Zakoni i propisi - Pravni savjeti 1 5.1.1998 Odluka o podjeli Zavoda za socijalno zdravstvenu zaštitu odraslih osoba "Zagreb"
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE SKRBI

Ministarstvo rada i socijalne skrbi na temelju odredbe članka 69. stavka 3. Zakona o ustanovama ("Narodne novine", broj 76/93 i 29/97) i na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske klasa: 025-04/94-01/01, ur. broj: 5030104-94-3 od 26. svibnja 1994. godine donosi

ODLUKU

O PODJELI ZAVODA ZA SOCIJALNO ZDRAVSTVENU ZAŠTITU ODRASLIH OSOBA "ZAGREB"

Članak 1.

Zavod za socijalno zdravstvenu zaštitu odraslih osoba "Zagreb", sa sjedištem u Zagrebu, Šestinski dol 53, dijeli se na dvije ustanove i to:

1. Zavod za socijalno zdravstvenu zaštitu odraslih osoba "Zagreb" sa sjedištem u Zagrebu, Šestinski dol 53, s pripadajućom podružnicom "Mirkovec" (u daljnjem tekstu: Zavod "Zagreb"),

2. Zavod za socijalno zdravstvenu zaštitu odraslih osoba "Bidružica" sa sjedištem u mjestu Desinić, Ivanić Desinički 30 (u daljnjem tekstu: Zavod "Bidružica").

Članak 2.

Osnivač Zavoda "Zagreb" i Zavoda "Bidružica" je Republike Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavljat će Ministarstvo rada i socijalne skrbi.

Članak 3.

Djelatnost Zavoda "Zagreb" i Zavoda "Bidružica" kao specijalizirana ustanova za socijalnu i zdravstvenu zaštitu je:

- davanje usluga osobama koje zbog njihovog psihofizičkog stanja, potreba trajne pomoći i njege i uvjeta u kojima žive ne mogu ostati u vlastitoj obitelji ili u drugoj organizaciji socijalne zaštite, a kojima nije potrebno bolničko liječenje, pruža tim osobama usluge stalnog smještaja, prehrane, socijalnog rada, zdravstvene zaštite, pomoći i njege, rehabilitacije i okupacijskih aktivnosti,

- davanje usluga privremenog smještaja, medicinske, psihosocijalne i radne rehabilitacije duševnim bolesnicima, mentalno retardiranim osobama, ovisnicima o alkoholu i drugim opojnim sredstvima i drugim korisnicima radi lakšeg uključivanja u prirodnu sredinu.

Članak 4.

Tijela Zavoda "Zagreb" i Zavoda "Bidružica" (u daljnjem tekstu: ustanove) jesu upravno vijeće, stručno vijeće i ravnatelj.

Članak 5.

Ustanovom upravlja Upravno vijeće.

Upravno vijeće donosi program rada i razvoja ustanove i nadzire njihovo izvršavanje, odlučuje o financijskom planu u okviru raspoloživih sredstava osiguranih iz proračuna Republike Hrvatske za institucionalne i izvaninstitucionalne oblike socijalne skrbi, obavljanje djelatnosti koja služi obavljanju osnovne djelatnosti, donosi godišnji obračun, predlaže osnivačke promjene i proširenje djelatnosti, daje osnivaču i ravnatelju prijedloge i mišljenje o pojedinim pitanjima, donosi statut uz suglasnost osnivača, donosi druge opće akte ustanove, donosi odluke o drugom stupnju u svezi s pravima zaposlenika, raspravlja i odlučuje o izvješćima ravnatelja, obavlja i druge statutom propisane poslove.

Članak 6.

Upravno vijeće ustanove ima 5 članova i čine ga predstavnici:

- osnivača (3 člana)

- zaposlenika (1 član)

- korisnika ustanove (1 član).

Članove Upravnog vijeća imenuje ministar rada i socijalne skrbi na način da predstavnika zaposlenika imenuje na prijedlog stručnog vijeća, a predstavnika korisnika na prijedlog korisnika.

Predsjednika i zamjenika predsjednika Upravnog vijeća bira i razrješava upravno vijeće iz redova predstavnika osnivača.

Upravno vijeće donosi odluke natpolovičnom većinom ukupnog broja članova.

Mandat članova Upravnog vijeća traje četiri godine.

O visini naknade za rad članova Upravnog vijeća odlučuje Upravno vijeće uz prethodnu suglasnost Ministarstva rada i socijalne skrbi, a isplaćuje se iz sredstava ustanove.

Članak 7.

Voditelj ustanove je ravnatelj.

Ravnatelj obavlja sljedeće poslove:

- organizira i vodi rad i poslovanje ustanove,

- predstavlja i zastupa ustanovu,

- zastupa ustanovu u svim postupcima pred sudovima, upravnim i drugim državnim tijelima, te pravnim osobama s javnim ovlastima,

- daje pismenu punomoć drugoj osobi da zastupa ustanovu u pravnom prometu,

- određuje osobe ovlaštene za potpisivanje financijske i druge dokumentacije,

- vodi stručni rad ustanove i odgovoran je za stručan rad ustanove,

- imenuje stručno vijeće ustanove,

- podnosi pismeno izvješće o svom cjelokupnom poslovanju upravnom vijeću.

Članak 8.

Ravnatelja imenuje i razrješava upravno vijeće uz prethodnu suglasnost Ministarstva rada i socijalne skrbi na temelju javnog natječaja.

Članak 9.

Do izbora ravnatelja ustanovom upravlja privremeni ravnatelj.

Privremenog ravnatelja imenuje osnivač posebnom odlukom.

Privremeni ravnatelj se obvezuje pod nadzorom osnivača obaviti pripreme za početak rada ustanove, a posebno pribaviti potrebne dozvole za početak rada te podnijeti prijavu za upis u sudski registar.

Članak 10.

Ustanova ima Stručno vijeće.

Sastav, osnivanje i poslovi Stručnog vijeća utvrdit će se statutom.

Stručno vijeće raspravlja i odlučuje o stručnim pitanjima rada ustanove u sklopu nadležnosti utvrđenih zakonom i statutom ustanove, daje Upravnom vijeću i ravnatelju mišljenje i prijedloge glede organizacije rada i uvjeta za razvitak djelatnosti, te drugih poslova određenih zakonom i statutom.

Članak 11.

Podjela imovine Zavoda za socijalno-zdravstvenu zaštitu odraslih osoba "Zagreb" utvrdit će se posebnom odlukom osnivača.

Članak 12.

Ako ustanova u obavljanju svoje djelatnosti ostvari dobit, ta se dobit upotrebljava isključivo za obavljanje i razvoj djelatnosti ustanove.

Ministarstvo rada i socijalne skrbi može odlučiti da se dobit ustanove upotrijebi za razvoj i obavljanje djelatnosti druge javne ustanove socijalne skrbi.

Ustanova može koristiti prihod od donacije isključivo za namjenu koju odredi donator, a ukoliko namjenu ne odredi donator, odredit će je ministar rada i socijalne skrbi.

Ustanova ne može bez suglasnosti Ministarstva rada i socijalne skrbi steći, opteretiti ili otuđiti nekretnine i drugu imovinu čija je pojedinačna vrijednost veća od 20.000,00 kuna.

Članak 13.

Ustanova u pravnom prometu odgovara cijelom svojom imovinom, a osnivač odgovara solidarno i neograničeno za obveze ustanove.

Članak 14.

Zaposlenike Zavoda za socijalno-zdravstvenu zaštitu odraslih osoba preuzimaju novoosnovane ustanove.

Osnivač će posebnom odlukom, koja će se donijeti u roku osam dana od dana stupanja na snagu ove odluke, odrediti koje zaposlenike će preuzeti koja od novoosnovanih ustanova.

U skladu s odredbom stavka 2. ovoga članka novoosnovane ustanove će preuzeti zaposlenike i s njima sklopiti ugovore o radu na dan upisa ustanove u sudski registar. Do dana preuzimanja, zaposlenici Zavoda za socijalno-zdravstvenu zaštitu odraslih osoba Zagreb ostvarivat će sva prava iz radnog odnosa i na osnovi radnog odnosa u tom Zavodu.

Članak 15.

Korisnike smještene u Zavodu za socijalno-zdravstvenu zaštitu odraslih osoba "Zagreb" preuzimaju novoosnovane ustanove.

Osnivač će posebnom odlukom, koja će se donijeti u roku osam dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, odrediti koje korisnike će preuzeti koja od novoosnovanih ustanova.

Ustanove preuzimaju korisnike danom upisa u sudski registar.

Nakon upisa u sudski registar, novoosnovane ustanove obavijestit će o nastalim promjenama nadležne centre za socijalni rad koji će sukladno tome izmijeniti rješenja o smještaju korisnika.

Članak 16.

Ustanove počinju s radom danom upisa u sudski registar.

Zavod za socijalno-zdravstvenu zaštitu odraslih osoba prestaje s radom danom upisa u sudski registar ustanova iz prethodnog stavka.

Članak 17.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Ministar
Joso Škara, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.
  INTERNET USLUGE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA - IZRADA WEB STRANICA ZA TVRTKE - IZRADA CMS STRANICA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge za poduzetnike
Poslovni Forum d.o.o. pokrenut je od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način.
Poslovni Forum omogućuje prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analizu tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata, te financiranje novih ulaganja, savjete i konzultacije u svezi trgovačkog, građanskog, radnog i upravnog prava, poreza i drugih oblasti. Kada netko putem Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i Vašu detaljnu i ažuriranu ponudu! Zašto tisuće posjetitelja prepuštati konkurenciji!

Naručite CMS web stranice - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA, PREGLED POSLOVNIH INFORMACIJA  

Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. Bero i lako kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, plaćanje karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>