Zakoni i propisi - Pravni savjeti 8 31.01.1996 Pravilnik o načinu objave pravilnika o radu
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE SKRBI

Na temelju članka 124. stavka 4. Zakona o radu ("Narodne novine" br. 38/95., 54/95. i 65/95.) i članka 39. stavka 2. Zakona o sustavu državne uprave ("Narodne novine" br. 75/93.) ministar rada i socijelne skrbi donosi

PRAVILNIK

O NAČINU OBJAVE PRAVILNIKA O RADU

Članak 1.

Ovim se Pravilnikom uređuje način objave pravilnika o radu koje donosi poslodavac u skladu s odrebom članka 123. Zakona o radu.

Članak 2.

Poslodavac može donijeti pravilnike o radu koji se primjenjuju na sve zaposlenike zaposlene kod tog poslodavca (u daljnjem tekstu: pravilnici) i pravilnike za pojedine skupine zaposlenika ili za pojedine odjele trgovačkog društva, poduzeća ili ustanove (u daljnjem tekstu: posebni pravilnici).

Članak 3.

Pravilnike i posebne pravilnike poslodavac je dužan objaviti.

Članak 4.

Pravilnici se moraju objaviti na način da budu dostupni na uvid zaposlenicima i izložiti na vid-ljivom mjestu u prostorijama u kojima oni redovito borave tijekom radnog vrmena.

Članak 5.

Posebni pravilnici mogu se objaviti na način propisan člankom 4., a obvezno se objavljuju na način da budu dostupni na uvid zaposlenicima kojima su važna pitanja uređena na poseban način tim pravilnicima i izlažu se na vidljivom mjestu u prostorijama u kojima ti zaposlenici redovito borave tijekom radnog vremena.

Članak 6.

Poslodavac koji radi opravdanih razloga ne može objaviti pravilnike o radu na način utvrđen člancima 4. i 5. mora, odmah po njihovu donošenju, obavijestiti zaposlenike o donošenju pravilnika pismenom objavom na vidljivom mjestu u svojim prostorijama ili preko osobe koja ruko-vodi pojedinom skupinom zaposlenika, te odrediti osobu ili osobe kod kojih zaposlenici tijekom radnog vremena mogu dobiti pravilnike i posebne pravilnike na uvid.

Članak 7.

Ako kod poslodavca djeluju sindikalni povjerenici ili je utemeljeno zaposleničko vijeće, poslodavac je dužan sve pravilnike i posebne pravilnike dostaviti sindikalnim povjerenicima i članovima zaposleničkog vijeća.

Članak 8.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmogdana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 112-07/96-01/04

Urbroj: 524-02-96-4

Zagreb, 29. siječnja1996.

Ministar

rada i socijalne skrbi

Joso Škara, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.

     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranica za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave za Vaše web stranice.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice po povoljnim cijenama.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     



Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>