Zakoni i propisi - Pravni savjeti 34 02.04.1997 Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o kriterijima za dodjelu naziva referentnog centra Ministarstva zdravstva
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Na temelju stavka 4. članka 99. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Narodne novine" br. 1/97. - pročišćeni tekst) ministar zdravstva Republike Hrvatske, donosi

PRAVILNIK

O IZMJENI I DOPUNI PRAVILNIKA O KRITERIJIMA ZA DODJELU NAZIVA REFERENTNOG CENTRA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA

Članak 1.

U Pravilniku o kriterijima za dodjelu naziva referentnog centra Ministarstva zdravstva ("Narodne novine" br. 33/94.) u članku 3. stavak 2. mijenja se i glasi:

"Elaborat zdravstvene ustanove za dodjelu naziva referentnog centra Ministarstva zdravstva uz odluke stručnog i upravnog vijeća treba sadržavati dokumente koji će dokazivati ispunjavanje uvjeta propisanih kriterijima iz članka 2. ovog Pravilnika, te mišljenje stručnog medicinskog društva kojim se podržava zahtjev ustanove."

Članak 2.

Iza članka 3. dodaje se novi članak 3a. koji glasi:

Članak 3a.

Elaborat zdravstvene ustanove za dodjelu naziva referentnog centra Nacionalno zdravstveno vijeće daje na stručno mišljenje recenzentu ili recenzentima iz redova istaknutih zdravstvenih stručnjaka sa znanstveno-nastavnim zvanjem ovisno o oblasti zdravstvene zaštite za koju se dodjela naziva traži.

Recenzent ili recenzenti su obvezni recenziju elaborata iz stavka 1. ovog članka izvršiti u roku od dva mjeseca po zaprimljenom zahtjevu za izradu mišljenja Nacionalnog zdravstvenog vijeća.

Stručno mišljenje recenzenta treba sadržavati osvrt na sve uvjete utvrđene kriterijima u članku 2. ovog Pravilnika."

Članak 3.

Iza članka 3a. dodaje se novi članak 3b. koji glasi:

Članak 3b.

Rad recenzenta (recenzenata) elaborata zdravstvene ustanove nagrađuje se sukladno posebnom rješenju ministra zdravstva.

Troškove rada recenzenta (recenzenata) podmiruje zdravstvena ustanova koja je pokrenula postupak za dodjelu naziva referentnog centra Ministarstva zdravstva."

Članak 4.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu u roku od 8 dana od objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 011-01/97-01/44
Ur.broj: 534-02-10-97-0001
Zagreb, 19. ožujka 1997.

Ministar
prof. dr. sc. Andrija Hebrang, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.