Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 1. stavka 2. Zakona o zaštitnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine", broj 36/95), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 22. veljače 1996. godine donijela
I.
Radi zaštite poljoprivredne proizvodnje i osiguranja stabilnosti na tržištu uvodi se obveza plaćanja zaštitne pristojbe pri uvozu sljedećih proizvoda:
01. 02 Žive životinje, vrsta goveda:
0102.90 - Ostalo
0102.901 - - - bikovi
0102.902 - - - volovi
0102.903 - - - krave
0102.904 - - - junad za tov (od 200 do 280 kg)
0102.905 - - - junad utovljena više od 280 do 450 kg
0102.906 - - - junad, ostala
0102.907 - - - telad
0102.909 - - - ostalo
01. 03. Svinje, žive:
0103.9 - Ostalo:
0103.91 - - mase manje od 50 kg
0103.912 - - - mesnate za klanje
0103.913 - - - masne za klanje
0103.919 - - - ostalo
0103.92 - - mase 50 kg ili više:
0103.922 - - - mesnate za klanje
0103.923 - - - masne za klanje
0103.929 - - - ostalo
01.05 Domaća perad živa (kokoši, patke, guske, pure i biserke):
0105.1 - Mase do 185 g:
0105.11 - - pilići:
0105.119 - - - ostali
ex. teške linije za tov
ex. lake linije za uzgoj
0105.199 - - - ostalo:
ex. purići za tov
0105.9 - Ostalo:
0105.91 - - kokoši:
0105.919 - - - ostale
ex. pilenke do 18-tj. (LL)
ex. brojleri (TL)
ex. izlučene kokoši
0105.99 - - ostalo:
0105.999 - - - ostala
ex. pure tovne
02.01 Goveđe meso, svježe ili rashlađeno:
0201.10 - Trupovi i polovice:
0201.101 - - - teleći
0201.102 - - - juneći
0201.103 - - - goveđi
0201.109 - - - ostali
0201.20 - Ostali komadi s kostima:
0201.201 - - - teleći
0201.202 - - - juneći:
ex. kompenzirane četvrtine
ex. prednje četvrtine
ex. stražnje četvrtine
0201.203 - - - goveđi:
ex. kompenzirane četvrtine
ex. prednje četvrtine
ex. stražnje četvrtine
0201.209 - - - ostalo
0201.30 - Bez kostiju:
0201.301 - - - teleće
0201.302 - - - juneće
0201.303 - - - goveđe
0201.309 - - - ostalo
02.02 Goveđe meso, smrznuto:
0202.10 - Trupovi i polovice:
0202.101 - - - teleći
0202.102 - - - juneći
0202.103 - - - goveđi
0202.109 - - - ostalo
0202.20 - Ostali komadi s kostima:
0202.201 - - - teleći
0202.202 - - - juneći:
ex. kompenzirane četvrtine
ex. prednje četvrtine
ex. stražnje četvrtine
0202.203 - - - goveđi:
ex. kompenzirane četvrtine
ex. prednje četvrtine
ex. stražnje četvrtine
0202.209 - - - ostalo
0202.30 - Bez kostiju:
0202.301 - - - teleće
0202.302 - - - juneće
0202.303 - - - goveđe
0202.309 - - - ostalo
02.03 Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto:
0203.1 - Svježe ili rashlađeno:
0203.11 - - trupovi i polovice
ex. oguljena, obezmašćena polovica
ex. polovica EU obrade
0203.12 - - butovi; lopatice i komadi od njih, s kostima
ex. but
ex. lopatice i vrat bez masnoće, svježe
ex. lopatice s masnoćom i kožom, svježe
0203.19 - - ostalo
ex. but bez kostiju
ex. lopatica bez kostiju
ex. kare bez masnoće, svježe
ex. kare s kožom i masnoćom, svježe
0203.2 - Smrznuto:
0203.21 - - trupovi i polovice
0203.22 - - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima
ex. but
ex. lopatice i vrat bez masnoće
ex. lopatice s masnoćom i kožom
0203.29 - - ostalo
ex. but bez kostiju
ex. lopatica bez kostiju
ex. slanina trbušna
ex. svinjski obresci
ex. kare bez masnoće i kože
ex. kare s kožom i masnoćom
02.07 Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. br. 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti:
0207.10 - Perad neisječena u komade, svježa ili rashlađena
ex. brojleri
ex. kokoši
ex. pure
ex. patke
0207.2 - Perad, neisječena u komade, smrznuta:
ex. brojleri
0207.21 - - kokoši, domaće
0207.22 - - pure
0207.23 - - patke, guske i biserke
0207.3 - Perad isječena u komade i otpaci, uključujući jetru, svježi ili rashlađeni:
0207.39 - ostalo
ex. brojleri
ex. brojleri file
ex. pure
ex. pure file
0207.4 - Perad isječena i otpaci, osim jetre, smrznuti:
0207.4 - - od domaćih kokoši
ex. brojleri
ex. brojleri file
0207.42 - - od pura
ex. pure file
0207.50 - -jetra peradi, smrznuta
02.10 Meso, jestivi mesni i drugi klaonični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni, jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaoničnih proizvoda:
0210.1 -Svinjsko meso:
0210.11 - - butovi, lopatice i drugi komadi od njih s kostima
0210.12 - - potrbušine i komadi od njih
0210.19 - - ostalo
04.01 Mlijeko i vrhnje, nekoncentrirani i bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje:
0401.20 - s udjelom masti od 1% do 6% po masi ex. pasterizirano mlijeko do 2 l
ex. sterilizirano mlijeko do 2 l
04.02 Mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili s udjelom dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje:
0402.10 - U prahu, granulama i drugim krutim oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masi:
0402.2 - U prahu, granulama i drugim krutim oblicima, s udjelom masti više od 1,5% po masi:
0402.21 - - bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje
04.03 Mlaćenica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt, kefir i ostalo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili nekoncentrirani, s udjelom dodanog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje, aromatizirani ili s dodatnim voćem ili kakaom:
0403.10 - jogurt
0403.90 - ostalo
ex. vrhnje iznad 12% masti
04.05 0405.00 Maslac i ostale masti i ulja, dobiveni od mlijeka:
0405.001 - - - svježi maslac
04.06 Sir i urda:
0406.10 - Svježi sir (uključujući sir od surutke) nefermentirani i urda;
0406.101 - - - svježi sir, nefermentirani
0406.30 - Sir topljeni, osim struganog ili u prahu
0406.90 - Sir ostali:
ex. polutvrdi
ex. tvrdi
04.07 0407.00 Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa konzervirana ili skuhana
0407.002 - - - kokošja jaja za priplod
ex. TL
ex. LL
0407.005 - - - kokošja jaja konzumna
04.08 Jaja peradi i ptičja jaja bez ljuske i žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani u vodi ili pari, oblikovani, smrznuti ili na drugi način konzervirani, s udjelom ili bez udjela šećera ili drugih tvari za zaslađivanje:
0408.1 - Žumanjci:
0408.11 - - sušeni
0408.19 - - ostali
ex. smrznuti
0408.9 - ostalo:
0408.91 - - sušeno
ex. jaja u prahu
0408.99 - - ostalo
ex. melanž smrznuti
04.09 0409.00 Prirodni med:
0409.001 - - - u pakovanju od 25 kg
0409.009 - - - u ostalim pakovanjima
07.01 Krumpir, svježi ili rashlađeni
0701.90 - ostali
07.02 0702.00 Rajčica, svježa ili rashlađena
07.03 Crveni luk, alma, češnjak, poriluk i ostali lukovi;
svježi ili rashlađeni:
0703.10 - Crveni luk i alma (mladi zeleni luk):
0703.109 - - - ostalo
07.04 Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, svježe ili rashlađeno:
0704.90 - ostalo
07.05 Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium-spp.), svježe ili rashlađene
0705.11 - - glavičasta salata
07.06 Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa), cikla, celer korjenaš, rotkvica i slično jestivo korjenasto povrće, svježi ili rashlađeni;
0706.10 - Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa)
07.07 0707.00 Krastavci i kornišoni, svježi ili rashlađeni
07.08 Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu, svježe ili rashlađeno;
0708.10 - Grašak (Pisum sativum)
07.09 Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno
0709.60 - Paprike iz roda Capsicum ili roda Pimenta
0709.90 - ostalo
ex. maslina
07.13 Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno, neoljušteno ili lomljeno:
0713.31 - - Grah vrsta Vigna mungo (L) Hepper ili Vigna radiata (L) Wilczek
0713.32 - - Grah sitni crveni (Adzuki) (Phaseolus ili Vigna angularis)
0713.33 - - Grah obični (Phaseolus vulgaris)
0713.39 - - Ostali
08.05 Agrumi, svježi ili suhi:
0805.20 - mandarine (uključujući tangirske sadsumas mandarine); hibridi agruma (klementina, vilking i sl.)
08.06 Grožđe, svježe ili suho:
0806.10 - Svježe
ex. grožđe za preradu vina
08.07 Dinje, lubenice i papaje, svježe
0807.10 - dinje i lubenice
08.08 Jabuke, kruške i dunje, svježe
0808.10 - jabuke
0808.20 -kruške i dunje
08.10 Ostalo svježe voće
0810.90 - Ostalo
ex. kiwi
10.01 Pšenica i suražica:
1001.90 - Ostalo:
1001.901 - - - sjemenska pšenica
1001.902 - - - ostala pšenica
10.03 1003.00 Ječam:
1003.002 - - - pivarski
1003.003 - - - za stočnu hranu
10.05 Kukuruz:
1005.90 - Ostali:
1005.901 - - - bijeli
1005.902 - - - žuti
11.01 1101.00 Brašno od pšenice ili suražice:
1101.001 - - - pšenično
11.02 Brašno od žitarica, osim od pšenice ili suražice:
1102.20 - Kukuruzno brašno
11.03 Prekrupa od žitarica, krupica i pelete:
1103.1 - Prekrupa i krupica:
1103.11 - - pšenična
1103.13 - - kukuruzna
11.07 Slad, prženi ili neprženi:
1107.10 - Neprženi
12.01 1201.00 Soja u zrnu, uključujući i lomljenu ili drobljenu
12.05 1205.00 Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno
12.06 1206.00 Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno ili drobljeno
15.01 1501.00 Masti i ostale masti od svinja i peradi dobivene topljenjem, prešanjem ili solventnom ekstrakcijom:
1501.002 - - - jestiva svinjska mast
15.07 Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
1507.10 - Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole)
1507.90 - ostalo
ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l
ex. rafiniramo ulje pakirano do 25 l
15.09 Maslinovo ulje (dobiveno mehaničkim postupkom) i njegove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
1509.10 - Iz prvog prešanja
1509.90 - Ostalo
ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l
ex. maslinovo ulje, pakirano do 25 l
15.10 1510.00 Ostala ulja dobivena isključivo od masline solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani, uključujući mješavine tih ulja ili frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15.09
ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l
ex. maslinovo ulje, pakirano do 25 l
15.12 Ulje od sjemena suncokreta, šafranike i pamuka te njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
1512.1 - Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije:
1512.11 - - sirovo ulje
1512.19 - - ostalo
ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l
ex. rafinirano ulje, pakirano do 25 l
15.14 Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirani:
1514.10 - Sirovo ulje:
1514.101 - - - od repice
1514.90 - Ostalo:
1514.901 - - - od repice
ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l
ex. rafinirano ulje, pakirano do 25 l
15.15 Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi i njihove frakcije, pročišćeni i nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
1515.90 - Ostalo
15.16 Masti i ulja životinjskog ili biljnog porijekla i njihove frakcije, djelomično ili potpuno hidrogenizirani, interesterificirani, resterificirani ili eledinizirani, rafinirani ili nerafinirani, ali dalje nepripremljeni:
1516.20 - Biljne masti i ulja i njihove frakcije:
1516.209 - - - Ostalo
15.17 Margarin, mješavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave prikladni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16:
1517.10 - Margarin, isključujući tekući margarin
ex. industrijski
ex. stolni
ex. mazivi
1517.90 - ostalo
ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l
ex. rafinirano ulje, pakirano do 25 l
ex. biljna mast
16.01 1601.00 Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaoničnih jestivih proizvoda ili od krvi, složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda:
1601.001 - - - trajni
1601.002 - - - polutrajni
1601.009 - - - ostalo
16.02 Ostali pripremljeni ili konzervirani proizvodi od mesa, drugih klaoničnih proizvoda ili od krvi:
1602.10 - Homogenizirani proizvodi
1602.20 - Od jetre bilo koje životinje
1602.3 - Od peradi iz tar. br. 01.05:
1602.31 - - pureći:
ex. trajni
ex. polutrajni
ex. obareni
1602.39 - - ostalo:
ex. pileći polutrajni
ex. pileći obareni
1602.4 - Svinjski:
1602.41 - - šunke i odresci šunki
1602.42 - - lopatice i odresci lopatica
1602.49 - - ostalo, uključujući mješavine
1602.50 - Goveđi
1602.90 - Ostalo, uključujući prerađevine od krvi bilo kojih životinja
17.01 Šećer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza u krutom stanju:
1701.1 - Sirovi šećer bez dodatnih sredstava za aromatizaciju i tvari za bojenje:
1701.11 - - šećer od šećerne trske
1701.12 - - šećer od šećerne repe
1701.99 - - Ostalo:
1701.991 - - - šećer od šećerne trske, rafinirani
1701.992 - - - šećer od šećerne repe, rafinirani
17.02 Ostali šećeri, uključujući kemijski čistu laktozu, maltozu, glukozu i fruktozu, u krutom stanju; šećerni sirupi bez dodanih tvari za aromatizaciju ili za bojenje; umjetni med i mješavine umjetnog i prirodnog meda; karamel:
1702.909 - - - ostalo:
ex. gusti sok od šećerne repe
17.04 Proizvodi od šećera (uključujući bijelu čokoladu) bez kakaoa:
1704.10 - Žvakače gume, uključujući i one presvučene šećerom
1704.90 - Ostalo
1704.901 - - - Bomboni
18.06 Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrže kakao:
1806.3 - Ostalo u pločama ili šipkama:
1806.31 - - punjeni
1806.32 - - nepunjeni
1806.90 - Ostalo
ex. čokoladna jaja
19.02 Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena (mesom ili drugim tvarima) ili drugačije pripremljena, kao što su špageti, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni, kuskus, pripremljeni ili nepripremljeni:
1902.1 - Tjestenina nekuhana ili nepunjena niti drugačije pripremljena:
1902.11 - - s dodatkom jaja
1902.19 - - ostala
19.05 Kruh, peciva, kolači, biskviti i ostali pekarski proizvodi s dodatkom kakaoa ili bez dodatka kakaoa, hostija (nafora), kapsule za farmaceutske proizvode, oblatne, rižin papir i sl. proizvodi:
1905.30 - Slatki biskviti, vafli i oblatne
1905.90 - Ostalo
20.01 Povrće, voće i ostali jestivi dijelovi biljaka, pripremljeni ili konzervirani u octu ili octenoj kiselini:
2001.10 - Krastavci i kornišoni
2001.90 - Ostalo:
2001.901 - - - paprika
2001.909 - - - ostalo
20.05 Ostalo povrće, pripremljeno ili konzervirano na drugi način osim u octu i octenoj kiselini, nesmrznuto:
2005.30 - Kiseli kupus
2005.40 - Grašak (Pisum sativum)
2005.70 - Masline
2005.90 - ostalo povrće i mješavine povrća
22.03 2203.00 Pivo dobiveno od slada
22.04 Vino od svježeg grožđa uključujući pojačana vina, mošt od grožđa osim mošta iz tar.br. 20.09:
2204.2 - Ostala vina: mošt od grožđa s fermentacijom zaustavljenom dodavanjem alkohola:
2204.21 - - u posudama od 2 litre
2204.211 - - - stolno vino
2204.212 - - - kvalitetno vino
ex. bijelo
2204.219 - - - desertno vino
2204.29 - - ostalo:
2204.291 - - - stolno vino
2204.292 - - - kvalitetno vino:
ex. bijelo
2204.299 - - - ostalo
22.07 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti 80% obujma ili jači; etilni alkoholi i ostali alkoholi, denaturirani, bilo koje jakosti:
2207.10 - Etilni alkohol, alkoholne jakosti 80% obujma ili jači, nedenaturirani:
2207.109 - - - ostali
22.08 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti manje od 80% obujma; rakije, likeri i ostala alkoholna pića; složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića:
2208.10 - složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića
23.04 2304.00 Uljne pogače i ostali kruti ostaci dobiveni pri ekstrakciji ulja od soje, nemljeveni, mljeveni ili peletizirani:
2304.001 - - - sojini
2304.009 - - - ostalo
23.06 Uljane pogače i ostali kruti ostaci dobiveni ekstrakcijom biljnih masti ili ulja, osim onih iz tar. br. 23.04 i 23.05, nemljeveni, mljeveni ili peletizirani:
2306.30 - od suncokretovog sjemena
2306.40 - od sjemena uljane repice
23.09 Proizvodi koji se upotrebljavaju za životinjsku hranu:
2309.901 - - - kompletne krmne smjese i superkoncentrati za prehranu peradi, ribe i stoke
2309.902 - - - stočna hrana obogaćena melasom, tropom, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i sl.
2309.903 - - - premiksi
2309.909 - - - ostalo
24.01 Duhan, sirovi ili neprerađeni; duhanski otpaci:
2401.10 - Duhan neižiljeni
2401.20 - Duhan djelomično ili potpuno ižiljen
2401.30 - Duhanski otpaci
35.02 Albumini, albuminati i ostali albuminski derivati:
3502.10 - Albumin od jaja
ex. bjelanjak u prahu
ex. bjelanjak smrznuti
II.
Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna pristojba ("Narodne novine", broj 53/95).
III.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 412-01/95-01/01 Urbroj: 5030105-96-1 Zagreb, 22. veljače 1996.
Potpredsjednik mr. Borislav Škegro, v. r.
INTERNET USLUGE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA - IZRADA WEB STRANICA ZA TVRTKE - IZRADA CMS STRANICA | ||
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge za poduzetnike Poslovni Forum d.o.o. pokrenut je od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način. Poslovni Forum omogućuje prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analizu tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata, te financiranje novih ulaganja, savjete i konzultacije u svezi trgovačkog, građanskog, radnog i upravnog prava, poreza i drugih oblasti. Kada netko putem Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i Vašu detaljnu i ažuriranu ponudu! Zašto tisuće posjetitelja prepuštati konkurenciji! Naručite CMS web stranice - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu! |
||
LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA, PREGLED POSLOVNIH INFORMACIJA |