Zakoni i propisi - Pravni savjeti 28 12.03.1997 Odluka o dopunama i izmjenama Odluke o visini minimalne mirovine od 1. prosinca 1996
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA HRVATSKE

Na temelju članka 6. točke 10. i članka 28. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90 i 21/92), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske, na sjednici održanoj 10. veljače 1997, donosi

ODLUKU

O DOPUNAMA I IZMJENAMA ODLUKE O VISINI MINIMALNE MIROVINE OD 1. PROSINCA 1996.

1. U Odluci o visini minimalne mirovine od 1. prosinca 1996. ("Narodne novine", broj 4/97) u točki 1. svota 476.84 kn zamjenjuje se svotom 824,38 kn.

2. Iza točke 1. dodaje se točka 2. koja glasi:

"Kada se obiteljska mirovina određuje iza smrti osiguranika kojemu bi u času smrti pripadala minimalna mirovina, obiteljska mirovina od 1. prosinca 1996. pripada u svoti od 824,38 kuna, neovisno o broju članova obitelji koji koriste tu mirovinu".

3. Iza nove točke 2. dodaje se točka 3. koja glasi:

"Nova svota minimalne mirovine odredit će se svim korisnicima minimalne mirovine, po službenoj dužnosti, bez donošenja rješenja".

4. Dosadašnja točka 2. postaje točka 4.

5. Ova Odluka stupa na snagu idućeg dana od dana objave u "Narodnim novinama", a primjenjivat će se od 1. prosinca 1996.

Klasa: 141-13/97-01/636
Urbroj: 343-99-01/97-2
Zagreb, 10. veljače 1997.

Predsjednik Upravnog odbora
Republičkog fonda mirovinskog
i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske
dr. sc. Đuro Njavro, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.