Zakoni i propisi - Pravni savjeti 19 18.02.1997 Uredba o usmjerenju sredstava za stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 28. i članka 67. stavka 2. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ("Narodne novine", broj 108/96.), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 13. veljače 1997. donijela

UREDBU

O USMJERAVANJU SREDSTAVA ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI

Članak 1.

Obveznici uplate sredstava za stambeno zbrinjavanje iz članka 28. stavka 1. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji uplaćuju propisan iznos od 2% na poseban račun Ministarstva razvitka i obnove Republike Hrvatske broj 30102-789-3086.

Sredstva za stambeno zbrinjavanje po stopi od 2% obračunavaju se i uplaćuju mjesečno na sve plaćene obveze u proteklom mjesecu za izvedene radove i obavljene usluge, i to neovisno o tome da li su u cijelosti radovi izvedeni ili usluge obavljene.

Sredstva iz stavka 1. ovoga članka uplaćuju se do 15. dana tekućeg mjeseca za protekli mjesec.

Izvješće o obračunu i uplati iznosa iz stavka 1. ovoga članka dostavlja se Ministarstvu razvitka i obnove do 20. dana tekućeg mjeseca za protekli mjesec, i to prema obrascu koji je u prilogu ove Uredbe.

Članak 2.

U osnovicu za obračun iznosa iz članka 1. ove Uredbe uključen je porez na promet.

Članak 3.

Sredstva iz članka 1. ove Uredbe kao i sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 1997. godinu - Razdjela 035, glava 05 - Ministarstvo razvitka i obnove dužno je koristiti za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i obitelji poginuloga, umrloga, zatočenoga i nestaloga hrvatskog branitelja sukladno odredbi članka 23. stavka 1. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a prema planu i redu prvenstva iz članka 26. stavka 1. i popisu iz članka 67. stavka 1. istoga Zakona.

Članak 4.

Usluge i radovi u smislu ove Uredbe jesu usluge i radovi utvrđeni propisom kojim se uređuje postupak nabave roba i usluga i ustupanja radova.

Kao druge pravne osobe koje su obveznici uplata za stambeno zbrinjavanje u smislu odredbe članka 28. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji razumijevaju se pravne osobe utvrđene propisom kojim se uređuje postupak nabave roba i usluga i ustupanja radova.

Članak 5.

Ministar financija će, prema potrebi, donijeti propis za provedbu ove Uredbe.

Članak 6.

Ova Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 370-01/97-01/03
Urbroj: 5030116-97-1
Zagreb, 13. veljače 1997.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.

_____________________
_____________________
Obveznik obračuna i uplate

I Z V J E Š Ć E
o mjesečnom obračunu i uplati sredstava za stambeno zbrinjavanje HRVI iz Domovinskog rata i članova obitelji poginulih, umrlih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja u visini 2% od ukupne cijene obavljenih usluga, nabavljenih roba, odnosno izvedenih radova za
        mjesec ____ 199 _.

Redni
broj

Iznos plaćenih radova,
roba i usluga u mjesecu
______________ - ukupno

2% od kolone 2
- ukupno


1

2

3

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

                     Potpis ovlaštene osobe   

                     ______________________


                      M. P. 

U _____________ 199 _______. 

                   __________________