Zakoni i propisi - Pravni savjeti 53 23.05.1997 Izmjene i dopune Upute o upotrebi slovnih kartica i brojčanih oznaka za zemlje i novčane jedinice u platnom prometu s inozemstvom
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

NARODNA BANKA HRVATSKE

Na temelju točke X. Odluke o načinu obavljanja platnog prometa s inozemstvom ("Narodne novine" br. 99/93, 97/94, 2/96 i 7/96), a u svezi sa člankom 74. stavak 1. točka 11. Zakona o Narodnoj banci Hrvatske ("Narodne novine" br. 35/95 - pročišćeni tekst) guverner Narodne banke Hrvatske donosi

IZMJENE I DOPUNE

UPUTE O UPOTREBI SLOVNIH KRATICA I BROJČANIH OZNAKA ZA ZEMLJE I NOVČANE JEDINICE U PLATNOM PROMETU S INOZEMSTVOM

I.

U "Popisu novčanih jedinica i drugih platnih sredstava i njihovih oznaka (*)" koji je sastavni dio Upute o upotrebi slovnih kratica i brojčanih oznaka za zemlje i novčane jedinice u platnom prometu s inozemstvom ("Narodne novine" br. 48/94) obavljaju se slijedeće izmjene i dopune:

Pod entitetom "Angola" dodaje se novi red, tako da tekst pod entitetom "Angola" sada glasi:

Angola kwanza reajustado Kwanza Reajustado**** AOR 982 2

Angola nova kvanza New Kwanza  AON  024   2

Pod enitetom "Armenija" mijenjaju se nazivi novčane jedinice i njene oznake, tako da tekst pod entitetom "Armenija" sada glasi:

Armenija armenski dram Armenian Dram AMD 051 2

Pod enitetom "Azerbajdžan" mijenjaju se nazivi novčane jedinice i njene oznake, tako da tekst pod entitetom "Azerbajdžan" sada glasi:

Azerbajdžan azerbajdžanski manat Azerbaijanian Manat AZM 031 2

Pod entitetom "Bjelorusija" mijenjaju se nazivi novčane jedinice, njene oznake i oznake manje jedinice, tako da tekst pod entitetom "Bjelorusija" sada glasi:

Bjelorusija bjeloruski rubalj Belarussian Ruble BYB 112 0

Pod entitetom "Bolivija" dodaje se novi red, tako da tekst pod entitetom "Bolivija" sada glasi:

Bolivija boliviano Boliviano BOB 068 2

Bolivija mvdol Mvdol***** BOV 984 2

Pod entitetom "Brazil" mijenjaju se nazivi novčane jedinice i njene oznake, tako da tekst pod entitetom "Brazil" sada glasi:

Brazil brazilski real Brazilian Real BRL 986 2

Pod entitetom "Čile" mijenjaju se oznake manje jedinice, tako da tekst pod entitetom "Čile" sada glasi:

Čile čileanski pezo Chilean Peso CLP 152 0

Čile unidades de Unidades de

formento Formento***** CLF 990 0

Pod entitetom "Ekvador" dodaje se novi red, tako da tekst pod entitetom "Ekvador" sada glasi:

Ekvador sukre Sucre ECS   218  2

Ekvador stalna novčana Unidad de Valor ECV   983  2

jedinica (UVC) Constante (UVC)*****

Pod entitetom "Estonija" mijenjaju se nazivi novčane jedinice, tako da tekst pod entitetom "Estonija" sada glasi:

Estonija kruna Kroon EEK 233  2

Pod entitetom "Gruzija" mijenjaju se nazivi novčane jedinice, njene oznake i oznaka manje jedinice, tako da tekst pod entitetom "Gruzija" sada glasi:

Gruzija lari  Lari   GEL   981  2

Pod entitetom "Južnoafrička Republika" briše se drugi red koji se odnosi na financijski rand, tako da tekst pod entitetom "Južnoafrička Republika" sada glasi:

Južnoafrička rand Rand ZAR   710  2

Republika

Pod entitetom "Jugoslavija" mijenjaju se nazivi novčane jedinice i njene oznake, tako da tekst pod entitetom "Jugoslavija" sada glasi:

Jugoslavija novi dinar New Dinar YUM 891 2

Pod entitetom "Malta" mijenja se oznaka manje jedinice, tako da tekst pod entitetom "Malta" sada glasi:

Malta malteška lira Maltese Lira MTL 470 2

Pod entitetom "Meksiko" mijenjaju se nazivi novčane jedinice i iza postojećeg reda dodaje se novi red, tako da tekst pod entitetom "Meksiko" sada glasi:

Meksiko meksički pezo Mexican Peso MXN 484 2

Meksiko meksička jedinica Mexican Unidade de

promjene (UDI) Inversion (UDI)***** MXV 979 2

Pod entitetom "Poljska" mijenjaju se oznake novčane jedinice, tako da tekst pod entitetom "Poljska" sada glasi:

Poljska zloti Zloty   PLN  985  2

Pod entitetom "Tadžikistan" mijenjaju se nazivi novčane jedinice, njene oznake i oznaka manje jedinice, tako da tekst pod entitetom "Tadžikistan" sada glasi:

Tadžikistan tadžikistanski rubalj Tajik Ruble TJR 762 0

Pod entitetom "Ukrajina" mijenjaju se nazivi novčane jedinice i njene oznake, tako da tekst pod entitetom "Ukrajina" sada glasi:

Ukrajina hrivnia Hryvnia UAH 980 2

Pod entitetom "Uzbekistan" mijenjaju se nazivi novčane jedinice i njene oznake, tako da tekst pod entitetom "Uzbekistan" sada glasi:

Uzbekistan uzbekistanski sum Uzbekistan Sum UZS 860 2

Pod "Ne odnosi se na entitete (zemlje)" iza postojećeg teksta, dodaje se tekst kako slijedi:

Europska Unija euro European Community EUR 978 2

******

Iza postojećih napomena, dodaju se i slijedeće napomene:

**** U upotrebi od 3. lipnja 1995. god., vrijedi paralelno s New Kwanza do daljnjeg.

***** U svrhu indeksacije i pojedinih transakcija

****** Od 1. siječnja 1999. EURO će postati valutom onih članica EU koje prihvaćaju jedinstvenu valutu u skladu sa Sporazumom o osnivanju EZ.

Već sad se izdaje ova oznaka kako bi se moglo krenuti s tehničkim pripremama. Dio oznake "EU" koristit će se u okviru ISO 4217 uz dodatak "R", kako bi mnemotehnička oznaka bila prihvatljiva.

II.

Ove Izmjene i dopune Upute stupaju na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

O.g.br. 49-100/5-97/MŠ
Zagreb, 20. svibnja 1997.

Guverner
Narodne banke Hrvatske
dr. Marko Škreb, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.
  INTERNET USLUGE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA - IZRADA WEB STRANICA ZA TVRTKE - IZRADA CMS STRANICA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge za poduzetnike
Poslovni Forum d.o.o. pokrenut je od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način.
Poslovni Forum omogućuje prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analizu tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata, te financiranje novih ulaganja, savjete i konzultacije u svezi trgovačkog, građanskog, radnog i upravnog prava, poreza i drugih oblasti. Kada netko putem Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i Vašu detaljnu i ažuriranu ponudu! Zašto tisuće posjetitelja prepuštati konkurenciji!

Naručite CMS web stranice - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA, PREGLED POSLOVNIH INFORMACIJA  

Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. Bero i lako kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, plaćanje karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>