Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 3. Zakona o zaštitnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih
i prehrambenih proizvoda ("Narodne ovine", br. 36/95), ministar
poljoprivrede i šumarstva uz prethodno pribavljeno mišljenje ministra gospodarstva,
donosi
I.
Visina zaštitne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
iz ovih tarifnih oznaka Carinske tarife po jedinici mjere iznosi:
___________________________________________________________________________________________________________ Tarifni Tarifna Imenovanje robe Jedinica Iznos broj oznaka mjere zaštitne Carinske pristojbe u tarife kunama ___________________________________________________________________________________________________________ 1 2 3 4 5 ___________________________________________________________________________________________________________ 01.02 Žive životinje, vrsta goveda: ___________________________________________________________________________________________________________ 0102.90 -Ostalo 0102.901 -bikovi kg 3.85 0102.902 -volovi kg 3.85 0102.903 -krave kg 3.85 0102.904 -junad za tov (od 200 do 800 kg) kg 0.00 0102.905 -junad utovljena više od 280 do 450 kg kg 3.90 0102.906 -junad, ostala kg 3.90 0102.907 -telad kg 0.00 0102.909 -ostalo kg 3.90 ___________________________________________________________________________________________________________ 01.03 Svinje, žive: ___________________________________________________________________________________________________________ 0103.9 -Ostalo: 0103.91 -mase manje od 50 kg 0103.912 -mesnate za klanje kg 2.00 0103.913 -masne za klanje kg 2.00 0103.919 -ostalo kg 2.00 0103.92 -mase 50 kg ili više: 0103.922 -mesnate za klanje kg 3.20 0103.923 -masne za klanje kg 3.20 0103.929 -ostalo kg 3.20 ___________________________________________________________________________________________________________ 01.05 Domaća perad živa (kokoši, patke, guske, pure i biserke): ___________________________________________________________________________________________________________ 0105.1 -Mase do 185 g: 0105.11 -pilići: 0105.119 -ostali -ex. teške linije za tov kom. 1.65 -ex. lake linije za uzgoj kom. 2.75 0105.199 -ostalo: -ex. purići za tov kg 5.60 0105.9 -Ostalo: 0105.91 -kokoši: 0105.919 -ostale -ex. pilenke do 18-tj. (LL) kom. 12.25 -ex. brojleri (TL) kg 4.10 -ex. izlučene kokoši kg 2.05 0105.99 -ostalo: 0105.999 -ostala -ex. pure tovne kg 8.15 __________________________________________________________________________________________________________ 02.01 Goveđe meso, svježe ili rashlađeno: __________________________________________________________________________________________________________ 0201.10 -Trupovi i polovice: 0201.101 -teleći kg 10.50 0201.102 -juneći kg 9.80 0201.103 -goveđi kg 9.80 0201.109 -ostali kg 9.80 0201.20 -Ostali komadi s kostima: 0201.201 -teleći kg 10.50 0201.202 -juneći: -ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80 -ex. prednje četvrtine kg 8.40 -ex. stražnje četvrtine kg 11.20 0201.203 -goveđi: -ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80 -ex. prednje četvrtine kg 8.40 -ex. stražnje četvrtine kg 11.20 0201.209 -ostalo kg 9.80 0201.30 -Bez kostiju: 0201.301 -teleće kg 11.20 0201.302 -juneće kg 11.20 0201.303 -goveđe kg 11.20 0201.309 -ostalo kg 11.20 ___________________________________________________________________________________________________________ 02.02 Goveđe meso, smrznuto: ___________________________________________________________________________________________________________ 0202.10 -Trupovi i polovice: 0202.101 -teleći kg 6.70 0202.102 -juneći kg 6.10 0202.103 -goveđi kg 1.70 0202.109 -ostalo kg 5.55 0202.20 -Ostali komadi s kostima: 0202.201 -teleći kg 7.80 0202.201 -juneći: -ex. kompenzirane četvrtine kg 6.65 -ex. prednje četvrtine kg 6.65 -ex. stražnje četvrtine kg 8.35 0202.203 -goveđi: -ex. kompenzirane četvrtine kg 1.65 -ex. prednje četvrtine kg 1.10 -ex. stražnje četvrtine kg 1.65 0202.209 -ostalo 0202.30 -Bez kostiju: 0202.301 -teleće kg 8.35 0202.302 -juneće kg 8.35 0202.303 -goveđe: kg 1.80 0202.309 -ostalo kg 3.35 ___________________________________________________________________________________________________________ 02.03 Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto ___________________________________________________________________________________________________________ 0203.1 -Svježe ili rashlađeno: 0203.11 -trupovi i polovice kg 4.00 -ex. ugljena, obezmašćena polovica kg 6.00 -ex. polovica EU obrada kg 4.00 0203.12 -butovi; lopatice i komadi od njih, s kostima -ex. but kg 5.70 -ex. lopatice i vrat bez masnoće, svježe kg 4.90 -ex. lopatice s masnoćom i kožom, svježe kg 4.50 0203.19 -ostalo kg 3.45 -ex. but bez kostiju kg 5.70 -ex. lopatica bez kostiju kg 4.90 -ex. kare bez masnoće, svježe kg 5.70 -ex. kare s kožom i masnoćom, svježe kg 4.90 0203.2 -Smrznuto: 0203.21 -trupovi i polovice kg 3.20 0203.22 -butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima -ex. but kg 4.90 -ex. lopatice i vrat bez masnoće kg 3.90 -ex. lopatice s masnoćom i kožom kg 3.60 0203.29 -ostalo kg 3.30 -ex. but bez kostiju kg 4.90 -ex. lopatica bez kostiju kg 3.90 -ex. slanina trbušna kg 3.20 -ex. svinjski obresci kg 3.20 -ex. kare bez masnoće i kože kg 4.00 -ex. kare s kožom i masnoćom kg 3.30 ___________________________________________________________________________________________________________ 02.07 Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. br. 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti: ___________________________________________________________________________________________________________ 0207.10 -Perad neisječena u komade, svježa ili rashlađena -ex. brojleri kg 7.40 -ex. kokoši kg 3.70 -ex. pure kg 13.00 -ex. patke kg 11.15 0207.2 -Perad neisječena u komade, smrznuta: -ex. brojleri kg 7.40 0207.21 -kokoši, domaće kg 1.50 0207.22 -pure kg 10.40 0207.23 -patke, guske i biserke kg 8.15 0207.3 -Perad isječena u komade i otpaci, uključujući jetru, svježi ili rashlađeni: 0207.39 -ostalo -ex. brojleri kg 9.10 -ex. brojleri file kg 18.60 -ex. pure kg 12.25 -ex. pure file kg 22.25 0207.4 -Perad isječena i otpaci, osim jetre, smrznuti: 0207.41 -od domaćih kokoši -ex. brojleri kg 8.90 -ex. brojleri file kg 14.85 0207.42 -od pura kg 14.85 -ex. pure file kg 18.60 0207.50 -jetra peradi, smrznuta kg 7.40 ___________________________________________________________________________________________________________ 02.10 Meso, jestivi mesni i drugi klaonički proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni, jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaoničkih proizvoda: ___________________________________________________________________________________________________________ 0210.1 -Svinjsko meso: 0210.11 -butovi, lopatice i drugi komadi od njih s kostima kg 11.15 0210.12 -potrbušine i komadi od njih kg 7.80 0210.19 -ostalo kg 7.80 ___________________________________________________________________________________________________________ 04.01 Mlijeko i vrhnje, nekoncentrirani i bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje: ___________________________________________________________________________________________________________ 0401.20 -S udjelom masti od 1% do 6% po masi -ex. pasterizirano mlijeko do 2 l l 1.10 -ex. sterilizirano mlijeko do 2 l l 1.30 ___________________________________________________________________________________________________________ 04.02 Mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili s udjelom dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje: ___________________________________________________________________________________________________________ 0402.10 -U prahu, granulama i drugim krutim oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masi: kg 7.40 0402.2 -U prahu, granulama i drugim krutim oblicima, s udjelom masti više od 1,5% po masi: 0402.21 -bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje kg 8.90 ___________________________________________________________________________________________________________ 04.03 Mlaćenica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt kefir i ostalo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili nekoncentrirani, s udjelom dodanog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje, aromatizirani ili s dodanim voćem ili kakaom: ___________________________________________________________________________________________________________ 0403.10 -jogurt l 1.50 0403.90 -ostalo -ex. vrhnje iznad 12% masti l 2.40 ___________________________________________________________________________________________________________ 04.05 0405.00 Maslac i ostale masti i ulja, dobiveni od mlijeka: ___________________________________________________________________________________________________________ 0405.001 -svježi maslac kg 930 ___________________________________________________________________________________________________________ 04.06 Sir i urda: ___________________________________________________________________________________________________________ 0406.10 -Sveži sir (uključujući sir od surutke) nefermentirani i urda: 0406.101 -svježi sir, nefermentirani kg 3.70 0406.30 -Sir topljeni, osim struganog ili u prahu kg 9.30 0406.90 -Sir ostali: -ex. polutvrdi kg 7.40 -ex. tvrdi kg 9.30 ___________________________________________________________________________________________________________ 04.07 0407.00 Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa konzervirana ili skuhana ___________________________________________________________________________________________________________ 0407.002 -kokošja jaja za priplod -ex. TL kom 1.10 -ex LL kom 1.30 0407.005 kokošja jaja konzumna kom 0,40 ___________________________________________________________________________________________________________ 04.08 Jaja peradi i ptičja jaja bez ljuske i žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani u vodi ili pari, oblikovani, smrznuti ili na drugi način konzervirani, s udjelom ili bez udjela šećera ili drugih tvari za zasla- đivanje: ___________________________________________________________________________________________________________ 0408.1 -Žumanjci: 0408.11 -sušeni kg 14.85 0408.19 -ostali kg 7.40 -ex. smrznuti kg 7.40 0408.9 -ostalo: 0408.91 -sušeno -ex. jaja u prahu kg 11.15 0408.99 -ostalo ex. melanž smrznuti kg 3.70 ___________________________________________________________________________________________________________ 04.09 0409.00 Prirodni med: ___________________________________________________________________________________________________________ 0409.001 -u pakovanju od 25 kg kg 5.60 0409.009 -u ostalim pakovanjima kg 5.60 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.01 Krumpir, svježi ili rashlađeni ___________________________________________________________________________________________________________ 0701.90 -ostali kg 0.50 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.02 0702.00 Rajčica, svježa ili rashlađena kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.03 Crveni luk, alma, češnjak, poriluk i ostali lukovi; svježi ili rashlađeni: ___________________________________________________________________________________________________________ 0703.10 -Crveni luk i alma (mladi zeleni luk): 0703.109 -ostalo kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.04 Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, svježe ili rashlađeno: ___________________________________________________________________________________________________________ 0704.90 -ostalo kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.05 Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium-spp.), svježe ili rashlađene ___________________________________________________________________________________________________________ 0705.11 -glavičasta salata kg 2.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.06 Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa), cikla, celer korjenaš rotkvica i slično jestivo korjenasto povrće, svježi ili rashlađeni: ___________________________________________________________________________________________________________ 0706.10 -Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa) kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.07 0707.00 Krastavci i kornišoni, svježi ili rashlađeni kg 1.70 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.08 Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu svježe ili rashlađeno: ___________________________________________________________________________________________________________ 0708.10 -Grašak (Pisum sativum) kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.09 Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno ___________________________________________________________________________________________________________ 0709.60 -Paprike iz roda Capsicum ili roda Pimenta kg 0.00 0709.90 -ostalo -ex. maslina kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 07.13 Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno: ___________________________________________________________________________________________________________ 0713.31 -Grah vrsta Vigna mungo (L) Hepper ili Vigna radiata (L) Wilczek kg 0.00 0713.32 -Grah sitni crveni (Adzuki) Phaseolus ili vigna angularis) kg 0.00 0713.33 -Grah obični (Phaseolus vulgaris) kg 0.00 0713.39 -Ostali kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 08.05 Agrumi, svježi ili suhi: ___________________________________________________________________________________________________________ 0805.20 -mandarine (uključujući tangirske sadsumad mandarine); hibridi agruma (klementina, vilking i sl.) kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 08.07 Dinje, lubenice i papaje, svježe ___________________________________________________________________________________________________________ 0807.10 -dinje i lubenice kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 08.08 Jabuke, kruške i dunje, svježe ___________________________________________________________________________________________________________ 0808.10 -jabuke kg 0.00 0808.20 -kruške i dunje kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 08.10 Ostalo svježe voće ___________________________________________________________________________________________________________ 0810.90 -Ostalo -ex. kiwi kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 10.01 Pšenica i suražica: ___________________________________________________________________________________________________________ 1001.90 -Ostalo: 1001.901 -sjemenska pšenica kg 0.75 1001.902 -ostala pšenica kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 10.03 1003.00 Ječam: ___________________________________________________________________________________________________________ 1003.002 -pivarski kg 0.40 1003.003 -za stočnu hranu kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 10.05 Kukuruz: ___________________________________________________________________________________________________________ 1005.90 -Ostali: 1005.901 -bijeli kg 0.00 1005.902 -žuti kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 11.01 1101.00 Brašno od pšenice ili suražice: ___________________________________________________________________________________________________________ 1101.001 -pšenično kg 0.95 ___________________________________________________________________________________________________________ 11.02 Brašno od žitarica, osim od pšenice ili suražice: ___________________________________________________________________________________________________________ 1102.20 -Kukuruzno brašno kg 0.95 ___________________________________________________________________________________________________________ 11.03 Prekrupa od žitarica, krupica i pelete: ___________________________________________________________________________________________________________ 1103.1 -Prekrupa i krupica: 1103.11 -pšenična kg 0.00 1103.13 -kukuruzna kg 0.55 ___________________________________________________________________________________________________________ 11.07 Slad, prženi ili neprženi: ___________________________________________________________________________________________________________ 1107.10 -Neprženi kg 0.40 ___________________________________________________________________________________________________________ 12.01 1201.00 Soja u zrnu, uključujući i lomljenu ili drobljenu kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 12.05 1205.00 Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno kg 0.40 ___________________________________________________________________________________________________________ 12.06 1206.00 Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno ili drobljeno kg 0.40 ___________________________________________________________________________________________________________ 15.01 1501.00 Masti i ostale masti od svinja i peradi dobivene topljenjem, prešanjem ili solventnom ekstrakcijom: ___________________________________________________________________________________________________________ 1501.002 -jestiva svinjska mast kg 1.90 __________________________________________________________________________________ 15.07 Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani: ___________________________________________________________________________________________________________ 1507.10 -Sirovo ulje, uključujući deguirano (bez smole) kg 0.75 1507.90 -ostalo -ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20 -ex. rafinirano ulje pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60 ___________________________________________________________________________________________________________ 15.09 Maslinovo ulje (dobiveno mehaničkim postupkom) i njegove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani: ___________________________________________________________________________________________________________ 1509.10 -Iz prvog prešanja l 2.60 1509.90 -Ostalo -ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l l 2.25 -ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 9.30 ___________________________________________________________________________________________________________ 15.10 1510.00 Ostala ulja dobivena isključivo od masline solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodi- ficirani, uključujući mješavine tih ulja ili frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15.09 ___________________________________________________________________________________________________________ 15.12 Ulje od sjemena suncokreta, šafranike i pamuka te njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani: ___________________________________________________________________________________________________________ 1512.1 -Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije: 1512.11 -sirovo ulje kg 0.75 1512.19 -ostalo -ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20 -ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60 ___________________________________________________________________________________________________________ 15.14 Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirani: ___________________________________________________________________________________________________________ 1514.10 -Sirovo ulje: 1514.101 -od repice kg 0.75 1514.90 -Ostalo: 1514.901 -od repice -ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20 -ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60 ___________________________________________________________________________________________________________ 15.15 Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi i njihove frakcije, pročišćeni i nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani: ___________________________________________________________________________________________________________ 1515.90 -Ostalo l 9.30 ___________________________________________________________________________________________________________ 15.16 Masti i ulja životinjskog ili biljnog porijekla i njihove frakcije, djelomično ili potpuno hidrogenizirani, interesterificirani, resterificirani ili eledinizirani, rafinirani ili nerafinirani, ali dalje nepripremljeni: ___________________________________________________________________________________________________________ 1516.20 -Biljne masti i ulja i njihove frakcije: 1516.209 -Ostalo l 9.30 ___________________________________________________________________________________________________________ 15.17 Margarin, mješavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave prikladni za jelo, osim jestivih masti i ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16: ___________________________________________________________________________________________________________ 1517.10 -Margarin, isključujući tekući margarin -ex. industrijski kg 4.45 -ex. stolni kg 4.45 -ex. mazivi kg 7.40 1517-90 -ostalo -ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20 -ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60 -ex. biljna mast kg 4.45 ___________________________________________________________________________________________________________ 16.01 1601.00 Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaoničkih jestivih proizvoda ili od krvi, složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda: ___________________________________________________________________________________________________________ 1601.001 -trajni kg 9.30 1601.002 -polutrajni kg 7.40 1601.009 -ostalo kg 9.30 ___________________________________________________________________________________________________________ 16.02 Ostali pripremljeni ili konzervirani proizvodi od mesa, drugih klaoničkih proizvoda ili od krvi: ___________________________________________________________________________________________________________ 1602.10 -Homogenizirani proizvodi kg 11.15 1602.20 -Od jetre bilo koje životinje kg 9.30 1602.3 -Od peradi iz tar. br. 01.05: 1602.31 -pureći: -ex. trajni kg 14.10 -ex. polutrajni kg 14.85 -ex. obareni kg 11.15 1602.39 -ostalo: -ex. pileći polutrajni kg 12.25 -ex. pileći obareni kg 10.05 1602.4 -Svinjski: 1602.41 -šunke i odresci šunki kg 11.15 1602.42 -lopatice i odresci lopaticaa kg 11.15 1602.49 -ostalo, iključujući mješavine kg 11.15 1602.50 -Goveđi kg 7.40 1602.90 -Ostalo, uključujući prerađevine od krvi bilo kojih životinja kg 7.40 ___________________________________________________________________________________________________________ 17.01 Šećer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza u krutom stanju: ___________________________________________________________________________________________________________ 1701.1 -Sirovi šećer bez dodatnih sredstava za aromatizaciju i tvari za bojenje: 1701.11 -šećer od šećerne trske kg 1.54 1701.12 -šećer od šećerne repe kg 1.54 1701.99 -ostalo: 1701.991 -šećer od šećerne trske, rafinirani kg 1.90 1701.992 -šećer od šećerne repe, rafinirani kg 1.90 ___________________________________________________________________________________________________________ 17.02 Ostali šećeri, uključujući kemijski čistu laktozu, maltozu, glikozu i fruktozu u krutom stanju; šećerni sirupi bez dodatnih sredstava za aromatizaciju ili tvari za bojenje; umjetni med i mješavine umjetnoga i prirodnoga meda; karamel: ___________________________________________________________________________________________________________ 1702.909 -ostalo -ex. gusti sok od šećerne repe l 1.54 ___________________________________________________________________________________________________________ 17.04 Proizvodi od šećera (uključujući bijelu čokoladu) bez kakaa: ___________________________________________________________________________________________________________ 1704.10 -Žvakače gume, uključujući i one presvučene šećerom kg 11.00 1704.90 -Ostalo 1704.901 -Bomboni kg 7.50 ___________________________________________________________________________________________________________ 18.06 Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrže kakao: ___________________________________________________________________________________________________________ 1806.3 -Ostalo u pločama ili šipkama: 1806.31 -punjeni kg 11.15 1806.32 -nepunjeni kg 13.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 1806.90 -Ostalo kg 11.15 -ex. čokoladna jaja kg 0.40 ___________________________________________________________________________________________________________ 19.02 Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena (mesom ili drugim tvarima) ili drugačije pripremljena, kao što su špageti, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni, kuskus pripremljeni ili nepripremljeni: ___________________________________________________________________________________________________________ 1902.1 -Tjestenina nekuhana i nepunjena niti drugačije pripremljena: 1902.11 -s dodatkom jaja kg 2.05 1902.19 -ostala kg 2.05 ___________________________________________________________________________________________________________ 19.05 Kruh, peciva, kolači, biskviti i ostali pekarski proizvodi s dodatkom kakaa ili bez dodatka kakaa, hostija (nafora), kapsule za farmaceutske proizvode, oblatne rižin papir i sl. proizvodi: ___________________________________________________________________________________________________________ 1905.30 -Slatki biskviti, vafli i oblatne kg 7.50 1905.90 -Ostalo kg 6.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 20.01 Povrće, voće i ostali jestivi dijelovi biljaka, pripremljeni ili konzervirani u octu ili octenoj kiselini: ___________________________________________________________________________________________________________ 2001.10 -Krastavci i kornišoni kg 0.00 2001.90 -Ostalo: 2001.901 -paprika kg 0.00 2001.909 -ostalo kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 20.05 Ostalo povrće, pripremljeno ili konzervirano na drugi način osim u octu i octenoj kiselini, nesmrznuto: ___________________________________________________________________________________________________________ 2005.30 -Kiseli kupus kg 0.00 2005.40 -Grašak (Pisum sativum) kg 0.00 2005.70 -Masline kg 0.00 2005.90 -Ostalo povrće i mješavina povrća kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 22.03 2203.00 Pivo dobiveno od slada l 1.90 ___________________________________________________________________________________________________________ 22.04 Vino od svježeg grožđa uključujući pojačana vina, mošt od grožđa osim mošta iz tar. br. 20.09: ___________________________________________________________________________________________________________ 2204.2 -Ostala vina; mošt od grožđa s fermentacijom zaustavljenom dodavanjem alkohola: 2204.21 -u posudama od 2 litre: 2204.211 -stolno vino l 2.40 2204.212 -kvalitetno vino -ex. bijelo l 3.35 2204.219 -dezertno vino l 3.70 2204.29 -ostalo: 2204.291 -stolno vino l 2.25 2204.292 -kvalitetno vino: -ex. bijelo l 3.00 2204.299 -ostalo l 2.40 ___________________________________________________________________________________________________________ 22.07 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti 80% obujma ili jači; etilni alkoholi i ostali alkoholi, denaturirani, bilo koje jakosti: ___________________________________________________________________________________________________________ 2207.10 -Etilni alkohol alkoholne jakosti 80% obujma ili jači, nedenaturirani: 2207.109 -ostali l 1.20 ___________________________________________________________________________________________________________ 22.08 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti manje od 80% obujma; rakije, likeri i ostala alkoholna pića; složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića: ___________________________________________________________________________________________________________ 2208.10 -složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića l 1.05 ___________________________________________________________________________________________________________ 23.04 2304.00 Uljne pogače i ostali kruti ostaci dobiveni pri estrakciji ulja od soje, nemljeveni, mljeveni ili peletizirani: ___________________________________________________________________________________________________________ 2304.001 -sojini kg 0.00 2304.009 -ostali kg 0.30 ___________________________________________________________________________________________________________ 23.06 Uljane pogače i ostali kruti ostaci dobiveni ekstrakcijom biljnih masti ili ulja, osim onih iz tar. br. 23.04 i 23.05, nemljeveni ili peletizirani: ___________________________________________________________________________________________________________ 2306.30 -od suncokretovog sjemena kg 0.00 2306.40 od sjemena uljane repice kg 0.75 ___________________________________________________________________________________________________________ 23.09 Proizvodi koji se upotrebljavaju za životinjsku hranu: ___________________________________________________________________________________________________________ 2309.901 -kompletne krmne smjese i super- koncentrati za prehrani peradi, ribr i stoke kg 0.40 2309.902 -stočna hrana obogaćena melasom, tropom, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i sl. kg 0.60 2309.903 -premiksi kg 0.60 2309.909 -ostalo kg 0.60 ___________________________________________________________________________________________________________ 24.01 Duhan sirovi, ili neprerađeni: duhanski otpaci: ___________________________________________________________________________________________________________ 2401.10 -Duhan neižiljeni kg 0.00 2401.20 -Duhan djelomično ili potpuno ižiljen kg 0.00 2401.30 -Duhanski otpaci kg 0.00 ___________________________________________________________________________________________________________ 35.02 Albumini, albuminati i ostali albuminski derivati: ___________________________________________________________________________________________________________ 3502.10 -Albumin od jaja -ex. bjelanjak u prahu kg 14.85 -ex. bjelanjak smrznuti kg 7.40 ___________________________________________________________________________________________________________
II.
Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o visini
posebne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne
novine", br. 18/96).
III.
Ova naredba stupa na snagu slijedećeg dana od dana objave u "Narodnim
novinama".
Klasa: 413-01/96-01/39
Urbroj: 525-01-95-1
Zagreb, 16. svibnja 1996.
Ministar poljoprivrede i šumarstva
Matej Janković, v.r.