odredit će se Ugovorom o koncesiji.

Ugovorom o koncesiji ugovorit će se rok dospijeća koncesijske naknade za 1997. godinu.

V.

Državna uprava za vode i Korisnik koncesije će u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke sklopiti Ugovor o koncesiji kojim će podrobnije urediti koncesijski odnos.

Korisnik koncesije koji propusti sklopiti Ugovor o koncesiji u roku iz stavka 1. ove točke, gubi istekom tog roka prava određena ovom Odlukom.

VI.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Narodnim novinama".

Klasa: 325-01/97-01/01
Urbroj: 5030116-98-19
Zagreb, 22. siječnja 1998.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.