Zakoni i propisi - Pravni savjeti 13 16.02.1996 Ispravak Uredbe o osnivanju Hrvatskog zavoda za medicinu rada
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

Nakon uspoređivanja s izvornim tekstom utvrđena je tiskarska pogreška u Uredbi o osnivanju Hrvatskog zavoda za medicinu rada, objavljenoj u "Narodnim novinama" broj 10 od 6. veljače 1996. godine te se daje

ISPRAVAK

UREDBE O OSNIVANJU HRVATSKOG ZAVODA ZA MEDICINU RADA

U stavku 1. članka 3. Uredbe o osnivanju Hrvatskog zavoda za medicinu rada umjesto riječi "djelatnici" treba stajati riječ "djelatnosti".

Urbroj: 50501-96-122
Zagreb, 14. veljače 1996.

Glavni i odgovorni urednik
Marijan Prus, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.