Zakoni i propisi - Pravni savjeti 72 11.07.1997 Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske broj U-III-378/1996 od 2. srpnja 1997.
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Ustavni sud Republike Hrvatske u sastavu Jadranko Crnić, predsjednik Suda, te suci Zdravko Bartovčak, dr. Velimir Belajec, dr. Nikola Filipović, Ante Jelavić Mitrović, mr. Vojislav Kučeković, Jurica Malčić, mr. Hrvoje Momčinović, Ivan Marijan Severinac i Mladen Žuvela, odlučujući o ustavnoj tužbi Nezavisnog sindikata "Plobest", Ploče, zastupanog po punomoćniku Nikoli Marinoviću iz Splita, na sjednici održanoj dana 2. srpnja 1997. godine, donio je slijedeće

RJEŠENJE

Ustavna tužba se odbacuje.

Ovo rješenje objavit će se u "Narodnim novinama".

Obrazloženje

Nezavisni sindikat "Plobest" d.d. iz Ploča podnio je ustavnu tužbu radi zaštite ustavnog prava iz članka 60. Ustava Republike Hrvatske, budući da je Vrhovni sud Republike Hrvatske, presudom od 15. svibnja 1996. godine, broj: Gž-4/96, zabranio štrajk koji je organizirao i poduzeo podnositelj ustavne tužbe i Samostalni sindikat "Plobest" u tvrtki "Plobest" d.d. iz Ploča.

Ustavna tužba nije dopuštena.

Uvidom u predmet Županijskog suda u Dubrovniku, broj: R-12/96, u kojem je donesena i naprijed navedena odluka Vrhovnog suda Republike Hrvatske, utvrđeno je da je Županijski sud u Dubrovniku presudom od 18. travnja 1996. godine, broj: R-12/96, odbio zahtjev tvrtke "Plobest" d.d. iz Ploča da se zabrani štrajk organiziran i proveden po podnositelju ustavne tužbe i Samostalnom sindikatu u istoj tvrtki. Ova presuda preinačena je presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 15. svibnja 1996. godine, broj: Gž-4/96, te je ovaj štrajk zabranjen.

U odnosu na ovu presudu suda drugog stupnja, Nezavisni sindikat u tvrtki "Plobest" podnio je ustavnu tužbu s naprijed navedenom tvrdnjom o povredi rečenog ustavnog prava.

Prema stanju spisa Županijskog suda u Dubrovniku, podnositelj ustavne tužbe je protiv iste presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske izjavio reviziju nakon podnošenja ustavne tužbe.

Revizija podnositelja ustavne tužbe odbijena je presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 26. rujna 1996. godine, broj: Rev 1571/96. Ova presuda podnositelju ustavne tužbe uručena je 4. veljače 1997. godine. U odnosu na tu presudu, podnositelj ustavne tužbe nije podnio ustavnu tužbu.

Prema odredbama članka 28. stavka 2. i 3. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 13/91), ustavna tužba se može podnijeti, u slučaju dopuštenosti drugog pravnog puta radi zaštite ustavnih prava, tek po iscrpljivanju tog drugog pravnog puta. U stvarima u kojima je dopuštena revizija, pravni put je iscrpljen nakon što je odlučeno o tom pravnom sredstvu.

Ustavna tužba je u ovom slučaju podnesena prije nego što je bio iscrpljen drugi dopušteni pravni put. Stoga ne postoje pretpostavke za odlučivanje po istoj ustavnoj tužbi pa je, prema odredbama članka 26. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske, riješeno kao u izreci.

Dio rješenja o objavi temelji se na odredbi članka 20. stavka 1. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Broj: U-III-378/1996
Zagreb, 2. srpnja 1997.

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik
Jadranko Crnić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.
  INTERNET USLUGE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA - IZRADA WEB STRANICA ZA TVRTKE - IZRADA CMS STRANICA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge za poduzetnike
Poslovni Forum d.o.o. pokrenut je od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način.
Poslovni Forum omogućuje prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analizu tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata, te financiranje novih ulaganja, savjete i konzultacije u svezi trgovačkog, građanskog, radnog i upravnog prava, poreza i drugih oblasti. Kada netko putem Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i Vašu detaljnu i ažuriranu ponudu! Zašto tisuće posjetitelja prepuštati konkurenciji!

Naručite CMS web stranice - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA, PREGLED POSLOVNIH INFORMACIJA  

Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. Bero i lako kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, plaćanje karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>