|
Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 3. Zakona o zaštitnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih
i prehrambenih proizvoda ("Narodne ovine", br. 36/95), ministar
poljoprivrede i šumarstva uz prethodno pribavljeno mišljenje ministra gospodarstva,
donosi
I.
Visina zaštitne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
iz ovih tarifnih oznaka Carinske tarife po jedinici mjere iznosi:
___________________________________________________________________________________________________________
Tarifni Tarifna Imenovanje robe Jedinica Iznos
broj oznaka mjere zaštitne
Carinske pristojbe u
tarife kunama
___________________________________________________________________________________________________________
1 2 3 4 5
___________________________________________________________________________________________________________
01.02 Žive životinje, vrsta goveda:
___________________________________________________________________________________________________________
0102.90 -Ostalo
0102.901 -bikovi kg 3.85
0102.902 -volovi kg 3.85
0102.903 -krave kg 3.85
0102.904 -junad za tov (od 200 do 800 kg) kg 0.00
0102.905 -junad utovljena više od 280 do 450 kg kg 3.90
0102.906 -junad, ostala kg 3.90
0102.907 -telad kg 0.00
0102.909 -ostalo kg 3.90
___________________________________________________________________________________________________________
01.03 Svinje, žive:
___________________________________________________________________________________________________________
0103.9 -Ostalo:
0103.91 -mase manje od 50 kg
0103.912 -mesnate za klanje kg 2.00
0103.913 -masne za klanje kg 2.00
0103.919 -ostalo kg 2.00
0103.92 -mase 50 kg ili više:
0103.922 -mesnate za klanje kg 3.20
0103.923 -masne za klanje kg 3.20
0103.929 -ostalo kg 3.20
___________________________________________________________________________________________________________
01.05 Domaća perad živa (kokoši, patke, guske,
pure i biserke):
___________________________________________________________________________________________________________
0105.1 -Mase do 185 g:
0105.11 -pilići:
0105.119 -ostali
-ex. teške linije za tov kom. 1.65
-ex. lake linije za uzgoj kom. 2.75
0105.199 -ostalo:
-ex. purići za tov kg 5.60
0105.9 -Ostalo:
0105.91 -kokoši:
0105.919 -ostale
-ex. pilenke do 18-tj. (LL) kom. 12.25
-ex. brojleri (TL) kg 4.10
-ex. izlučene kokoši kg 2.05
0105.99 -ostalo:
0105.999 -ostala
-ex. pure tovne kg 8.15
__________________________________________________________________________________________________________
02.01 Goveđe meso, svježe ili rashlađeno:
__________________________________________________________________________________________________________
0201.10 -Trupovi i polovice:
0201.101 -teleći kg 10.50
0201.102 -juneći kg 9.80
0201.103 -goveđi kg 9.80
0201.109 -ostali kg 9.80
0201.20 -Ostali komadi s kostima:
0201.201 -teleći kg 10.50
0201.202 -juneći:
-ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80
-ex. prednje četvrtine kg 8.40
-ex. stražnje četvrtine kg 11.20
0201.203 -goveđi:
-ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80
-ex. prednje četvrtine kg 8.40
-ex. stražnje četvrtine kg 11.20
0201.209 -ostalo kg 9.80
0201.30 -Bez kostiju:
0201.301 -teleće kg 11.20
0201.302 -juneće kg 11.20
0201.303 -goveđe kg 11.20
0201.309 -ostalo kg 11.20
___________________________________________________________________________________________________________
02.02 Goveđe meso, smrznuto:
___________________________________________________________________________________________________________
0202.10 -Trupovi i polovice:
0202.101 -teleći kg 6.70
0202.102 -juneći kg 6.10
0202.103 -goveđi kg 1.70
0202.109 -ostalo kg 5.55
0202.20 -Ostali komadi s kostima:
0202.201 -teleći kg 7.80
0202.201 -juneći:
-ex. kompenzirane četvrtine kg 6.65
-ex. prednje četvrtine kg 6.65
-ex. stražnje četvrtine kg 8.35
0202.203 -goveđi:
-ex. kompenzirane četvrtine kg 1.65
-ex. prednje četvrtine kg 1.10
-ex. stražnje četvrtine kg 1.65
0202.209 -ostalo
0202.30 -Bez kostiju:
0202.301 -teleće kg 8.35
0202.302 -juneće kg 8.35
0202.303 -goveđe: kg 1.80
0202.309 -ostalo kg 3.35
___________________________________________________________________________________________________________
02.03 Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili
smrznuto
___________________________________________________________________________________________________________
0203.1 -Svježe ili rashlađeno:
0203.11 -trupovi i polovice kg 4.00
-ex. ugljena, obezmašćena polovica kg 6.00
-ex. polovica EU obrada kg 4.00
0203.12 -butovi; lopatice i komadi od njih, s
kostima
-ex. but kg 5.70
-ex. lopatice i vrat bez masnoće,
svježe kg 4.90
-ex. lopatice s masnoćom i kožom,
svježe kg 4.50
0203.19 -ostalo kg 3.45
-ex. but bez kostiju kg 5.70
-ex. lopatica bez kostiju kg 4.90
-ex. kare bez masnoće, svježe kg 5.70
-ex. kare s kožom i masnoćom, svježe kg 4.90
0203.2 -Smrznuto:
0203.21 -trupovi i polovice kg 3.20
0203.22 -butovi, lopatice i komadi od njih,
s kostima
-ex. but kg 4.90
-ex. lopatice i vrat bez masnoće kg 3.90
-ex. lopatice s masnoćom i kožom kg 3.60
0203.29 -ostalo kg 3.30
-ex. but bez kostiju kg 4.90
-ex. lopatica bez kostiju kg 3.90
-ex. slanina trbušna kg 3.20
-ex. svinjski obresci kg 3.20
-ex. kare bez masnoće i kože kg 4.00
-ex. kare s kožom i masnoćom kg 3.30
___________________________________________________________________________________________________________
02.07 Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. br.
01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti:
___________________________________________________________________________________________________________
0207.10 -Perad neisječena u komade, svježa ili
rashlađena
-ex. brojleri kg 7.40
-ex. kokoši kg 3.70
-ex. pure kg 13.00
-ex. patke kg 11.15
0207.2 -Perad neisječena u komade, smrznuta:
-ex. brojleri kg 7.40
0207.21 -kokoši, domaće kg 1.50
0207.22 -pure kg 10.40
0207.23 -patke, guske i biserke kg 8.15
0207.3 -Perad isječena u komade i otpaci,
uključujući jetru, svježi ili rashlađeni:
0207.39 -ostalo
-ex. brojleri kg 9.10
-ex. brojleri file kg 18.60
-ex. pure kg 12.25
-ex. pure file kg 22.25
0207.4 -Perad isječena i otpaci, osim jetre,
smrznuti:
0207.41 -od domaćih kokoši
-ex. brojleri kg 8.90
-ex. brojleri file kg 14.85
0207.42 -od pura kg 14.85
-ex. pure file kg 18.60
0207.50 -jetra peradi, smrznuta kg 7.40
___________________________________________________________________________________________________________
02.10 Meso, jestivi mesni i drugi klaonički
proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili
dimljeni, jestivo brašno i prah od mesa ili
od drugih klaoničkih proizvoda:
___________________________________________________________________________________________________________
0210.1 -Svinjsko meso:
0210.11 -butovi, lopatice i drugi komadi od njih s
kostima kg 11.15
0210.12 -potrbušine i komadi od njih kg 7.80
0210.19 -ostalo kg 7.80
___________________________________________________________________________________________________________
04.01 Mlijeko i vrhnje, nekoncentrirani i bez
dodatnog šećera ili drugih tvari za
zaslađivanje:
___________________________________________________________________________________________________________
0401.20 -S udjelom masti od 1% do 6% po masi
-ex. pasterizirano mlijeko do 2 l l 1.10
-ex. sterilizirano mlijeko do 2 l l 1.30
___________________________________________________________________________________________________________
04.02 Mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili s
udjelom dodatnog šećera ili drugih tvari za
zaslađivanje:
___________________________________________________________________________________________________________
0402.10 -U prahu, granulama i drugim krutim
oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masi: kg 7.40
0402.2 -U prahu, granulama i drugim krutim
oblicima, s udjelom masti više od 1,5%
po masi:
0402.21 -bez dodatnog šećera ili drugih tvari za
zaslađivanje kg 8.90
___________________________________________________________________________________________________________
04.03 Mlaćenica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt
kefir i ostalo fermentirano ili zakiseljeno
mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili
nekoncentrirani, s udjelom dodanog šećera
ili drugih tvari za zaslađivanje, aromatizirani
ili s dodanim voćem ili kakaom:
___________________________________________________________________________________________________________
0403.10 -jogurt l 1.50
0403.90 -ostalo
-ex. vrhnje iznad 12% masti l 2.40
___________________________________________________________________________________________________________
04.05 0405.00 Maslac i ostale masti i ulja, dobiveni od
mlijeka:
___________________________________________________________________________________________________________
0405.001 -svježi maslac kg 930
___________________________________________________________________________________________________________
04.06 Sir i urda:
___________________________________________________________________________________________________________
0406.10 -Sveži sir (uključujući sir od surutke)
nefermentirani i urda:
0406.101 -svježi sir, nefermentirani kg 3.70
0406.30 -Sir topljeni, osim struganog ili u prahu kg 9.30
0406.90 -Sir ostali:
-ex. polutvrdi kg 7.40
-ex. tvrdi kg 9.30
___________________________________________________________________________________________________________
04.07 0407.00 Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa
konzervirana ili skuhana
___________________________________________________________________________________________________________
0407.002 -kokošja jaja za priplod
-ex. TL kom 1.10
-ex LL kom 1.30
0407.005 kokošja jaja konzumna kom 0,40
___________________________________________________________________________________________________________
04.08 Jaja peradi i ptičja jaja bez ljuske i
žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani u
vodi ili pari, oblikovani, smrznuti ili na
drugi način konzervirani, s udjelom ili
bez udjela šećera ili drugih tvari za zasla-
đivanje:
___________________________________________________________________________________________________________
0408.1 -Žumanjci:
0408.11 -sušeni kg 14.85
0408.19 -ostali kg 7.40
-ex. smrznuti kg 7.40
0408.9 -ostalo:
0408.91 -sušeno
-ex. jaja u prahu kg 11.15
0408.99 -ostalo
ex. melanž smrznuti kg 3.70
___________________________________________________________________________________________________________
04.09 0409.00 Prirodni med:
___________________________________________________________________________________________________________
0409.001 -u pakovanju od 25 kg kg 5.60
0409.009 -u ostalim pakovanjima kg 5.60
___________________________________________________________________________________________________________
07.01 Krumpir, svježi ili rashlađeni
___________________________________________________________________________________________________________
0701.90 -ostali kg 0.50
___________________________________________________________________________________________________________
07.02 0702.00 Rajčica, svježa ili rashlađena kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.03 Crveni luk, alma, češnjak, poriluk i
ostali lukovi; svježi ili rashlađeni:
___________________________________________________________________________________________________________
0703.10 -Crveni luk i alma (mladi zeleni luk):
0703.109 -ostalo kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.04 Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično
kupusno jestivo povrće, svježe ili
rashlađeno:
___________________________________________________________________________________________________________
0704.90 -ostalo kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.05 Salata (Lactuca sativa) i cikorija
(Cichorium-spp.), svježe ili rashlađene
___________________________________________________________________________________________________________
0705.11 -glavičasta salata kg 2.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.06 Mrkva, broskva ili repa ugarnjača
(bijela repa), cikla, celer korjenaš rotkvica
i slično jestivo korjenasto povrće, svježi
ili rashlađeni:
___________________________________________________________________________________________________________
0706.10 -Mrkva, broskva ili repa ugarnjača
(bijela repa) kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.07 0707.00 Krastavci i kornišoni, svježi ili
rashlađeni kg 1.70
___________________________________________________________________________________________________________
07.08 Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu
svježe ili rashlađeno:
___________________________________________________________________________________________________________
0708.10 -Grašak (Pisum sativum) kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.09 Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno
___________________________________________________________________________________________________________
0709.60 -Paprike iz roda Capsicum ili roda
Pimenta kg 0.00
0709.90 -ostalo
-ex. maslina kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
07.13 Sušeno mahunasto povrće u zrnu,
oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:
___________________________________________________________________________________________________________
0713.31 -Grah vrsta Vigna mungo (L) Hepper
ili Vigna radiata (L) Wilczek kg 0.00
0713.32 -Grah sitni crveni (Adzuki) Phaseolus
ili vigna angularis) kg 0.00
0713.33 -Grah obični (Phaseolus vulgaris) kg 0.00
0713.39 -Ostali kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
08.05 Agrumi, svježi ili suhi:
___________________________________________________________________________________________________________
0805.20 -mandarine (uključujući tangirske
sadsumad mandarine); hibridi agruma
(klementina, vilking i sl.) kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
08.07 Dinje, lubenice i papaje, svježe
___________________________________________________________________________________________________________
0807.10 -dinje i lubenice kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
08.08 Jabuke, kruške i dunje, svježe
___________________________________________________________________________________________________________
0808.10 -jabuke kg 0.00
0808.20 -kruške i dunje kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
08.10 Ostalo svježe voće
___________________________________________________________________________________________________________
0810.90 -Ostalo
-ex. kiwi kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
10.01 Pšenica i suražica:
___________________________________________________________________________________________________________
1001.90 -Ostalo:
1001.901 -sjemenska pšenica kg 0.75
1001.902 -ostala pšenica kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
10.03 1003.00 Ječam:
___________________________________________________________________________________________________________
1003.002 -pivarski kg 0.40
1003.003 -za stočnu hranu kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
10.05 Kukuruz:
___________________________________________________________________________________________________________
1005.90 -Ostali:
1005.901 -bijeli kg 0.00
1005.902 -žuti kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
11.01 1101.00 Brašno od pšenice ili suražice:
___________________________________________________________________________________________________________
1101.001 -pšenično kg 0.95
___________________________________________________________________________________________________________
11.02 Brašno od žitarica, osim od pšenice ili
suražice:
___________________________________________________________________________________________________________
1102.20 -Kukuruzno brašno kg 0.95
___________________________________________________________________________________________________________
11.03 Prekrupa od žitarica, krupica i pelete:
___________________________________________________________________________________________________________
1103.1 -Prekrupa i krupica:
1103.11 -pšenična kg 0.00
1103.13 -kukuruzna kg 0.55
___________________________________________________________________________________________________________
11.07 Slad, prženi ili neprženi:
___________________________________________________________________________________________________________
1107.10 -Neprženi kg 0.40
___________________________________________________________________________________________________________
12.01 1201.00 Soja u zrnu, uključujući i lomljenu
ili drobljenu kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
12.05 1205.00 Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno
ili drobljeno kg 0.40
___________________________________________________________________________________________________________
12.06 1206.00 Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno
ili drobljeno kg 0.40
___________________________________________________________________________________________________________
15.01 1501.00 Masti i ostale masti od svinja i peradi
dobivene topljenjem, prešanjem ili
solventnom ekstrakcijom:
___________________________________________________________________________________________________________
1501.002 -jestiva svinjska mast kg 1.90
__________________________________________________________________________________
15.07 Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćeni
ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
1507.10 -Sirovo ulje, uključujući deguirano (bez
smole) kg 0.75
1507.90 -ostalo
-ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20
-ex. rafinirano ulje pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60
___________________________________________________________________________________________________________
15.09 Maslinovo ulje (dobiveno mehaničkim
postupkom) i njegove frakcije, pročišćeni
ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
1509.10 -Iz prvog prešanja l 2.60
1509.90 -Ostalo
-ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l l 2.25
-ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 9.30
___________________________________________________________________________________________________________
15.10 1510.00 Ostala ulja dobivena isključivo od masline
solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije,
pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodi-
ficirani, uključujući mješavine tih ulja ili
frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15.09
___________________________________________________________________________________________________________
15.12 Ulje od sjemena suncokreta, šafranike i pamuka
te njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni,
ali kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
1512.1 -Ulje od suncokreta i šafranike i njihove
frakcije:
1512.11 -sirovo ulje kg 0.75
1512.19 -ostalo
-ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20
-ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60
___________________________________________________________________________________________________________
15.14 Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove
frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali
kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
1514.10 -Sirovo ulje:
1514.101 -od repice kg 0.75
1514.90 -Ostalo:
1514.901 -od repice
-ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20
-ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60
___________________________________________________________________________________________________________
15.15 Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi i
njihove frakcije, pročišćeni i nepročišćeni,
ali kemijski nemodificirani:
___________________________________________________________________________________________________________
1515.90 -Ostalo l 9.30
___________________________________________________________________________________________________________
15.16 Masti i ulja životinjskog ili biljnog porijekla
i njihove frakcije, djelomično ili potpuno
hidrogenizirani, interesterificirani, resterificirani
ili eledinizirani, rafinirani ili nerafinirani, ali
dalje nepripremljeni:
___________________________________________________________________________________________________________
1516.20 -Biljne masti i ulja i njihove frakcije:
1516.209 -Ostalo l 9.30
___________________________________________________________________________________________________________
15.17 Margarin, mješavine ili preparati od masti
ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili
frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave
prikladni za jelo, osim jestivih masti i ulja i
njihovih frakcija iz tar. br. 15.16:
___________________________________________________________________________________________________________
1517.10 -Margarin, isključujući tekući margarin
-ex. industrijski kg 4.45
-ex. stolni kg 4.45
-ex. mazivi kg 7.40
1517-90 -ostalo
-ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20
-ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60
-ex. biljna mast kg 4.45
___________________________________________________________________________________________________________
16.01 1601.00 Kobasice i slični proizvodi od mesa,
drugih klaoničkih jestivih proizvoda ili
od krvi, složeni prehrambeni proizvodi
na bazi tih proizvoda:
___________________________________________________________________________________________________________
1601.001 -trajni kg 9.30
1601.002 -polutrajni kg 7.40
1601.009 -ostalo kg 9.30
___________________________________________________________________________________________________________
16.02 Ostali pripremljeni ili konzervirani
proizvodi od mesa, drugih klaoničkih
proizvoda ili od krvi:
___________________________________________________________________________________________________________
1602.10 -Homogenizirani proizvodi kg 11.15
1602.20 -Od jetre bilo koje životinje kg 9.30
1602.3 -Od peradi iz tar. br. 01.05:
1602.31 -pureći:
-ex. trajni kg 14.10
-ex. polutrajni kg 14.85
-ex. obareni kg 11.15
1602.39 -ostalo:
-ex. pileći polutrajni kg 12.25
-ex. pileći obareni kg 10.05
1602.4 -Svinjski:
1602.41 -šunke i odresci šunki kg 11.15
1602.42 -lopatice i odresci lopaticaa kg 11.15
1602.49 -ostalo, iključujući mješavine kg 11.15
1602.50 -Goveđi kg 7.40
1602.90 -Ostalo, uključujući prerađevine od
krvi bilo kojih životinja kg 7.40
___________________________________________________________________________________________________________
17.01 Šećer od šećerne trske i šećerne repe
i kemijski čista saharoza u krutom stanju:
___________________________________________________________________________________________________________
1701.1 -Sirovi šećer bez dodatnih sredstava za
aromatizaciju i tvari za bojenje:
1701.11 -šećer od šećerne trske kg 1.54
1701.12 -šećer od šećerne repe kg 1.54
1701.99 -ostalo:
1701.991 -šećer od šećerne trske, rafinirani kg 1.90
1701.992 -šećer od šećerne repe, rafinirani kg 1.90
___________________________________________________________________________________________________________
17.02 Ostali šećeri, uključujući kemijski čistu
laktozu, maltozu, glikozu i fruktozu u
krutom stanju; šećerni sirupi bez dodatnih
sredstava za aromatizaciju ili tvari za bojenje;
umjetni med i mješavine umjetnoga i prirodnoga
meda; karamel:
___________________________________________________________________________________________________________
1702.909 -ostalo
-ex. gusti sok od šećerne repe l 1.54
___________________________________________________________________________________________________________
17.04 Proizvodi od šećera (uključujući bijelu
čokoladu) bez kakaa:
___________________________________________________________________________________________________________
1704.10 -Žvakače gume, uključujući i one
presvučene šećerom kg 11.00
1704.90 -Ostalo
1704.901 -Bomboni kg 7.50
___________________________________________________________________________________________________________
18.06 Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi
koji sadrže kakao:
___________________________________________________________________________________________________________
1806.3 -Ostalo u pločama ili šipkama:
1806.31 -punjeni kg 11.15
1806.32 -nepunjeni kg 13.00
___________________________________________________________________________________________________________
1806.90 -Ostalo kg 11.15
-ex. čokoladna jaja kg 0.40
___________________________________________________________________________________________________________
19.02 Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena
(mesom ili drugim tvarima) ili drugačije
pripremljena, kao što su špageti, makaroni,
rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni, kuskus
pripremljeni ili nepripremljeni:
___________________________________________________________________________________________________________
1902.1 -Tjestenina nekuhana i nepunjena niti
drugačije pripremljena:
1902.11 -s dodatkom jaja kg 2.05
1902.19 -ostala kg 2.05
___________________________________________________________________________________________________________
19.05 Kruh, peciva, kolači, biskviti i ostali
pekarski proizvodi s dodatkom kakaa ili
bez dodatka kakaa, hostija (nafora),
kapsule za farmaceutske proizvode, oblatne
rižin papir i sl. proizvodi:
___________________________________________________________________________________________________________
1905.30 -Slatki biskviti, vafli i oblatne kg 7.50
1905.90 -Ostalo kg 6.00
___________________________________________________________________________________________________________
20.01 Povrće, voće i ostali jestivi dijelovi
biljaka, pripremljeni ili konzervirani u
octu ili octenoj kiselini:
___________________________________________________________________________________________________________
2001.10 -Krastavci i kornišoni kg 0.00
2001.90 -Ostalo:
2001.901 -paprika kg 0.00
2001.909 -ostalo kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
20.05 Ostalo povrće, pripremljeno ili
konzervirano na drugi način osim u octu i
octenoj kiselini, nesmrznuto:
___________________________________________________________________________________________________________
2005.30 -Kiseli kupus kg 0.00
2005.40 -Grašak (Pisum sativum) kg 0.00
2005.70 -Masline kg 0.00
2005.90 -Ostalo povrće i mješavina povrća kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
22.03 2203.00 Pivo dobiveno od slada l 1.90
___________________________________________________________________________________________________________
22.04 Vino od svježeg grožđa uključujući
pojačana vina, mošt od grožđa osim
mošta iz tar. br. 20.09:
___________________________________________________________________________________________________________
2204.2 -Ostala vina; mošt od grožđa s
fermentacijom zaustavljenom dodavanjem
alkohola:
2204.21 -u posudama od 2 litre:
2204.211 -stolno vino l 2.40
2204.212 -kvalitetno vino
-ex. bijelo l 3.35
2204.219 -dezertno vino l 3.70
2204.29 -ostalo:
2204.291 -stolno vino l 2.25
2204.292 -kvalitetno vino:
-ex. bijelo l 3.00
2204.299 -ostalo l 2.40
___________________________________________________________________________________________________________
22.07 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne
jakosti 80% obujma ili jači; etilni alkoholi
i ostali alkoholi, denaturirani, bilo koje
jakosti:
___________________________________________________________________________________________________________
2207.10 -Etilni alkohol alkoholne jakosti 80%
obujma ili jači, nedenaturirani:
2207.109 -ostali l 1.20
___________________________________________________________________________________________________________
22.08 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne
jakosti manje od 80% obujma; rakije, likeri
i ostala alkoholna pića; složeni alkoholni
proizvodi za proizvodnju pića:
___________________________________________________________________________________________________________
2208.10 -složeni alkoholni proizvodi za
proizvodnju pića l 1.05
___________________________________________________________________________________________________________
23.04 2304.00 Uljne pogače i ostali kruti ostaci
dobiveni pri estrakciji ulja od soje,
nemljeveni, mljeveni ili peletizirani:
___________________________________________________________________________________________________________
2304.001 -sojini kg 0.00
2304.009 -ostali kg 0.30
___________________________________________________________________________________________________________
23.06 Uljane pogače i ostali kruti ostaci dobiveni
ekstrakcijom biljnih masti ili ulja, osim
onih iz tar. br. 23.04 i 23.05, nemljeveni
ili peletizirani:
___________________________________________________________________________________________________________
2306.30 -od suncokretovog sjemena kg 0.00
2306.40 od sjemena uljane repice kg 0.75
___________________________________________________________________________________________________________
23.09 Proizvodi koji se upotrebljavaju za
životinjsku hranu:
___________________________________________________________________________________________________________
2309.901 -kompletne krmne smjese i super-
koncentrati za prehrani peradi, ribr i
stoke kg 0.40
2309.902 -stočna hrana obogaćena melasom,
tropom, ugljenim hidratima, vitaminima,
mineralima i sl. kg 0.60
2309.903 -premiksi kg 0.60
2309.909 -ostalo kg 0.60
___________________________________________________________________________________________________________
24.01 Duhan sirovi, ili neprerađeni: duhanski
otpaci:
___________________________________________________________________________________________________________
2401.10 -Duhan neižiljeni kg 0.00
2401.20 -Duhan djelomično ili potpuno ižiljen kg 0.00
2401.30 -Duhanski otpaci kg 0.00
___________________________________________________________________________________________________________
35.02 Albumini, albuminati i ostali albuminski
derivati:
___________________________________________________________________________________________________________
3502.10 -Albumin od jaja
-ex. bjelanjak u prahu kg 14.85
-ex. bjelanjak smrznuti kg 7.40
___________________________________________________________________________________________________________
II.
Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o visini
posebne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne
novine", br. 18/96).
III.
Ova naredba stupa na snagu slijedećeg dana od dana objave u "Narodnim
novinama".
Klasa: 413-01/96-01/39
Urbroj: 525-01-95-1
Zagreb, 16. svibnja 1996.
Ministar poljoprivrede i šumarstva
Matej Janković, v.r.