Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 3. Zakona o zaštitnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine", br. 36/95), ministar poljoprivrede i šumarstva uz prethodno pirbavljeno mišljenje ministra gospodarstva, donosi
I.
Visina zaštitne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
iz ovih tarifnih oznaka Carinske tarife po jedini mjere iznosi:
1 2 3 4 5
01.02 Žive životinje, vrsta goveda: |
0102.90 -Ostalo 0102.901 ---bikovi kg 3.85 0102.902 ---volovi kg 3.85 0102.903 ---krave kg 3.85 0102.904 ---junad za tov (od 200 do 280 kg) kg 0.00 0102.905 ---junad utovljena višeod 280 do 450 kg kg 3.90 0102.906 ---junad, ostala kg 3.90 0102.907 ---telad kg 0.00 0102.909 ---ostalo kg 3.90
01.03 Svinje, žive: |
0103.9 -Ostalo: 0103.91 --mase manje od 50 kg 0103.912 ---mesnate za klanje kg 0.00 0103-913 ---masne za klanje kg 0.00 0103.919 ---ostalo kg 0.00 0103.92 --mase 50 kg ili više 0103.922 ---mesnate za klanje kg 2.80 0103.923 ---masne za klanje kg 2.80 0103-929 ---ostalo kg 2.80
01.05 Domaća perad živa (kokoši, patke, guske, pure i biserke): |
0105.1 -Mase do 185 g: 0105.11 --pilići 0105.119 ---ostali ex. teške linije za tov kom 1.65 ex. lake linije za uzgoj kom 2.75 0105.199 ---ostalo: ex. purići za tov kg 5.60 0105.9 -Ostalo: 0105.91 --kokoši: 0105.919 ---ostale ex. pilenke do 18-tj. (LL) kom 12.25 ex. brojleri(TL) kg 4.10 ex. izlučene kokoši kg 2.05 0105.99 --ostalo 0105.999 --- ostala ex. pure tovne kg 8.15
02.01 Goveđe meso, svježe ili rashlađeno: |
0201.10 -Trupovi i polovice: 0201.101 ---teleći kg 10.50 0201.102 ---juneći kg 9.80 0201.103 ---goveđi kg 9.80 0201.109 ---ostali kg 9.80 0201.20 -Ostali komadi s kostima 0201.201 ---teleći kg 10.50 0201.202 ---juneći: ex. kompenizrane četvrtine kg 9.80 ex. prednje četvrtine kg 8.40 ex. stražnje četvrtine kg 11.20 0201.203 ---goveđi: ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80 ex. prednje četvrtine kg 8.40 ex. stražnje četvrtine kg 11.20 0201.209 ---ostalo kg 9.80 0201.30 -Bez kostiju: 0201.301 ---teleće kg 11.20 0201.302 ---juneće kg 11.20 0201.303 ---goveđe kg 11.20 0201.309 ---ostalo kg 11.20
02.02 Goveđe meso, smrznuto: |
0202.10 -Trupovi i polovice: 0202.101 ---teleći kg 6.70 0202.102 ---juneći kg 6.10 0202.103 ---goveđi kg 1.70 0202.109 ---ostali kg 5.55 0202.20 -Ostali komadi s kostima 0202.201 ---teleći kg 7.80 0202.202 ---juneći: ex. kompenizrane četvrtine kg 6.65 ex. prednje četvrtine kg 6.65 ex. stražnje četvrtine kg 8.35 0202.203 ---goveđi: ex. kompenzirane četvrtine kg 1.65 ex. prednje četvrtine kg 1.10 ex. stražnje četvrtine kg 1.65 0202.209 ---ostalo kg 5.55 0202.30 -Bez kostiju: 0202.301 ---teleće kg 8.35 0202.302 ---juneće kg 8.35 0202.303 ---goveđe kg 1.80 0202.309 ---ostalo kg 3.35
02.03 Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto |
0203.1 -Svježe ili rashlađeno: 0203.11 --trupovi i polovice kg 3.50 ex. ugljena, obezmašćena polovica kg 5.30 ex. polovica EU obrade kg 3.50 0203.12 --butovi: lopatice i komadi od njih, s kostima ex. but kg 4.95 ex. lopatice i vrat bez masnoće, svježe kg 4.25 ex. lopatice s masnoćom i kožom, svježe kg 3.90 0203.19 --ostalo kg 3.00 ex. but bez kostiju kg 4.95 ex. lopatica bez kostiju kg 4.25 ex. kare bez masnoće, svježe kg 4.95 ex. kare s kožom i masnoćom, svježe kg 4.25 0203.2 -Smrznuto: 0203.21 --trupovi i polovice kg 2.80 0203.22 --butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima ex. but kg 4.25 ex. lopatice i vrat bez masnoće kg 2.80 ex. lopatice s masnoćom i kožom kg 2.50 0203.29 --ostalo kg 2.85 ex. but bez kostiju kg 4.25 ex. lopatica bez kostiju kg 2.80 ex. slanina trbušna kg 2.80 ex. svinjski obresci kg 2.30 ex. kare bez masnoće i kože kg 3.50 ex. kare s kožom i masnoćom kg 2.90
02.07 Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. br. 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti: |
0207.10 -Perad neisječena u komade, svježa ili rashlađena ex. brojleri kg 7.40 ex. kokoši kg 3.70 ex. pure kg 13.00 ex. patke kg 11.15 0207.2 -Perad, neisječena u komade, smrznuta: ex. brojleri kg 7.40 0207.21 --kokoši, domaće kg 1.50 0207.22 --pure kg 10.40 0207.23 --patke, guske i biserke kg 8.15 0207.3 -Perad isječena u komade i otpaci, uključujući jetri, svježi ili rashlađeni: 0207.39 --ostalo ex. brojleri kg 9.10 ex. brojleri file kg 18.60 ex. pure kg 12.12 ex. pure file kg 22.25 0207.4 -Perad isječena i otpaci, osim jetre, smrznuti: 0207.41 --od domaćih kokoši ex. brojleri kg 8.90 ex. brojleri file kg 14.85 0207.42 --od pura kg 14.85 ex. pure file kg 18.60 0207.50 --jetra peradi, smrznuta kg 7.40
02.10 Meso, jestivi mesni i drugi klaonični proizvodi, soljeni, u slamuri, sušeni ili dimljeni, jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaoničnih proizvoda: |
0210.1 -Svinjsko meso: 0210.11 --butovi, lopatice i drugi komadi od njih s kostima kg 11.15 0210.12 --potrbušine i komadi od njih kg 7.80 0210.19 --ostalo kg 7.80
04.01 Mlijeko i vrhnje, nekoncentrirani i bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje: |
0401.20 -S udjelom masti od 1% do 6% po masi ex. pasterizirano mlijeko do 2 l l 1.10 ex. sterilizirano mlijeko do 2l l 1.30
04.02 Mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili s udjelom dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje: |
0402.10 - U prahu, granulama i drugim krutim kg 7.40 blicima, s udjelom masti od 1,5% po masi: 0402.2 - U prahu, granulama i drugim krutim oblicima, s udjelom masti više od 1,5% po masi: 0402.21 --bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje kg 8.90
04.03 Mlaćenica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt, kefir i ostalo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili nekoncentrairani, s udjelom dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje, aromatizirani ili s dodanim voćem ili kakaom: |
0403.10 - jogurt l 1.50 0403.90 - ostalo ex. vrhnje iznad 12% masti l 2.40
04.05 0405.00 Maslac i ostale masti i ulja, dobiveni od mlijeka: |
0405.001 ---svježi maslac kg 9.30 04.06 Sir i urda: 0406.10 - Svježi sir (uključujući sir od surutke) nefermentirani i urda: 0406.101 ---svježi sir, nefermentirani kg 3.70 0406.30 -Sir topljeni, osim struganog ili u prahu kg 9.30 0406.90 -Sir ostali: ex. polutvrdi kg 7.40 ex. tvrdi kg 9.30 04.07 0407.00 Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa konzervirana ili skuhana 0407.002 ---kokošja jaja za priplod ex TL kom 1.10 ex. LL kom 1.30 0407.005 ---kokošja jaja konzumna kom 0.40 04.08 Jaja peradi i ptičja jaja bez ljuske i žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani u vodi ili pari, oblikovani, smrznuti ili na drugi način konzervirani, s udjelom ili bez udjela šećera ili drugih tvari za zaslađivanje: 0408.1 -Žumanjci: 0408.11 --sušeni kg 14.85 0408.19 --ostali kg 7.40 ex. smrznuti kg 7.40 0408.9 -ostalo: 0408.91 --sušeno ex. jaja u prahu kg 11.15 0408.99 --ostalo ex. melanž smrznuti kg 3.70 04.09 0409.00 Prirodni med: 0409.001 ---u pakovanju od 25 kg kg 5.60 0409.009 ---u ostalim pakovanjima kg 5.60 07.01 Krumpir, svježi ili rashlađeni 0701.90 -ostali kg 0.50 07.02 0702.00 Rajčica, svježa ili rashlađena kg 0.00 07.03 Crveni luk, alma, češnjak, poriluk i ostali lukovi; svježi ili rashlađeni: 0703.10 -Crveni luk i alma (mladi zeleni luk): 0703.109 ---ostalo kg 0.00 07.04 Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, svježe ili rashlađeno: 0704.90 -ostalo kg 0.00 07.05 Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium-spp.), svježe ili rashlađene 0705.11 --glavičasta salata kg 2.00 07.06 Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa), cikla, celer korjenaš, rotkivca i slično jestivo korjenasto povrće, svježi ili rashlađeni: 0706.10 -Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa) kg 0.00 07.07 0707.00 Krastavci i kornišoni, svježi ili rashlađeni kg 1.70 07.08 Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu, svježe ili rashlađeno: 0708.10 -Grašak (pisum sativum) kg 0.00 07.09 Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno 0709.60 -Paprike iz roda Capsicum ili roda kg 0.00 Pimenta 0709.90 -ostalo ex. maslina kg 0.00 07.13 Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno: 0713.31 --Grah vrsta Vigna mungo (L) Hepper ili Vigna radiata (L) Wilczek kg 0.00 0713.32 --Grah sitni crveni (Adzuki) Phaseolus ili vigna angularis) kg 0.00 0713.33 --Grah obični (Phaseolus vulgaris) kg 0.00 0713.39 --Ostali kg 0.00 08.05 Agrumi, svježi ili suhi: 0805.20 -mandarine (uključujući tangirske sadsumad mandarine); hibridi agruma (klementina, vilking i sl.) kg 0.00 08.06 Grožđe, svježe ili suho: 0806.10 -Svježe ex. grožđe za preradu vina kg 0.00 08.07 Dinje, lubenice i papaje, svježe 0807.10 dinje i lubenice kg 0.00 08.08 Jabuke, kruške i dunje, svježe 0808.10 -jabuke kg 0.00 0808.20 -kruške i dunje kg 0.00 08.10 Ostalo svježe voće 0810.90 -Ostalo ex. kiwi kg 0.00 10.01 Pšenica i suražica: 1001.90 -Ostalo: 1001.901 ---sjemenska pšenica kg 0.75 1001.902 ---ostala pšenica kg 0.75 10.03 1003.00 Ječam: 1003.002 ---pivarski kg 0.40 1003.003 ---za stočnu hranu kg 0.00 10.05 Kukuruz: 1005.90 -Ostali: 1005.901 ---bijeli kg 0.00 1005.902 ---žuti kg 0.00 11.01 1101.00 Brašno od pšenice ili suražice 1101.001 ---pšenično kg 0.95 11.02 Brašno od žitarica, osim pšenice ili suražice: 1102.20 -Kukuruzno brašno kg 0.95 11.03 Prekrupa od žitarica, krupica i pelete: 1103.1 -Prekrupa i krupica: 1103.11 --pšenična kg 0.00 1103.13 --kukuruzna kg 0.55 11.07 Slad, prženi ili neprženi: 1107.10 -Neprženi kg 0.40 12.01 1201.00 Soja u zrnu, uključujući i lomljenu ili drobljenu kg 0.00 12.05 1205.00 Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno kg 0.40 12.06 1206.00 Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno ili drobljeno kg 0.40 15.01 1501.00 Masti i ostale masti od svinja i peradi dobivene topljenjem, prešanjem ili solventnom ekstrakcijom: 1501.002 ---jestiva svinjska mast kg 1.90 15.07 Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćeni, ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani: 1507.10 -Sirovo ulje, uključujući deguirano (bez smole) kg 0.75 1507.90 -ostalo ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20 ex. rafinirano ilje pakirano od 0,5 do 25 l 6.60 15.09 Maslinovo ulje (dobiveno mehaničkim postupkom) i njegove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodoficirani: 1509.10 -Iz prvog prešanja l 2.60 1509.90 -Ostalo ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l l 2.25 ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25l l 9.30 15.10 1510.00 Ostala ulja dobivena isključivo od masline solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani, uključujući mješavine tih ulja ili frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15.09 ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l l 2.25 ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 3.70 15.12 Ulje od sjemena suncokreta, šafranike i pamuka te njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodoficirani: 1512.1 -Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije: 1512.11 --sirovo ulje kg 0.75 1512.19 --ostalo ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20 ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60 15.14 Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodoficirani: 1514.10 -Sirovo ulje: 1514.101 ---od repice kg 0.75 1514.90 -Ostalo 1514.901 ---od repice ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20 ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60 15.15 Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi i njihove frakcije, pročišćeni i nepročišćeni, ali kemijski nemodoficirani: 1515.90 -Ostalo l 9.30 15.16 Masti i ulja životinjskog ili biljnog porijekla i njihove frakcije, djelomično ili potpuno hidrogenizirani interesterificirani, resterkficirani ili eledinizirani, rafinirani ili nerafinirani, ali dalje nepripremljeni: 1516.20 -Biljen masti i ulja i njihove fakcije: 1516.209 ---Ostalo l 9.30 15.17 Margarin, mješavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili frakcija različitihj masti ili ulja iz ove glave prikladni za jelo, osim jestivih mesti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16: 1517.10 -Margarin, isključujući tekući margarin ex. industrijski kg 4.45 ex. stolni kg 4.45 ex. mazivi kg 7.40 1517.90 -ostalo ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20 ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60 ex. biljna mast kg 4.45 16.01 1601.00 Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaoničnih jesitivih proizvoda ili od krvi, složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda: 1601.001 ---trajni kg 9.30 1601.002 ---polutrajni kg 7.40 1601.009 ---ostalo kg 9.30 16.02 Ostali pripremljeni ili konzervirani proizvodi od mesa, drugih klaoničnih proizvoda ili od krvi: 1602.10 -Homogenizirani proizvodi kg 11.15 1602.20 -Od jetre bilo koje životinje kg 9.30 1602.3 -Od peradi iz tar. br. 01.05: 1602.31 --pureći: ex. trajni kg 14.10 ex. polutrajni kg 14.85 ex. obareni kg 11.15 1602.39 --ostalo: ex. pilećni polutrajni kg 12.25 ex. pileći obareni kg 10.05 1602.4 -Svinjski: 1602.41 --šunke i odresc i šunki kg 11.15 1602.42 --lopatice i odresci lopatica kg 11.15 1602.49 --ostalo, uključujći mješavine kg 11.15 1602.50 Goveđi kg 7.40 1602.90 -Ostalo, uključujući prerađevine od krvi kg 7.40 bilo kojih životinja 17.01 Šećer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza u krutom stanju: 1701.1 -Sirovi šećer bez dodatnih sredstava za aromatizaciju i tvari za bojenje: 1701.11 --šećer od šećerne trske kg 1.54 1701.12 --šećer od šećerne repe kg 1.54 1701.99 --ostalo: 1701.991 ---šećer od šećerne trske, rafinirani kg 1.90 1701.992 ---šećer od šećerne repe, rafinirani kg 1.90 17.02 Ostali šećeri, uključujući kemijski čistu laktozu, maltozu, glikozu i fruktozu u krutom stanju; šećerni sirupi bez dodatnih sredstava za aromatizaciju ili tvari za bojenje; umjetni med i mješavine umjetnoga i prirodnoga meda; karamel; 1702.909 -ostalo ex. gusti sok od šećerne repe l 1.54 17.04 Proizvodi od šećera (uključujući bijelu čokoladu) bez kakaa: 1704.10 -Žvakaće gume, uključujući i one presvučene šećerom 1704.90 -Ostalo 1704.901 ---Bomboni kg 7.50 18.06 Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrže kakao: 1806.3 -Ostalo u pločama ili šipkama: 1806.31 --punjeni kg 11.15 1806.32 --nepunjeni kg 13.00 1806.90 -Ostalo kg 11.15 ex. čokoladna jaja kg 0.40 19.02 Tjestenina, kuhama ili nekuhana ili punjena (mesom ili drugim tvarima) ili drugačije pripremljena, kao što su špageti, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni, kuskus, pripremljeni ili nepripremljeni: 1902.1 -Tjestenina nekuhana ili nepunjena niti drugačije pripremljena: 1902.11 --s dodatkom jaja kg 2.05 1902.19 --ostala kg 2.05 19.05 Kruh, peciva, kolači, biskviti i ostali pekarski proizvodi s dodatkom kakaa ili bez dodatka kakaa, hostija (nafora), kapsule za farmaceutske proizvode, oblatne, rižin papir i sl. proizvodi: 1905.30 -Slatki biskviti, vafli i oblatne kg 7.50 1905.90 -Ostalo kg 6.00 20.01 Povrće, voće i ostali jestivi dijelovi biljaka, pripremljeni ili konzervirani u octu ili octenoj kiselini: 2001.10 -Krastavci i kornišoni kg 0.00 2001.90 -Ostalo: 2001.901 ---paprika kg 0.00 2001.909 --- ostalo kg 0.00 20.05 Ostalo povrće, pripremljeno ili konzervirano na drugi način osim u octu i octenoj kiselini, nesmrznuto: 2005.30 -Kiseli kupus kg 0.00 2005.40 -Grašak (Pisum sativum) kg 0.00 2005.70 -Masline kg 0.00 2005.90 -Ostalo povrće i mješavine povrća kg 0.00 22.03 2203.00 Pivo dobiveno od slada l 1.90 22.04 Vino od svježeg grožđa uključujući pojačana vina, mošt od grožđa osim mošta iz tar. br. 20.09: 2204.2 -Ostala vina; mošt od grožđa s fermentacijom zaustavljenom dodavanjem alkohola: 2204.21 --u posudama od 2 listre: 2204.211 ---stolno vino l 2.40 2204.212 ---kvalitetno vino ex. bijelo l 3.35 2204.219 ---dezertno vino l 3.70 2204.29 --ostalo: 2204.291 ---stolno vino l 2.25 2204.292 ---kvalitetno vino: ex. bijelo l 3.00 2204.299 ---ostalo l 2.40 22.07 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti 80% obujma ili jači; etilni alkohli i ostali alkoholi, denaturirani, bilo koje jakosti: 2207.10 -Etilni alkohol alkoholne jakosti 80% obujma ili jači, nedenaturirani: 2207.109 ---ostali l 1.20 22.08 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti manje od 80% obujma; rakije, likeri i ostala alkoholna pića; složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića: 2208.10 -složeni alkoholni proizvodi za l 1.05 proizvodnju pića 23.04 2304.00 Uljne pogače i ostali kruti ostaci dobiveni pri ekstrakciji ulja od soje, nemljeveni, mljeveni ili peletizirani: 2304.001 ---sojini kg 0.00 2304.009 ---ostalo kg 0.30 23.06 Uljane pogače i ostali kruti ostaci dobiveni ekstrakcijom biljnih masti ili ulja, osim onih iz tar. br. 23.04 i 23.05, nemljeveni ili peletizirani: 2306.30 -od suncokretovog sjemena kg 0.00 2306.40 -od sjemena uljane repice kg 0.75 23.09 Proizvodi koji se upotrebljavaju za životinjsku hranu: 2309.901 ---kompletne krmne smjese i kg 0.40 superkoncentrati za prehranu peradi, ribe i stoke 2309.902 ---stočna hrana obogaćena melasom, kg 0.60 tropom, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i sl. 2309.903 ---premiski kg 0.60 2309.909 ---ostalo kg 0.60 24.01 Duhan sirovi, ili neprerađeni: duhanski otpaci: 2401.10 -Duhan neižiljeni kg 0.00 2401.20 Duhan djelomično ili potpuno ižiljen kg 0.00 2401.30 -Duhanski otpaci kg 0.00 35.02 Albumini, albuminati i ostali albuminski derivati: 3502.10 -Albumin od jaja ex. bjelanjak u prahu kg 14.85 ex. bjelanjak smrznuti kg 7.40
II.
Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredna o visini posebne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine" br. 64/95 i 75/95).
III.
Ova Naredba stupa na snagu slijedećeg dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 413-01/96-01/7
Urbroj: 525-01-95-1
Zagreb, 26. veljače 1996.
Ministar poljoprivrede i šumarstva
Matej Janković, v. r.