Zakoni i propisi - Pravni savjeti 29 14.03.1997 Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima za davanje u zakup zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene zaštite i lječilišta
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Na temelju članka 181. stavka 2. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Narodne novine" br. 75/93, 11/94 i 55/96) ministar zdravstva donosi

PRAVILNIK

O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O UVJETIMA ZA DAVANJE U ZAKUP ZDRAVSTVENIH USTANOVA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE I LJEČILIŠTA

Članak 1.

U Pravilniku o uvjetima za davanje u zakup zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene zaštite i lječilišta ("Narodne novine" br. 6/96) u članku 10. iza stavka 3. dodaje se stavak 4. koji glasi:

"Ugovor o zakupu jedinice zakupa prestaje kad zakupac ostvari pravo na mirovinu prema propisima o mirovinskom i invalidskom osiguranju".

Članak 2.

U članku 12. iza stavka 1. dodaje se novi stavak 2. koji glasi:

"Odredba stavka 1. ovoga članka ne odnosi se na ordinacije medicine rada".

Dosadašnji stavak 2. postaje stavak 3.

Članak 3.

U članku 14. stavku 1. iza podstavka 10. dodaje se podstavak 11. koji glasi:

"- ordinacije medicine rada".

Članak 4.

U članku 15. podstavak 9. briše se.

Članak 5.

U članku 17. stavku 2. iza riječi: "natječaja" briše se točka i dodaju riječi: "sukladno odredbama članka 6. Zakona o zakupu poslovnog prostora ("Narodne novine" broj 91/96).

Članak 6.

U članku 18. stavku 2. iza riječi: "prostora" briše se točka i dodaju riječi: "u skladu s odredbama Zakona o zakupu poslovnog prostora".

Članak 7.

Upravna vijeća domova zdravlja u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ovoga Pravilnika izraditi će uz suglasnost županije dopunu programa zakupa koja se odnosi na zakup ordinacija medicine rada.

Upravna vijeća domova zdravlja će najkasnije u roku od dvije godine od dana stupanja na snagu ovoga Pravilnika donijeti odluku o davanju u zakup ordinacija medicine rada.

Članak 8.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 011-01/97-01/0095
Urbroj: 534-02-30-97-0001
Zagreb, 28. veljače 1997.

Ministar
prof. dr. sc. Andrija Hebrang, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.