Zakoni i propisi - Pravni savjeti 24 26.03.1996 Odluka o davanju ovlaštenja Ministarstvu obrane Republike Hrvatske za prodaju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 3. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 41/90, 8/91, 14/91, 53A/91, 9/92, 55/92 i 29/94), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 21. ožujka 1996. godine, donijela

ODLUKU

O DAVANJU OVLAŠTENJA MINISTARSTVU OBRANE REPUBLIKE HRVATSKE ZA PRODAJU NEKRETNINA U VLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE

I.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske ovlašteno je prodati nekretnine (vojarne, vojne ekonomije, vojna odmarališta i druge objekte vojne namjene i drugi poslovni prostor) kojima upravlja na temelju odluka Vlade Republike Hrvatske, i to:

1. Odluke o davanju ovlaštenja Ministarstvu obrane za upravljanje stanovima, garažama i poslovnim prostorom u vlasništvu Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 56/92).

2. Odluke o utvrđivanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske i davanju tih nekretnina na upravljanje i korištenje tijelima državne uprave, Gradu Zagrebu i općinama od 22. rujna 1992. godine sa izmjenama Odluke od 9. listopada 1992., 18. prosinca 1992., 24. veljače 1994., 26. svibnja 1994. i 9. kolovoza 1994. godine.

II.

Nekretnine iz točke I. ove Odluke prodaju se putem javnog nadmetanja.

Početna cijena za javno nadmetanje utvrdit će se po procjeni ovlaštenog sudskog vještaka.

Postupak javnog nadmetanja provodi komisija koju uz predstavnika Ministarstva obrane čine predstavnik Ministarstva financija i predstavnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i stanovanja.

III.

Ovlašćuje se ministar obrane da nakon provedenog postupka prodaje nekretnine iz točke 1. ove Odluke a sukladno ovoj Odluci u ime Republike Hrvatske zaključi kupoprodajni ugovor.

IV.

Sredstva ostvarena prodajom nekretnina iz točke I. ove Odluke prihod su proračuna Republike Hrvatske, a namijenjena su za razvoj Hrvatske vojske.

V.

Obvezuje se Ministarstvo obrane da najmanje dva puta godišnje podnese izvješće Vladi Republike Hrvatske o prodanim nekretninama iz točke I. ove Odluke i postignutoj cijeni za te nekretnine.

VI.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Narodnim novinama".

Klasa: 940-01/96-01/04
Urbroj: 5030109-96-1
Zagreb, 21. ožujka 1996.

Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.