Zakoni i propisi - Pravni savjeti 105 21.12.1995 Odluka o davanju pomoći gradovima i općinama za djelomično ublažavanje posljedica štete od elementarnih nepogoda u drugom polugodištu 1995. Godine
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina: Na temelju članka 70. stavka 1. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda ("Narodne novine", br. 14/78., 31/80. i 53/84.), Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici od 14. prosinca 1995. donio je

ODLUKU

O DAVANJU POMOĆI GRADOVIMA I OPĆINAMA ZA DJELOMIČNO UBLAŽAVANJE POSLJEDICA ŠTETE OD ELEMENTARNIH NEPOGODA U DRUGOM POLUGODIŠTU 1995. GODINE

I.

Zbog djelomičnog ublažavanja štete od elementarnih nepogoda, u drugom polugodištu 1995. godine, daje se ukupna bespovratna pomoć gradovima i općinama u visini od 10.000.000,00 kuna, prema priloženoj tablici koja je sastavni dio ove Odluke. Iznos pomoći tereti državni proračun.

II.

Iznos pomoći doznačit će se gradovima i općinama odmah po donošenju odluke, jednoobročno.

III.

Gradovi i općine, dužni su, fizičkim i pravnim osobama koje su pretrpjeli štetu dostaviti primljena sredstva pomoći odmah.

Sredstva su namijenjena i vezana isključivo za neposredno otklanjanje i ublažavanje posljedica prouzročenih elementarnom nepogodom.

Komisija je ovlaštena dati naputak o dodijeljenim sredstvima pomoći po krajnjim korisnicima.

IV.

O namjeni sredstava i pravodobnosti dodjele i upotrebe kao i za pravovremenu izradu izvješća o utrošku sredstava brigu vodi župan, odnosno gradonačelnik i načelnik općine.

Županijska komisija za procjenu i utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda po uputi republičke komisije dužna je, najkasnije, do 31. ožujka 1996. godine izraditi cjelovito izvješće o utrošku sredstava bespovratne pomoći po korisnicima, gradovima odnosno općinama, s vidljivom naznakom vremena, nositelja i namjene utroška.

Zbrojno izvješće će odmah po utvrđenom roku dostaviti Republičkoj komisiji za procjenu i utvrđivanje štete od elementarne nepogode.

V.

Ovlašćuje se ministar financija za provedbu ove Odluke.

VI.

Ova Odluka stupa na snagu sljedećeg dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa : 422-03/95-01/68

Zagreb, 14. prosinca 1995.

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik Zastupničkog Sabora

akademik Vlatko Pavletić, v.r.