Zakoni i propisi - Pravni savjeti 3 9.1.1998 Odluka o određivanju granice pomorskog dobra na dijelu k.o. Bakar
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 50. stavka 6. Pomorskog zakonika ("Narodne novine", br. 17/94, 74/94 i 43/96), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 8. siječnja 1998. godine donijela

ODLUKU

O ODREĐIVANJU GRANICE POMORSKOG DOBRA NA DIJELU k.o. BAKAR

I.

Ovom Odlukom određuje se granica pomorskog dobra na dijelu k.o. Bakar, za područje tvrtke "Montkemija".

II.

Granica pomorskog dobra u dijelu k.o. Bakar započinje na morskoj obali na mjestu koje je u grafičkim prilozima označeno točkom 1., a predstavlja presjek produžetka sjeverozapadne međe k.č.br. 793/1 s morskom obalom. Od te točke granica ide prema sjeveroistoku produžetkom međe do presjeka s potpornim zidom željezničke pruge koja je u grafičkim prilozima označena točkom 2. U toj točki granica pomorskog dobra lomi se pod pravim kutom prema jugoistoku te produžava potpornim zidom pruge u duljini od 112 m sve do točke koja je u grafičkim prilozima označena točkom 3. Tu se granica pomorskog dobra ponovo lomi pod pravim kutom prema jugozapadu, sječe pristupnu cestu za tvrtku "Montkemija" i dolazi do sjeverozapadne međe k.č. br. 812/1. Granica nastavlja tom međom do točke 4., tu se ponovo lomi pod pravim kutom prema jugoistoku, te nastavlja sjeveroistočnom međom k.č.br. 3076/3, odnosno kopnenim rubom stare ceste Bakar - Bakarac. Rubom ceste ide do točke 5., koja se nalazi na presjeku produžetka jugoistočne međe k.č.br. 865/5. Tu se granica lomi pod pravim kutom prema jugozapadu, nastavlja produžetkom jugoistočne međe k.č.br. 868/5 do točke 6., koja se nalazi na morskoj obali gdje za područje tvrtke "Montkemija" i završava, sve kako je nacrtano i označeno u grafičkim prilozima, na kopiji katastarskog plana br. lista 74. i 75. i na snimci stvarnog stanja.

III.

Grafički prilozi iz točke II. ove Odluke sastavni su dio Odluke i ne objavljuju se u "Narodnim novinama".

IV.

Na temelju ove Odluke nadležna tijela izvršit će potrebne radnje u svezi evidencije pomorskog dobra.

V.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Narodnim" novinama.

Klasa: 934-01/98-01/01
Urbroj: 5030116-98-1
Zagreb, 8. siječnja 1998.

Potpredsjednik
mr. Borislav Škegro, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.