Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 50. stavka 1. točke 6. Zakona o zdravstvenoj ispravnosti i zdravstvenom nadzoru nad namirnicama i predmetima opće uporabe ("Narodne novine" br. 60/92, 26/93, 29/94 i 55/96) ministar zdravstva donosi
Članak 1.
Ovim Naputkom određuje se količina kalijevog jodida u kuhinjskoj soli kao uvjet zdravstvene ispravnosti ove namirnice.
Članak 2.
Zdravstveno ispravna je kuhinjska sol koja je jodirana sa 25 mg kalij-jodida (KJ) na jedan kilogram soli ili odgovarajućom količinom natrij-jodida (NaJ) ili natrij-jodata (NaJo3) ili kalij-jodata (KJO3), tako da u jednom kilogramu (računajući i prirodni jod) ne sadrži manje od 20 mg ni više od 30 mg kalij jodida (što odgovara količini od 15-23 mg joda po kilogramu soli).
Članak 3.
Ovaj Naputak stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 540-01/96-01/0120
Urbroj: 534-02-30-96-001
Zagreb, 2. listopada 1996.
Ministar
prof. dr. sc. Andrija Hebrang, v. r.