Zakoni i propisi - Pravni savjeti 112 24.10.1997 Uredba o početku rada županijskih uprava za ceste i društava kapitala iz Zakona o javnim cestama
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 104/97), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. listopada 1997. godine donijela

UREDBU

O POČETKU RADA ŽUPANIJSKIH UPRAVA ZA CESTE I DRUŠTAVA KAPITALA IZ ZAKONA O JAVNIM CESTAMA

Članak 1.

Županijske uprave za ceste iz članka 55. i društva kapitala iz članka 70. stavka 3. Zakona o javnim cestama ("Narodne novine", broj 100/96), započet će s radom 1. siječnja 1998. godine.

Članak 2.

Do početka rada županijskih uprava za ceste i društava kapitala iz članka 1. ove Uredbe, njihove poslove obavlja i njihovu imovinu i prava, koja im pripadaju temeljem akta iz članka 70. stavka 3. Zakona o javnim cestama, koristi Hrvatska uprava za ceste iz članka 44. toga Zakona.

Sredstva iz članka 59. točaka 1., 4., 5., 6. i 7. Zakona o javnim cestama za vrijeme važenja ove Uredbe uplaćuju se na račun Hrvatske uprave za ceste, uz mjesečno izvješće Ministarstvu financija o utrošku.

Članak 3.

Odredbe članka 18. Zakona glede ustupanja radova održavanja javnih cesta ne primjenjuju se za vrijeme važenja ove Uredbe.

Članak 4.

Danom stupanja na snagu ove Uredbe prestaje važiti Uredba o početku rada županijskih uprava za ceste i društava kapitala iz Zakona o javnim cestama ("Narodne novine", broj 56/97).

Članak 5.

Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 340-03/97-01/05
Urbroj: 5030116-97-5
Zagreb, 23. listopada 1997.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.