Zakoni i propisi - Pravni savjeti 4 13.1.1998 Rješenje o imenovanju Tomislava Vidoševića predstojnikom Ureda za suradnju s Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju (OESS)
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO FINANCIJA

Temeljem članka 264. Zakona o zračnoj plovidbi ("Narodne novine", broj 53/91, 26/93 i 109/93) ministar pomorstva, prometa i veza uz suglasnost ministra financija donosi

NAREDBU

O VISINI NAKNADA ZA UPORABU UREĐAJA I USLUGA KONTROLE LETENJA NA TERITORIJU REPUBLIKE HRVATSKE

I

Za uporabu uređaja i usluga kontrole letenje, zrakoplovni prijevoznik plaća naknadu sukladno Mnogostranom sporazumu o rutnim naknadama ("Narodne novine" - Međunarodni ugovori broj 1/14 od 27. 12. 1996.) i Uvjetima primjene sustava rutnih naknada EUROCONTROLA-a.

Visina naknade iz stavka 1. ove točke obračunava se domaćim i stranim zrakoplovnim prijevoznicima u međunarodnom i domaćem zračnom prometu u ECU.

Obračunska jedinica naknade iznosi 47,44 ECU.

Sredstva iz stavka 1. ove točke naplaćuju se sukladno Mnogostranom sporazumu o ratnim naknadama i Uvjetima plaćanja EUROCONTROLA-a.

II

Od naplate naknade, pored letova utvrđenih Uvjetima primjene sustava rutnih naknada izuzeti su i sljedeći letovi:

1. svi letovi u nekontroliranom zračnom prostoru

2. a) vojni letovi svih država;

b) vježbovni letovi koji se provode isključivo zbog stjecanja dozvole, ili ovlaštenja ako se radi o letačkoj posadi, te ako je to popraćeno odgovarajućom napomenom u planu leta. Takovi letovi moraju se provoditi isključivo unutar zračnog prostora Republike Hrvatske i ne smiju služiti za prijevoz putnika i/ili tereta, niti za prazni ili tehnički let zrakoplova;

c) letovi koji se provode isključivo u cilju provjere ili testiranja opreme koja se koristi ili se namjerava koristiti za zemaljska navigacijska sredstva zračne plovidbe.

III

Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o visini naknada za uporabu uređaja i usluga kontrole letenja na teritoriju Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 94/97).

IV

Ova Naredba stupa na snagu 1. siječnja 1998. godine i objavljuje se u "Narodnim novinama".

Klasa: 011-01/97-01/144
Urbroj: 530-01-97-3
Zagreb, 24. prosinca 1997.

Ministar
pomorstva, prometa i veza
ing. Željko Lužavec, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.