Zakoni i propisi - Pravni savjeti 37 18.3.1998 Pravilnik o visini kredita koji se odobravaju iz Fonda za dugoročno financiranje stanogradnje uz potporu države
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO PROSTORNOG UREÐENJA, GRADITELJSTVA I STANOVANJA

Na temelju članka 18. stavak 1. Zakona o fondu za dugoročno financiranje stanogradnje uz potporu države ("Narodne novine" br. 109/97) ministar prostornog uređenja, graditeljstva i stanovanja donosi

PRAVILNIK

O VISINI KREDITA KOJI SE ODOBRAVAJU IZ FONDA ZA DUGOROČNO FINANCIRANJE STANOGRADNJE UZ POTPORU DRŽAVE

Članak 1.

Ovim pravilnikom određuju se visine kredita koji se odobravaju u skladu s odredbama Zakona o fondu za dugoročno financiranje stanogradnje uz potporu države, a prema broju članova obiteljskog domaćinstva i najvišoj cijeni stambenog prostora po m2.

Članak 2.

Visina kredita određuje se ovisno o namjeni kredita, a koji se odobravaju za:

- kupnju nekretnina i to stanova ili obiteljskih kuća,

- izgradnu stanova ili obiteljskih kuća,

- rekonstrukciju, adaptaciju i popravak stanova ili obiteljskih kuća,

- kupnju građevinske čestice bez ili s djelomično izgrađenom građevinom,

- komunalno uređenje građevinske čestice.

Članak 3.

Najviša cijena odnosno vrijednost stambenog prostora za kupnju kojeg se može odobriti kredit iznosi 8.000 kuna po m2 korisne površine.

Članak 4.

Za kupnju stanova ili obiteljskih kuća odnosno za kupnju građevinske čestice bez ili s djelomično izgrađenom građevinom, iznos odobrenog kredita ne može biti viši od 80% vrijednosti iste nekretnine.

Članak 5.

Za kupnju stanova ili obiteljskih kuća iz članka 3. ovoga Pravilnika, visina kredita ovisno o broju članova obiteljskog domaćinstva može se odobriti najviše do iznosa:

- za 1 osobu do 230.400 kuna,

- za 2 osobe do 307.200 kuna,

- za 3 osobe do 384.000 kuna,

- za 4 osobe do 460.800 kuna,

- za 5 osoba do 524.800 kuna,

- za 6 i više osoba do 588.800 kuna.

Članak 6.

Za izgradnju stanova ili obiteljskih kuća, visina kredita ovisno o broju članova obiteljskog domaćinstva može se odobriti najviše do 70% iznosa iz članka 5. ovoga Pravilnika.

Članak 7.

Za rekonstrukciju, adaptaciju i popravak stanova ili obiteljskih kuća, kupnju građevinske čestice bez ili s djelomično izgrađenom građevinom te komunalno uređenje građevinske čestice, visina kredita ovisno o broju članova obiteljskog domaćinstva može se odobriti ukupno najviše do 30% iznosa iz članka 5. ovoga Pravilnika.

Članak 8.

Kredit se može odobriti istoj osobi istovremeno u skladu s odredbom članka 6. i odredbom članka 7. ovoga Pravilnika.

U slučaju iz stavka 1. ovoga članka ukupni iznos odobrenog kredita ovisno o broju članova obiteljskog domaćinstva ne može biti viši od iznosa iz članka 5. ovoga Pravilnika.

Članak 9.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu 8 dana nakon dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 371-01/98-03/01
Urbroj: 531-01-98-6
Zagreb, 11. ožujka 1998.

Ministar
mr. Marko Širac, v. r.
Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.