Zakoni i propisi - Pravni savjeti 1 5.1.1998 Uredba o izmjenama i dopunama Zakona o sudskom registru
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkoga doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 104/97), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 1997. godine donijela

UREDBU

O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUDSKOM REGISTRU

Članak 1.

U Zakonu o sudskom registru ("Narodne novine", br. 1/95 i 57/96) u članku 41a. stavku 1. na kraju teksta umjesto točke stavlja se zarez i dodaje tekst koji glasi:

"te potvrdu Zavoda za platni promet, da on ni društvo u kojem ima udjele ili dionice nema na računima evidentiran nepodmiren nalog za plaćanje."

Iza stavka 1. dodaje se novi stavak 2. koji glasi:

"Izjava iz stavka 1. ovoga članka mora sadržavati i popis svih društava u kojima osnivač, odnosno osnivači zajedno imaju više od 50% udjela ili dionica te matični broj poslovnog subjekta (MB) tih tvrtki, a potvrda Zavoda za platni promet mora se odnositi na osnivača i na sva društva popisana u izjavi."

Dosadašnji stavci 2., 3., 4. i 5. postaju stavci 3., 4., 5. i 6.

U stavku 2. koji postaje stavak 3. riječi: "netočnih podataka u izjavi iz prethodnoga stavka" zamjenjuju se riječima: "netočnih i nepotpunih podataka iz stavka 1. i 2.".

U stavku 3. koji postaje stavak 4. iza riječi: "Izjavu" dodaju se riječi: "i potvrdu."

U stavku 4. koji postaje stavak 5. iza riječi: "stavak 1." dodaju se riječi: "i 2.".

Stavak 5. koji postaje stavak 6. mijenja se i glasi:

"Ako osnivač društva za koje se podnosi prijava za upis ne dostavi isprave propisane u stavku 1. i 2. ovoga članka ili ako on ili društvo iz stavka 2. ovoga članka ima na računima evidentiran nepodmiren nalog za plaćanje, sud će rješenjem odbiti upis."

Članak 2.

Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama."

Klasa: 740-13/96-01/01
Urbroj: 5030102-97-1
Zagreb, 30. prosinca 1997.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša,
v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.