Zakoni i propisi - Pravni savjeti 61 19.07.1996 Objava o upisu u Popis pravnih osoba ovlaštenih za stručni nadzor nad proizvodnjom poljoprivrednog sjemena
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA


OBJAVA

O UPISU U POPIS PRAVNIH OSOBA OVLAŠTENIH ZA STRUČNI NADZOR NAD PROIZVODNJOM POLJOPRIVREDNOG SJEMENA

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, na temelju članka 8. Zakona o poljoprivrednom sjemenu i poljoprivrednom sadnom materijalu ("Narodne novine", br. 50/88, 28/92, 26/93 i 29/94), objavljuje da se u Popis pravnih osoba ovlaštenih za stručni nadzor nad proizvodnjom poljoprivrednog sjemena upisuju:

24. PP "DEMD" d.o.o., Privatno poduzeće za istraživanje i razvoj, Osijek, Labinska 54.,

23. Poljoprivredno-prehrambeni koncern "VALPOVO" dioničko društvo, Valpovo, A.B. Šimića 27.,

25. "AGROING" d.o.o. Zagreb, Adamovec, Keleminovići 7.

Klasa: 320-11/96-01/31
Urbroj: 525-02-96-1
Zagreb, 20. lipnja 1996.

Ministar
poljoprivrede i šumarstva
Matej Janković, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.