Zakoni i propisi - Pravni savjeti 28 12.03.1997 Naredba o zabrani uvoza u Republiku Hrvatsku i provoza preko teritorija Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz određenih regija Republike Italije
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

Na temelju članka 111. stavka 1. točke 2. Zakona o zdravstvenoj zaštiti životinja i veterinarskoj djelatnosti ("Narodne novine", broj 52/91, 64/91, i 26/93), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi

NAREDBU

O ZABRANI UVOZA U REPUBLIKU HRVATSKU I PROVOZA PREKO TERITORIJA REPUBLIKE HRVATSKE DOMAĆIH I DIVLJIH SVINJA I PROIZVODA PODRIJETLOM OD NAVEDENIH ŽIVOTINJA IZ ODREĐENIH REGIJA REPUBLIKE ITALIJE

I.

Radi sprečavanja unošenja u Republiku Hrvatsku zarazne bolesti klasične svinjske kuge, zabranjuje se uvoz u Republiku Hrvatsku i provoz preko teritorija Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz Republike Italije - regija Umbria i Campania.

Navedena zabrana odnosi se i na pošiljke živih i divljih svinja koje potječu iz drugih zemalja ako se prevoze preko teritorija Republike Italije - regija Umbria i Campania.

Zabrana iz točke I. ove naredbe ne odnosi se na proizvode domaćih i divljih svinja namijenjene ljudskoj prehrani koje su prije ili tijekom proizvodnje podvrgnuti toplinskoj obradi s postizanjem temperature u središtu proizvoda od najmanje 700 C ili su podvrgnuti toplinskoj obradi u hermetički zatvorenoj ambalaži sa Fo vrijednosti 3 i više.

II.

Sva izdana rješenja o veterinarsko-sanitarnim uvjetima za uvoz i provoz pošiljki iz točke I. ove Naredbe stavljaju se van snage.

III.

Ova Naredba stupa na snagu danom donošenja.

Klasa: 322-01/97-01/37
Urbroj: 525-01-97-1
Zagreb, 6. ožujka 1997.

Ministar
poljoprivrede i šumarstva
mr. Zlatko Dominiković, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.