Zakoni i propisi - Pravni savjeti 77 29.07.1997 Objava o svoti prosječne jednoipolmjesečne i dvomjesečne plaće u Republici Hrvatskoj
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA

Na osnovi točke 11. Odluke o visini prihoda članova domaćinstva osiguranika odnosno korisnika mirovine o kojima ovisi pravo na doplatak za pomoć i njegu ("Narodne novine", broj 52/83) daje se

OBJAVA

O SVOTI PROSJEČNE JEDNOIPOLMJESEČNE I DVOMJESEČNE PLAĆE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Prosječna jednoipolmjesečna plaća u Republici Hrvatskoj u godini 1996. iznosi 3.049,50 kn a dvomjesečna 4.066,00 kn.

Navedena svota temelji se na podatku Državnog zavoda za statistiku prema kojem prosječna mjesečna plaća u Republici Hrvatskoj u godini 1996. iznosi 2.033,00 kn.

Ovom objavom mijenjaju se objavljeni iznosi jednoipolmjesečne i dvomjesečne plaće objavljeni u Objavi o svoti prosječne jednoipolmjesečne i dvomjesečne plaće u Republici Hrvatskoj ("Narodne novine", broj 44/97.).

Klasa: 140-13/97-02/1154
Urbroj: 341-99-901/1-97/2
Zagreb, 22. srpnja 1997.

Direktor Republičkog fonda
mirovinskog i invalidskog osiguranja
radnika Hrvatske
mr. sc. Damir Zorić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.