Zakoni i propisi - Pravni savjeti Naredba o visini pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

Na temelju članka 3. Zakona o zaštitnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne ovine", br. 36/95), ministar poljoprivrede i šumarstva uz prethodno pribavljeno mišljenje ministra gospodarstva, donosi

NAREDBU

I.

Visina zaštitne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz ovih tarifnih oznaka Carinske tarife po jedinici mjere iznosi:

___________________________________________________________________________________________________________
Tarifni         Tarifna         Imenovanje robe                         Jedinica                Iznos
broj            oznaka                                                    mjere                 zaštitne
Carinske                                                                                        pristojbe u
tarife                                                                                          kunama
___________________________________________________________________________________________________________
1               2                       3                                       4               5
___________________________________________________________________________________________________________
01.02                           Žive životinje, vrsta goveda:
___________________________________________________________________________________________________________
                0102.90         -Ostalo
                0102.901        -bikovi                                         kg              3.85
                0102.902        -volovi                                         kg              3.85
                0102.903        -krave                                          kg              3.85
                0102.904        -junad za tov (od 200 do 800 kg)                kg              0.00
                0102.905        -junad utovljena više od 280 do 450 kg  kg                      3.90
                0102.906        -junad, ostala                                  kg              3.90
                0102.907        -telad                                          kg              0.00
                0102.909        -ostalo                                         kg              3.90
___________________________________________________________________________________________________________
01.03                           Svinje, žive:
___________________________________________________________________________________________________________
                0103.9          -Ostalo:
                0103.91         -mase manje od 50 kg
                0103.912        -mesnate za klanje                              kg              2.00
                0103.913        -masne za klanje                                kg              2.00
                0103.919        -ostalo                                         kg              2.00
                0103.92         -mase 50 kg ili više:
                0103.922        -mesnate za klanje                              kg              3.20
                0103.923        -masne za klanje                                kg              3.20
                0103.929        -ostalo                                         kg              3.20
___________________________________________________________________________________________________________
01.05                           Domaća perad živa (kokoši, patke, guske,
                                pure i biserke):
___________________________________________________________________________________________________________
                0105.1          -Mase do 185 g:
                0105.11         -pilići:
                0105.119        -ostali
                                -ex. teške linije za tov                        kom.            1.65
                                -ex. lake linije za uzgoj                       kom.            2.75
                0105.199        -ostalo:
                                -ex. purići za tov                              kg              5.60
                0105.9          -Ostalo:
                0105.91         -kokoši:
                0105.919        -ostale
                                -ex. pilenke do 18-tj. (LL)                     kom.            12.25
                                -ex. brojleri (TL)                              kg              4.10
                                -ex. izlučene kokoši                            kg              2.05
                0105.99         -ostalo:
                0105.999        -ostala
                                -ex. pure tovne                                 kg              8.15
__________________________________________________________________________________________________________
02.01                           Goveđe meso, svježe ili rashlađeno:
__________________________________________________________________________________________________________
                0201.10         -Trupovi i polovice:
                0201.101        -teleći                                         kg              10.50
                0201.102        -juneći                                         kg              9.80
                0201.103        -goveđi                                         kg              9.80
                0201.109        -ostali                                         kg              9.80
                0201.20         -Ostali komadi s kostima:
                0201.201        -teleći                                         kg              10.50
                0201.202        -juneći:
                                -ex. kompenzirane četvrtine                     kg              9.80
                                -ex. prednje četvrtine                          kg              8.40
                                -ex. stražnje četvrtine                         kg              11.20
                0201.203        -goveđi:
                                -ex. kompenzirane četvrtine                     kg              9.80
                                -ex. prednje četvrtine                          kg              8.40
                                -ex. stražnje četvrtine                         kg              11.20
                0201.209        -ostalo                                         kg              9.80
                0201.30         -Bez kostiju:
                0201.301        -teleće                                         kg              11.20
                0201.302        -juneće                                         kg              11.20
                0201.303        -goveđe                                         kg              11.20
                0201.309        -ostalo                                         kg              11.20
___________________________________________________________________________________________________________
02.02                           Goveđe meso, smrznuto:
___________________________________________________________________________________________________________
                0202.10         -Trupovi i polovice:
                0202.101        -teleći                                         kg              6.70
                0202.102        -juneći                                         kg              6.10
                0202.103        -goveđi                                         kg              1.70
                0202.109        -ostalo                                         kg              5.55
                0202.20         -Ostali komadi s kostima:
                0202.201        -teleći                                         kg              7.80
                0202.201        -juneći:
                                -ex. kompenzirane četvrtine                     kg              6.65
                                -ex. prednje četvrtine                          kg              6.65
                                -ex. stražnje četvrtine                         kg              8.35
                0202.203        -goveđi:
                                -ex. kompenzirane četvrtine                     kg              1.65
                                -ex. prednje četvrtine                          kg              1.10
                                -ex. stražnje četvrtine                         kg              1.65
                0202.209        -ostalo
                0202.30         -Bez kostiju:
                0202.301        -teleće                                         kg              8.35
                0202.302        -juneće                                         kg              8.35
                0202.303        -goveđe:                                        kg              1.80
                0202.309        -ostalo                                         kg              3.35
___________________________________________________________________________________________________________
02.03                           Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili
                                smrznuto
___________________________________________________________________________________________________________
                0203.1          -Svježe ili rashlađeno:
                0203.11         -trupovi i polovice                             kg              4.00
                                -ex. ugljena, obezmašćena polovica              kg              6.00
                                -ex. polovica EU obrada                         kg              4.00
                0203.12         -butovi; lopatice i komadi od njih, s
                                kostima
                                -ex. but                                        kg              5.70
                                -ex. lopatice i vrat bez masnoće,
                                svježe                                          kg              4.90
                                -ex. lopatice s masnoćom i kožom,
                                svježe                                          kg              4.50
                0203.19        -ostalo                                          kg              3.45
                                -ex. but bez kostiju                            kg              5.70
                                -ex. lopatica bez kostiju                       kg              4.90
                                -ex. kare bez masnoće, svježe                   kg              5.70
                                -ex. kare s kožom i masnoćom, svježe            kg              4.90
                0203.2          -Smrznuto:
                0203.21         -trupovi i polovice                             kg              3.20
                0203.22         -butovi, lopatice i komadi od njih,
                                s kostima
                                -ex. but                                        kg              4.90
                                -ex. lopatice i vrat bez masnoće                kg              3.90
                                -ex. lopatice s masnoćom i kožom                kg              3.60
                0203.29         -ostalo                                         kg              3.30
                                -ex. but bez kostiju                            kg              4.90
                                -ex. lopatica bez kostiju                       kg              3.90
                                -ex. slanina trbušna                            kg              3.20
                                -ex. svinjski obresci                           kg              3.20
                                -ex. kare bez masnoće i kože                    kg              4.00
                                -ex. kare s kožom i masnoćom                    kg              3.30
___________________________________________________________________________________________________________
02.07                           Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. br.
                                01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti:
___________________________________________________________________________________________________________
                0207.10        -Perad neisječena u komade, svježa ili
                                rashlađena
                                -ex. brojleri                                   kg              7.40
                                -ex. kokoši                                     kg              3.70
                                -ex. pure                                       kg              13.00
                                -ex. patke                                      kg              11.15
                0207.2          -Perad neisječena u komade, smrznuta:
                                -ex. brojleri                                   kg              7.40
                0207.21         -kokoši, domaće                                 kg              1.50
                0207.22         -pure                                           kg              10.40
                0207.23         -patke, guske i biserke                         kg              8.15
                0207.3          -Perad isječena u komade i otpaci,
                                uključujući jetru, svježi ili rashlađeni:
                0207.39         -ostalo
                                -ex. brojleri                                   kg              9.10
                                -ex. brojleri file                              kg              18.60
                                -ex. pure                                       kg              12.25
                                -ex. pure file                                  kg              22.25
                0207.4          -Perad isječena i otpaci, osim jetre,
                                smrznuti:
                0207.41         -od domaćih kokoši
                                -ex. brojleri                                   kg              8.90
                                -ex. brojleri file                              kg              14.85
                0207.42         -od pura                                        kg              14.85
                                -ex. pure file                                  kg              18.60
                0207.50         -jetra peradi, smrznuta                         kg              7.40
___________________________________________________________________________________________________________
02.10                           Meso, jestivi mesni i drugi klaonički
                                proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili
                                dimljeni, jestivo brašno i prah od mesa ili
                                od drugih klaoničkih proizvoda:
___________________________________________________________________________________________________________
                0210.1          -Svinjsko meso:
                0210.11         -butovi, lopatice i drugi komadi od njih s
                                kostima                                        kg              11.15
                0210.12        -potrbušine i komadi od njih                    kg              7.80
                0210.19        -ostalo                                         kg              7.80
___________________________________________________________________________________________________________
04.01                           Mlijeko i vrhnje, nekoncentrirani i bez
                                dodatnog šećera ili drugih tvari za
                                zaslađivanje:
___________________________________________________________________________________________________________
                0401.20         -S udjelom masti od 1% do 6% po masi
                                -ex. pasterizirano mlijeko do 2 l               l               1.10
                                -ex. sterilizirano mlijeko do 2 l               l               1.30
___________________________________________________________________________________________________________
04.02                           Mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili s
                                udjelom dodatnog šećera ili drugih tvari za
                                zaslađivanje:
___________________________________________________________________________________________________________
                0402.10         -U prahu, granulama i drugim krutim
                                oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masi:      kg              7.40
                0402.2          -U prahu, granulama i drugim krutim
                                oblicima, s udjelom masti više od 1,5%
                                po masi:
                0402.21         -bez dodatnog šećera ili drugih tvari za
                                zaslađivanje                                    kg              8.90
___________________________________________________________________________________________________________
04.03                           Mlaćenica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt
                                kefir i ostalo fermentirano ili zakiseljeno
                                mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili
                                nekoncentrirani, s udjelom dodanog šećera
                                ili drugih tvari za zaslađivanje, aromatizirani
                                ili s dodanim voćem ili kakaom:
___________________________________________________________________________________________________________
                0403.10         -jogurt                                         l               1.50
                0403.90         -ostalo
                                -ex. vrhnje iznad 12% masti                     l               2.40
___________________________________________________________________________________________________________
04.05           0405.00         Maslac i ostale masti i ulja, dobiveni od
                                mlijeka:
___________________________________________________________________________________________________________
                0405.001        -svježi maslac                                  kg              930
___________________________________________________________________________________________________________
04.06                           Sir i urda:
___________________________________________________________________________________________________________
                0406.10         -Sveži sir (uključujući sir od surutke)
                                nefermentirani i urda:
                0406.101        -svježi sir, nefermentirani                     kg              3.70
                0406.30         -Sir topljeni, osim struganog ili u prahu       kg              9.30
                0406.90         -Sir ostali:
                                -ex. polutvrdi                                  kg              7.40
                                -ex. tvrdi                                      kg              9.30
___________________________________________________________________________________________________________
04.07           0407.00 Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa
                                konzervirana ili skuhana
___________________________________________________________________________________________________________
                0407.002        -kokošja jaja za priplod
                                -ex. TL                                 kom             1.10
                                -ex LL                                          kom             1.30
                0407.005        kokošja jaja konzumna                   kom             0,40
___________________________________________________________________________________________________________
04.08                           Jaja peradi i ptičja jaja bez ljuske i
                                žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani u
                                vodi ili pari, oblikovani, smrznuti ili na
                                drugi način konzervirani, s udjelom ili
                                bez udjela šećera ili drugih tvari za zasla-
                                đivanje:
___________________________________________________________________________________________________________
                0408.1          -Žumanjci:
                0408.11         -sušeni                                         kg              14.85
                0408.19         -ostali                                         kg              7.40
                                -ex. smrznuti                                   kg              7.40
                0408.9          -ostalo:
                0408.91         -sušeno
                                -ex. jaja u prahu                               kg              11.15
                0408.99         -ostalo
                                ex. melanž smrznuti                             kg              3.70
___________________________________________________________________________________________________________
04.09           0409.00          Prirodni med:
___________________________________________________________________________________________________________
                0409.001        -u pakovanju od 25 kg                           kg              5.60
                0409.009        -u ostalim pakovanjima                          kg              5.60
___________________________________________________________________________________________________________
07.01                           Krumpir, svježi ili rashlađeni
___________________________________________________________________________________________________________
                0701.90         -ostali                                         kg              0.50
___________________________________________________________________________________________________________
07.02           0702.00         Rajčica, svježa ili rashlađena                  kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.03                           Crveni luk, alma, češnjak, poriluk i
                                ostali lukovi; svježi ili rashlađeni:
___________________________________________________________________________________________________________
                0703.10         -Crveni luk i alma (mladi zeleni luk):
                0703.109        -ostalo                                         kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.04                           Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično
                                kupusno jestivo povrće, svježe ili
                                rashlađeno:
___________________________________________________________________________________________________________
                0704.90         -ostalo                                         kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.05                           Salata (Lactuca sativa) i cikorija
                                (Cichorium-spp.), svježe ili rashlađene
___________________________________________________________________________________________________________
                0705.11        -glavičasta salata                              kg              2.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.06                           Mrkva, broskva ili repa ugarnjača
                                (bijela repa), cikla, celer korjenaš rotkvica
                                i slično jestivo korjenasto povrće, svježi
                                ili rashlađeni:
___________________________________________________________________________________________________________
                0706.10         -Mrkva, broskva ili repa ugarnjača
                                (bijela repa)                                   kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.07           0707.00         Krastavci i kornišoni, svježi ili
                                rashlađeni                                      kg              1.70
___________________________________________________________________________________________________________
07.08                           Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu
                                svježe ili rashlađeno:
___________________________________________________________________________________________________________
                0708.10        -Grašak (Pisum sativum)                          kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.09                           Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno
___________________________________________________________________________________________________________
                0709.60        -Paprike iz roda Capsicum ili roda
                                Pimenta                                         kg              0.00
                0709.90         -ostalo
                                -ex. maslina                                    kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.13                           Sušeno mahunasto povrće u zrnu,
                                oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:

___________________________________________________________________________________________________________
                0713.31         -Grah vrsta Vigna mungo (L) Hepper
                                ili Vigna radiata (L) Wilczek                   kg              0.00
                0713.32         -Grah sitni crveni (Adzuki) Phaseolus
                                ili vigna angularis)                            kg              0.00
                0713.33         -Grah obični (Phaseolus vulgaris)               kg              0.00
                0713.39         -Ostali                                         kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
08.05                           Agrumi, svježi ili suhi:
___________________________________________________________________________________________________________
                0805.20         -mandarine (uključujući tangirske
                                sadsumad mandarine); hibridi agruma
                                (klementina, vilking i sl.)                     kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
08.07                           Dinje, lubenice i papaje, svježe
___________________________________________________________________________________________________________
                0807.10         -dinje i lubenice                               kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
08.08                           Jabuke, kruške i dunje, svježe
___________________________________________________________________________________________________________
                0808.10         -jabuke                                         kg              0.00
                0808.20         -kruške i dunje                                 kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
08.10                           Ostalo svježe voće
___________________________________________________________________________________________________________
                0810.90         -Ostalo
                                -ex. kiwi                                       kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
10.01                           Pšenica i suražica:
___________________________________________________________________________________________________________
                1001.90         -Ostalo:
                1001.901        -sjemenska pšenica                              kg              0.75
                1001.902        -ostala pšenica                                 kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
10.03           1003.00          Ječam:
___________________________________________________________________________________________________________
                1003.002        -pivarski                                       kg              0.40
                1003.003        -za stočnu hranu                                kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
10.05                           Kukuruz:
___________________________________________________________________________________________________________
                1005.90         -Ostali:
                1005.901        -bijeli                                         kg              0.00
                1005.902        -žuti                                           kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
11.01           1101.00         Brašno od pšenice ili suražice:
___________________________________________________________________________________________________________
                1101.001        -pšenično                                       kg              0.95
___________________________________________________________________________________________________________
11.02                           Brašno od žitarica, osim od pšenice ili
                                suražice:
___________________________________________________________________________________________________________
                1102.20         -Kukuruzno brašno                               kg              0.95
___________________________________________________________________________________________________________
11.03                           Prekrupa od žitarica, krupica i pelete:
___________________________________________________________________________________________________________
                1103.1          -Prekrupa i krupica:
                1103.11         -pšenična                                       kg              0.00
                1103.13         -kukuruzna                                      kg              0.55
___________________________________________________________________________________________________________
11.07                           Slad, prženi ili neprženi:
___________________________________________________________________________________________________________
                1107.10         -Neprženi                                       kg              0.40
___________________________________________________________________________________________________________
12.01           1201.00         Soja u zrnu, uključujući i lomljenu
                                ili drobljenu                                   kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
12.05           1205.00         Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno
                                ili drobljeno                                   kg              0.40
___________________________________________________________________________________________________________
12.06           1206.00         Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno
                                ili drobljeno                                   kg              0.40
___________________________________________________________________________________________________________
15.01           1501.00         Masti i ostale masti od svinja i peradi
                                dobivene topljenjem, prešanjem ili
                                solventnom ekstrakcijom:
___________________________________________________________________________________________________________
                1501.002        -jestiva svinjska mast                          kg              1.90
__________________________________________________________________________________
15.07                           Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćeni
                                ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
                1507.10         -Sirovo ulje, uključujući deguirano (bez
                                smole)                                          kg              0.75
                1507.90        -ostalo
                                -ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l        l               5.20
                                -ex. rafinirano ulje pakirano od 0,5 do 25 l    l               5.60
___________________________________________________________________________________________________________
15.09                           Maslinovo ulje (dobiveno mehaničkim
                                postupkom) i njegove frakcije, pročišćeni
                                ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
                1509.10         -Iz prvog prešanja                              l               2.60
                1509.90         -Ostalo
                                -ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l        l               2.25
                                -ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l    l               9.30
___________________________________________________________________________________________________________
15.10           1510.00         Ostala ulja dobivena isključivo od masline
                                solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije,
                                pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodi-
                                ficirani, uključujući mješavine tih ulja ili
                                frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15.09
___________________________________________________________________________________________________________
15.12                           Ulje od sjemena suncokreta, šafranike i pamuka
                                te njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni,
                                ali kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
                1512.1          -Ulje od suncokreta i šafranike i njihove
                                frakcije:
                1512.11         -sirovo ulje                                    kg              0.75
                1512.19         -ostalo
                                -ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l       l               5.20
                                -ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l   l               5.60
___________________________________________________________________________________________________________
15.14                           Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove
                                frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali
                                kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
                1514.10         -Sirovo ulje:
                1514.101        -od repice                                      kg              0.75
                1514.90         -Ostalo:
                1514.901        -od repice
                                -ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l       l               5.20
                                -ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l   l               5.60
___________________________________________________________________________________________________________
15.15                           Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi i
                                njihove frakcije, pročišćeni i nepročišćeni,
                                ali kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
                1515.90         -Ostalo                                         l               9.30
___________________________________________________________________________________________________________
15.16                           Masti i ulja životinjskog ili biljnog porijekla
                                i njihove frakcije, djelomično ili potpuno
                                hidrogenizirani, interesterificirani, resterificirani
                                ili eledinizirani, rafinirani ili nerafinirani, ali
                                dalje nepripremljeni:
___________________________________________________________________________________________________________
                1516.20         -Biljne masti i ulja i njihove frakcije:
                1516.209        -Ostalo                                         l               9.30
___________________________________________________________________________________________________________
15.17                           Margarin, mješavine ili preparati od masti
                                ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili
                                frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave 
                                prikladni za jelo, osim jestivih masti i ulja i
                                njihovih frakcija iz tar. br. 15.16:
___________________________________________________________________________________________________________
                1517.10         -Margarin, isključujući tekući margarin
                                -ex. industrijski                               kg              4.45
                                -ex. stolni                                     kg              4.45
                                -ex. mazivi                                     kg              7.40
                1517-90         -ostalo
                                -ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l        l               5.20
                                -ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l   l               5.60
                                -ex. biljna mast                                kg              4.45
___________________________________________________________________________________________________________
16.01           1601.00         Kobasice i slični proizvodi od mesa,
                                drugih klaoničkih jestivih proizvoda ili
                                od krvi, složeni prehrambeni proizvodi
                                na bazi tih proizvoda:
___________________________________________________________________________________________________________
                1601.001        -trajni                                         kg              9.30
                1601.002        -polutrajni                                     kg              7.40
                1601.009        -ostalo                                         kg              9.30
___________________________________________________________________________________________________________
16.02                           Ostali pripremljeni ili konzervirani
                                proizvodi od mesa, drugih klaoničkih
                                proizvoda ili od krvi:
___________________________________________________________________________________________________________
                1602.10        -Homogenizirani proizvodi                       kg              11.15
                1602.20        -Od jetre bilo koje životinje                   kg              9.30
                1602.3          -Od peradi iz tar. br. 01.05:
                1602.31         -pureći:
                                -ex. trajni                                     kg              14.10
                                -ex. polutrajni                                 kg              14.85
                                -ex. obareni                                    kg              11.15
                1602.39         -ostalo:
                                -ex. pileći polutrajni                          kg              12.25
                                -ex. pileći obareni                             kg              10.05
                1602.4          -Svinjski:
                1602.41         -šunke i odresci šunki                          kg              11.15
                1602.42         -lopatice i odresci lopaticaa                   kg              11.15
                1602.49         -ostalo, iključujući mješavine                  kg              11.15
                1602.50         -Goveđi                                         kg              7.40
                1602.90         -Ostalo, uključujući prerađevine od
                                krvi bilo kojih životinja                       kg              7.40
___________________________________________________________________________________________________________
17.01                           Šećer od šećerne trske i šećerne repe
                                i kemijski čista saharoza u krutom stanju:
___________________________________________________________________________________________________________
                1701.1          -Sirovi šećer bez dodatnih sredstava za
                                aromatizaciju i tvari za bojenje:
                1701.11         -šećer od šećerne trske                         kg              1.54
                1701.12         -šećer od šećerne repe                          kg              1.54
                1701.99         -ostalo:
                1701.991        -šećer od šećerne trske, rafinirani             kg              1.90
                1701.992        -šećer od šećerne repe, rafinirani              kg              1.90
___________________________________________________________________________________________________________
17.02                           Ostali šećeri, uključujući kemijski čistu
                                laktozu, maltozu, glikozu i fruktozu u
                                krutom stanju; šećerni sirupi bez dodatnih
                                sredstava za aromatizaciju ili tvari za bojenje;
                                umjetni med i mješavine umjetnoga i prirodnoga
                                meda; karamel:
___________________________________________________________________________________________________________
                1702.909        -ostalo
                                -ex. gusti sok od šećerne repe                  l               1.54
___________________________________________________________________________________________________________
17.04                           Proizvodi od šećera (uključujući bijelu
                                čokoladu) bez kakaa:
___________________________________________________________________________________________________________
                1704.10         -Žvakače gume, uključujući i one
                                presvučene šećerom                              kg              11.00
                1704.90         -Ostalo
                1704.901        -Bomboni                                        kg              7.50
___________________________________________________________________________________________________________
18.06                           Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi
                                koji sadrže kakao:
___________________________________________________________________________________________________________
                1806.3          -Ostalo u pločama ili šipkama:
                1806.31         -punjeni                                        kg              11.15
                1806.32         -nepunjeni                                      kg              13.00
___________________________________________________________________________________________________________
                1806.90         -Ostalo                                         kg              11.15
                                -ex. čokoladna jaja                             kg              0.40
___________________________________________________________________________________________________________
19.02                           Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena
                                (mesom ili drugim tvarima) ili drugačije
                                pripremljena, kao što su špageti, makaroni,
                                rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni, kuskus
                                pripremljeni ili nepripremljeni:
___________________________________________________________________________________________________________
                1902.1          -Tjestenina nekuhana i nepunjena niti
                                drugačije pripremljena:
                1902.11         -s dodatkom jaja                                kg              2.05
                1902.19         -ostala                                         kg              2.05
___________________________________________________________________________________________________________
19.05                           Kruh, peciva, kolači, biskviti i ostali
                                pekarski proizvodi s dodatkom kakaa ili
                                bez dodatka kakaa, hostija (nafora),
                                kapsule za farmaceutske proizvode, oblatne
                                rižin papir i sl. proizvodi:
___________________________________________________________________________________________________________
                1905.30        -Slatki biskviti, vafli i oblatne               kg              7.50
                1905.90        -Ostalo                                         kg              6.00
___________________________________________________________________________________________________________
20.01                           Povrće, voće i ostali jestivi dijelovi
                                biljaka, pripremljeni ili konzervirani u
                                octu ili octenoj kiselini:
___________________________________________________________________________________________________________
                2001.10         -Krastavci i kornišoni                          kg              0.00
                2001.90         -Ostalo:
                2001.901        -paprika                                        kg              0.00
                2001.909        -ostalo                                         kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
20.05                           Ostalo povrće, pripremljeno ili
                                konzervirano na drugi način osim u octu i
                                octenoj kiselini, nesmrznuto:
___________________________________________________________________________________________________________
                2005.30         -Kiseli kupus                                   kg              0.00
                2005.40         -Grašak (Pisum sativum)                         kg              0.00
                2005.70         -Masline                                        kg              0.00
                2005.90         -Ostalo povrće i mješavina povrća               kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
22.03           2203.00         Pivo dobiveno od slada                          l               1.90
___________________________________________________________________________________________________________
22.04                           Vino od svježeg grožđa uključujući
                                pojačana vina, mošt od grožđa osim
                                mošta iz tar. br. 20.09:
___________________________________________________________________________________________________________
                2204.2          -Ostala vina; mošt od grožđa s
                                fermentacijom zaustavljenom dodavanjem
                                alkohola:
                2204.21         -u posudama od 2 litre:
                2204.211        -stolno vino                                    l               2.40
                2204.212        -kvalitetno vino
                                -ex. bijelo                                     l               3.35
                2204.219        -dezertno vino                                  l               3.70
                2204.29         -ostalo:
                2204.291        -stolno vino                                    l               2.25
                2204.292        -kvalitetno vino:
                                -ex. bijelo                                     l               3.00
                2204.299        -ostalo                                         l               2.40
___________________________________________________________________________________________________________
22.07                           Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne
                                jakosti 80% obujma ili jači; etilni alkoholi
                                i ostali alkoholi, denaturirani, bilo koje
                                jakosti:
___________________________________________________________________________________________________________
                2207.10         -Etilni alkohol alkoholne jakosti 80%
                                obujma ili jači, nedenaturirani:
                2207.109        -ostali                                         l               1.20
___________________________________________________________________________________________________________
22.08                           Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne
                                jakosti manje od 80% obujma; rakije, likeri
                                i ostala alkoholna pića; složeni alkoholni
                                proizvodi za proizvodnju pića:
___________________________________________________________________________________________________________
                2208.10         -složeni alkoholni proizvodi za
                                proizvodnju pića                                l               1.05
___________________________________________________________________________________________________________
23.04           2304.00         Uljne pogače i ostali kruti ostaci
                                dobiveni pri estrakciji ulja od soje,
                                nemljeveni, mljeveni ili peletizirani:
___________________________________________________________________________________________________________
                2304.001        -sojini                                         kg              0.00
                2304.009        -ostali                                         kg              0.30
___________________________________________________________________________________________________________
23.06                           Uljane pogače i ostali kruti ostaci dobiveni
                                ekstrakcijom biljnih masti ili ulja, osim
                                onih iz tar. br. 23.04 i 23.05, nemljeveni
                                ili peletizirani:
___________________________________________________________________________________________________________
                2306.30        -od suncokretovog sjemena                       kg              0.00
                2306.40        od sjemena uljane repice                        kg              0.75
___________________________________________________________________________________________________________
23.09                           Proizvodi koji se upotrebljavaju za
                                životinjsku hranu:
___________________________________________________________________________________________________________
                2309.901        -kompletne krmne smjese i super-
                                koncentrati za prehrani peradi, ribr i
                                stoke                                           kg              0.40
                2309.902        -stočna hrana obogaćena melasom,
                                tropom, ugljenim hidratima, vitaminima,
                                mineralima i sl.                                kg              0.60
                2309.903        -premiksi                                       kg              0.60
                2309.909        -ostalo                                         kg              0.60
___________________________________________________________________________________________________________
24.01                           Duhan sirovi, ili neprerađeni: duhanski
                                otpaci:
___________________________________________________________________________________________________________
                2401.10        -Duhan neižiljeni                               kg              0.00
                2401.20        -Duhan djelomično ili potpuno ižiljen           kg              0.00
                2401.30        -Duhanski otpaci                                kg              0.00
___________________________________________________________________________________________________________
35.02                           Albumini, albuminati i ostali albuminski
                                derivati:
___________________________________________________________________________________________________________
                3502.10         -Albumin od jaja
                                -ex. bjelanjak u prahu                          kg              14.85
                                -ex. bjelanjak smrznuti                         kg              7.40
___________________________________________________________________________________________________________

II.

Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o visini posebne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine", br. 18/96).

III.

Ova naredba stupa na snagu slijedećeg dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 413-01/96-01/39

Urbroj: 525-01-95-1

Zagreb, 16. svibnja 1996.

Ministar poljoprivrede i šumarstva

Matej Janković, v.r.