Zakoni i propisi - Pravni savjeti 92 03.09.1997 Objava upisa u Popis pravnih osoba ovlaštenih za utvrđivanje kvalitete nad proizvodnjom poljoprivrednog sjemena
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

OBJAVA

UPISA U POPIS PRAVNIH OSOBA OVLAŠTENIH ZA UTVRĐIVANJE KVALITETE NAD PROIZVODNJOM POLJOPRIVREDNOG SJEMENA

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, temeljem članka 6. i 8. Zakona o poljoprivrednom sjemenu i poljoprivrednom sadnom materijalu ("Narodne novine", br. 50/88, 28/92, 26/93 i 29/94) i Pravilnika o registrima i načinu i postupku uvjeta za upis u Registre i popise u proizvodnji i doradi poljoprivrednog sjemena i u proizvodnji poljoprivrednog sadnog materijala ("Narodne novine", br. 19/89) točka 2. članak 8. objavljuje da se u Popis pravnih osoba ovlaštenih za utvrđivanje kakvoće nad proizvodnjom poljoprivrednog sjemena upisuje:

1. "Povrtlarski centar Zagreb", d.o.o. za selekciju i proizvodnju sjemena i povrća, Kačićeva 9, ZAGREB

Klasa: 320-11/97-1/44
Urbroj: 525-02-97-2
Zagreb, 21. kolovoza 1997.

Ministar
mr. Zlatko Dominiković, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.