Zakoni i propisi - Pravni savjeti 89 27.08.1997 Odluka o obustavi investicijskih ulaganja u zdravstvenim ustanovama uključenim u mrežu zdravstvene djelatnosti Republike Hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

HRVATSKI ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Na osnovi članka 71. podstavke 1. Zakona o zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine", broj 1/97 - pročišćeni tekst), članka 10. podstavke 8. i članka 13. podstavke 2. Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ("Narodne novine", broj 1/94) Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na 33. sjednici održanoj 25. srpnja 1997. donosi

ODLUKU

O OBUSTAVI INVESTICIJSKIH ULAGANJA U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA UKLJUČENIM U MREŽU ZDRAVSTVENE DJELATNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 1.

Zdravstvene ustanove, koje su uključene u mrežu zdravstvene djelatnosti na teritoriju Republike Hrvatske, sredstva ostvarena ugovorom s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje za obavljanje djelatnosti (u daljnjem tekstu: Zavod) ne mogu koristiti za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata, te nabavu nove, odnosno zamjenu postojeće medicinske ili nemedicinske opreme.

Sredstva, koja zdravstvene ustanove ostvare izvan sustava obveznog zdravstvenog osiguranja, iz sredstava donacija, te na osnovi investicijskih ulaganja vlasnika zdravstvene ustanove, nisu obuhvaćena utvrđenim ograničenjima, uz uvjet da se time ne proširuje ugovorena zdravstvena djelatnost iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Članak 2.

Direktor Zavoda uz suglasnost ministra zdravstva iznimno može donijeti posebnu odluku o izuzeću od obustave investicijskih ulaganja iz članka 1. stavke 1. ove Odluke.

Zahtjev za izuzeće s obrazloženjem podnosi se direktoru Zavoda.

Članak 3.

Odredbe članka 1. ove Odluke ne primjenjuju se glede ranije započetih investicijskih ulaganja za koja zdravstvene ustanove posjeduju odobrenja sukladno ranije vrijedećim odlukama zavoda.

Članak 4.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o izgradnji i investiranju u zdravstvenim ustanovama Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 33/97) i Odluka o obustavi investicijskih ulaganja u zdravstvenim ustanovama Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 62/97.).

Članak 5.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama" i vrijedi do 31. prosinca 1997. godine.

Klasa: 025-04/97-01/60
Urbroj: 338-04-97-1
Zagreb, 25. srpnja 1997.

Predsjednik Upravnog vijeća
Hrvatskog zavoda za
zdravstveno osiguranje
prim. dr. sc. Mate Ljubičić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.