Zakoni i propisi - Pravni savjeti 107 14.10.1997 Pravilnik o službenoj odjeći javnih bilježnika, prisjednika, vježbenika i drugih zaposlenika u javnobilježničkom uredu i Hrvatskoj javnobilježničkoj komori
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

HRVATSKA JAVNOBILJEŽNIČKA KOMORA

Temeljem članka 133. stavka 1. točka 1., a u svezi članka 134. stavka 1. točka 3. Zakona o javnom bilježništvu i članka 11. stavak 2. Statuta Hrvatske javnobilježničke komore Upravni odbor Hrvatske javnobilježničke komore na XII sjednici održanoj dana 20. 9. 1997. donio je

PRAVILNIK

O SLUŽBENOJ ODJEĆI JAVNIH BILJEŽNIKA, PRISJEDNIKA, VJEŽBENIKA I DRUGIH ZAPOSLENIKA U JAVNOBILJEŽNIČKOM UREDU I HRVATSKOJ JAVNOBILJEŽNIČKOJ KOMORI

Članak 1.

Ovim Pravilnikom utvrđuju se mjerila i kriteriji o pravima javnih bilježnika, prisjednika, vježbenika i drugih zaposlenika u javnobilježničkim uredima i Hrvatskoj javnobilježničkoj komori na službenu odgovarajuću odjeću.

Članak 2.

Sve osobe navedene u članku 1. ovog Pravilnika imaju pravo na naknadu odnosno kupnju odjeće za službene potrebe ureda i to 2 puta godišnje (proljeće, ljeto - jesen, zima).

Članak 3.

Pod službenom odjećom zaposlenika u javnobilježničkom uredu i Hrvatskoj javnobilježničkoj komori smatra se:

1. kostim odnosno odijelo - 2 kompleta godišnje

2. bluza odnosno košulja - 4 komada godišnje

3. cipele - 2 para godišnje

4. poslovna torba svake dvije godine jedna

5. odjeća za vanjsko uredovanje u zimskim uvjetima - svake dvije godine 1 komplet

6. kišobran ili kabanica - 1 svake dvije godine

Pravo iz točke 5. stavka 1 imaju javni bilježnik i drugi zaposlenici u javnobilježničkom uredu kojima to odobri javni bilježnik.

Članak 4.

Službenu odjeću nabavlja svaki zaposlenik samostalno uz prethodni dogovor sa javnim bilježnikom odnosno predsjednikom komore pazeći da cijena ne prelazi prosječnu tržišnu standardnu cijenu pojedine stvari.

Službena odjeća i obuća nabavljaju se temeljem izdane narudžbenice od javnog bilježnika, odnosno potpisane od predsjednika Komore.

Trošak za nabavu službene odjeće, obuće i poslovne torbe za javnog bilježnika, prisjednika, vježbenika i druge zaposlenike u javnobilježničkom uredu pada na trošak javnobilježničkog ureda, a za zaposlenike u Hrvatskoj javnobilježničkoj komori na teret Komore.

Članak 5.

Izmjena i dopune Pravilnika donose se na prijedlog javnog bilježnika ili predsjednika komore upućenom Upravnom odboru Komore.

Članak 6.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Predsjednik:
Hrvatske javnobilježničke komore
Ante Ilić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.